Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πατέρας θύματος ισλαμικού τρομοκρατικού χτυπήματος δέχτηκε επίθεση από μετανάστη που βανδαλίζει κάθε εβδομάδα τον τάφο της κόρης του – καμία ενέργεια από την αστυνομία


Ο πατέρας της 11χρονης Ebba Åkerlund, της κουφής μαθήτριας που ήταν ένα από τα θύματα της ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης του Απριλίου 2017, δέχτηκε επίθεση  από μετανάστη που βανδάλιζε τον τάφο της.

Ο παράνομος μετανάστης, ο οποίος σχεδόν καθημερινά βανδάλιζε τον τάφο της 11χρονης Ebba επιτέθηκε τον πατέρα της, Stefan, χθες το βράδυ.

"Όταν τηλεφώνησα στην αστυνομία δεν ήρθε κανείς", γράφει ο πατέρας στο Facebook:

"Αυτό γίνεται όλο και πιο άρρωστο. Όταν επισκέφθηκα τον τάφο της αγαπημένης μου κόρης απόψε, ήταν εκεί αυτός και ήταν εξαιρετικά απειλητικός. Φαινόταν ακόμα πιο τρομακτικός, καθώς του έλειπε ένα μάτι. Δεδομένου ότι προηγουμένως είχε τραβήξει μαχαίρι, υποψιάζομαι ότι είναι ικανός για οτιδήποτε».

"Αυτή τη φορά με έφτυσε, μου επιτέθηκε και φάνηκε πιο απειλητικός από την τελευταία φορά που τον συνάντησα. Για 15 λεπτά τον ακολουθούσα ενώ είχα την αστυνομία στο τηλέφωνο. Αλλά δεν ήρθαν ποτέ! Τι έκπληξη …"

Ο Stefan γράφει ότι ο άνδρας καταδικάστηκε σε απέλαση το 2014, αλλά η απόφαση ανακλήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το 2015, καταδικάστηκε και πάλι, για βανδαλισμό τάφου, αλλά πάλι απέφυγε την απέλαση.

Η δίκη για επανειλημμένες παραβιάσεις του τάφου της Ebba θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τον πατέρα, οι βανδαλισμοί συνεχίζονται "κατά μέσο όρο τρεις νύχτες την εβδομάδα".

"Μπορεί να καταλήξει άσχημα ώστε να συναντήσω την Ebba λόγω της ψυχικής του ασθένειας. Ίσως τότε κάνει κάτι η αστυνομία", γράφει.

Η Ebba Åkerlund σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση της Στοκχόλμης τον Απρίλιο του 2017.

Ο πατέρας της κατηγόρησε στη συνέχεια για τον θάνατο της κόρης του το σουηδικό κράτος, που επέτρεψε στον δράστη της επίθεσης τον 39χρονο παρανόμο μετανάστη Rakhmat Akilov, να παραμείνει στη Σουηδία.

ΚΟ / πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου