Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Μόνο να ...δουλεύουν τα μαγαζιά!!!Της Σταυρούλας (εικ. από εδώ)

Το πρόσφατο περιστατικό της Ρόδου, μια ιδιαίτερα ανάλγητη δολοφονία, σίγουρα χρήζει εμβάθυνσης και πολλαπλής ερμηνείας για τις οποίες δεν είναι αρμόδιος ο καθένας.
Θέλω μόνο να θυμίσω, υπογραμμίσω κάτι γνωστό τοις πάσιν εν Ελλάδι. Επειδή το πρώτιστο στην πατρίδα μας είναι να "δουλεύουν τα μαγαζιά" δεν τηρείται κανένας νόμος, κανένας περιορισμός. Σερβίρεται το αλκοόλ ανεξέλεγκτα -πολύ συχνά μάλιστα νοθευμένο- σε νεαρότατα άτομα. Αποτέλεσμα, πολλά παιδιά εθίζονται στο αλκοόλ και υφίστανται και όλες τις παρενέργειές του. Η μητέρα του ενός δράστη φέρεται ειπούσα πως ο γιος της ταλαιπωρούνταν από ναρκωτικά και αλκοόλ εδώ και καιρό. Και οι δύο κατηγορούμενοι στις καταθέσεις τους ομολογούν πως είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες οινοπνεύματος πριν από το συμβάν. Υπάρχουν χιλιάδες, ίσως δεκάδες χιλιάδες,"καμένοι" νέοι από τα μικράτα τους, ναρκομανείς και αλκοολικοί. Ως ένα σημείο υπεύθυνοι οι γονείς! Αλλά είναι συνυπεύθυνος -κι αυτό είναι το μεγάλο κρίμα της κοινωνικής ευθύνης- και όλος ο ιστός της κοινωνίας μας. Γνωρίζω πατέρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τα ατίθασα ανήλικα παιδιά του (14, 15, 16ετών) από την κατανάλωση αλκοόλ στις νυχτερινές τους εξόδους. Απευθύνθηκε στην αστυνομία, στον εισαγγελέα, τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών εκλιπάρησε, απείλησε κτλ.. Δεν κουνήθηκε φύλλο!!!! Κανενός το αυτί δεν ίδρωσε!!!! Δεν υπάρχει κράτος. Δεν υπάρχει ευθύνη. Δεν υπάρχει συνείδηση. Μόνο να ...δουλεύουν τα μαγαζιά...!
Για τον ίδιο λόγο όλοι οι αντικαπνιστικοί νόμοι έχουν αποτύχει παταγωδώς στην πατρίδα μας, για την ακρίβεια ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν.
Τα παιδιά μας καταστρέφονται με τσιγάρο, ποτό και ναρκωτικά. Επιπλέον θρηνούμε θύματα βίαιης, ανεξέλεγκτης, λόγω και των ουσιών συμπεριφοράς, και κανείς δεν μιλάει για την ...ταμπακιέρα!

* Δεν προσπάθησα να ερμηνεύσω το συμβάν. 

Δείτε, παρακαλώ, επίσης:
 
Η δολοφονία της 19χρονης αδελφής μας στη Ρόδο & η τύχη του (φερόμενου ως) δολοφόνου της στη φυλακή!...
Τo ψυχολογικό περιβάλλον των νέων
Ο πολιτισμός της νεκροκεφαλής
Το σύνδρομο της Κόλασης
Γιατί πολλά παιδιά και έφηβοι παρουσιάζουν αυτοκτονική συμπεριφορά;
Εφηβεία και αναζήτηση του Θεού


Η θρησκεία της χαράς - Γελαστοί άγιοι

ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ!
ΖΗΣΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου