Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τηλεκατευθυνόμενη τρομοκρατία


του Κων/νου Σταθόπουλου

Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν είναι η δεύτερη, δεν είναι καν η τρίτη.
Είναι η πολλοστή φορά που μία φερόμενη ως τρομοκρατική ενέργεια, καλύπτει κενά, οικονομικού, κοινωνικού, πολιτικού περιεχομένου ή το αντίθετο, γεμίζει αυτά τα κενά, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Όποτε το σύστημα ζορίζεται ανακαλύπτει, φασίστες (ενώ οι πραγματικοί έχουν ασυλία και αμείβονται αδρά),ανακαλύπτει καστανάδες απατεώνες, ιατρούς κλέφτες, γιαγιάδες χωρίς άδεια λαϊκής, λαθρεπιβάτες χωρίς εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς.
Όταν τα ζόρια είναι μεγαλύτερα, το ίδιο σύστημα, δημιουργεί Εξάρχεια, μπαχαλάκηδες, Marfin.
Όταν δεν αρκεί ούτε αυτό, σχεδιάζουμε και εκτελούμε, δυό χρυσαυγίτικα χειραγωγούμενα παληκάρια, έναν αριστερό παρουσιαζόμενο ως επαναστάτη τραγουδιστή, σπέρνοντας το μίσος και την διχόνοια σε πολύ μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από τους φασίστες και τους άκρο-έσω-έξω-άνω-κάτω αριστερούς.

Στην ακραία περίπτωση που το ποίμνιο δείχνει να συνέρχεται από το λήθαργο, εκρήγνυται μία βόμβα σε μία τράπεζα ή έξω από το σπίτι κάποιου επιχειρηματία, τρώγονται μεταξύ τους μπράβοι της νύχτας γνωστοί στις αρχές αιώνες τώρα, ή η ίδια βόμβα ανακαλύπτουμε πως εμποδίζει την ήδη κατακρεουργημένη ετσιθελικά και δικτατορικά πολυφωνία.
Από την μία είμαι ικανοποιημένος καθώς βλέπω γύρω μου πως μεγαλώνει κάθε ημέρα το ποσοστό των ανθρώπων που δεν θα έτρωγε μία τόσο στημένη ενέργεια και από την άλλη φοβάμαι.
Τι φοβάμαι;
Φοβάμαι πως όταν αντιληφθούν πως και ο πλέον αφελής τους πήρε χαμπάρι, θα ενορχηστρώσουν την εξολόθρευση ολόκληρου του πληθυσμού προκειμένου να μην αλλάξει οπίσθια η καρέκλα.
Αυτό από την άλλη δεν σημαίνει πως κάνουμε πίσω.
Όσο περισσότερο τους γνωρίζουμε τόσο καλύτερα μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Η γνώση πάντα ήταν και πάντα θα είναι η δύναμη της κοινωνίας.
Ποτέ και καμμία κοινωνία δεν επιβίωσε με ψέμματα θεατρινισμούς και ανόητους κατασκευασμένους φυρερίσκους και μάλιστα στραμμένους ενάντια στους ίδιους τους τούς πολίτες.
Έτσι κι αλλιώς ότι σπέρνεις θερίζεις.


 http://www.hereticalideas.gr/2018/12/tilekatefthinomeni-tromokratia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου