Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο Πούτιν ομιλεί για εθνοκάθαρση-ναζισμό στην Ουκρανία


Ο Πούτιν ομιλεί για εθνοκάθαρση-ναζισμό στην Ουκρανία


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στη γερμανική τηλεόραση ARD δήλωσε πεπεισμένος ότι είναι δυνατό να βρεθεί ένας τρόπος για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε ότι ανησυχεί για την απειλή της εθνοκάθαρσης, μετέδωσαν το Πρακτορείο REUTERS και το ΑΠΕ.
“Μπορεί κανείς να βρει διέξοδο από αυτή την κατάσταση; Ναι, είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένας τρόπος,” δήλωσε ο Πούτιν επικρίνοντας την κυβέρνηση της Ουκρανίας για τη χρήση βίας, αντί του διαλόγου. “Θα το πω αυτό ξεκάθαρα:..
Είμαστε πολύ ανήσυχοι από το γεγονός ότι θα μπορούσε να προκύψει η επιθυμία εθνοκάθαρσης. Φοβόμαστε μήπως στραφούν προς το νεοναζισμό Υπάρχουν άνθρωποι με σβάστικες στα μανίκια τους και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με SS σύμβολα στα κράνη … Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φοβόμαστε ότι υπάρχει μια μετατόπιση προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήταν μια καταστροφή για τους πολίτες της Ουκρανίας” ανέφερε.
Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνέντευξης ο Πούτιν υπερασπίστηκε της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάνοντας άνοιγμα προς τους Γερμανούς τηλεθεατές λέγοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ καλύτερες και θα ήταν κρίμα αυτό να σταματήσει. “Αν κοιτάξετε την ατμόσφαιρα μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας τα τελευταία 10 ή 15 χρόνια, δεν ξέρω αν έχει υπάρξει ποτέ πριν μια τέτοια καλή περίοδος. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή βάση για την ανάπτυξη όχι μόνο των διμερών σχέσεων αλλά και των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα ήταν κρίμα να χαθούν όλα αυτά”, είπε.
Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών καθότι τόσο το περιφερειακό κοινοβούλιο όσο και οι πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα υπέρ της προσάρτησης. Είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να αποτρέψουν την αιματοχυσία και πρόσθεσε ότι έμεινε έκπληκτος από την αντίδραση στη Δύση. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε σχεδόν εξ ολοκλήρου στα ρωσικά, εξέφρασε την πίστη του ότι η Ουκρανία έχει ένα λαμπρό μέλλον, παρά το γεγονός ότι χρειάζεται ένα πλαίσιο, έτσι ώστε όλες οι μειονότητες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους. Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εργάζονται για να ηρεμήσει η κατάσταση στην Ουκρανία.
“Είναι προς το συμφέρον μας … και θα αναζητήσουμε μια κοινή λύση και ένα κοινό πολιτικό πλαίσιο”, είπε. “Είμαστε έτοιμοι για αυτό, αλλά θα λειτουργήσει μόνο από κοινού”.
Οταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει κάποιο λάθος απάντησε. “Ακούστε, τα λάθη γίνονται πάντα – στις επιχειρήσεις και στην ιδιωτική ζωή. Ο καθένας κάνει λάθη, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να αντιδράσει εγκαίρως, να αναλύσει και να κατανοήσει ότι ήταν ένα λάθος και στη συνέχεια να αλλάξει τη συμπεριφορά του…. Και να μην κολλήσει σε ένα αδιέξοδο δρόμο, αλλά να δουλεύει για την εξεύρεση λύσης”.
Ο Πούτιν, ο οποίος ήταν κάποτε κατάσκοπος της KGB στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και μιλάει άπταιστα γερμανικά, φορούσε ένα καρό πουκάμισο, σκούρο σακάκι και γκρι παντελόνι. Το γερμανικό δίκτυο ARD, ανέφερε ότι η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Βλαδιβοστόκ, την Πέμπτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
 http://mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου