Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο Κρήτης ο Γερμανός που δικαιώνει τις «ιστορικές θέσεις» της Χρυσής Αυγής!


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

Όπως έγραψε νωρίτερα το Ολυμπία απόψε, το πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Γερμανό που αποκάλεσε τον αγώνα τον Κρητών «Βρώμικο και Κτηνώδη» σε επίτιμο διδάκτορα.

Η υπόθεση αυτή έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, επειδή η απόδοση τιμής γίνεται από πανεπιστημιακό ίδρυμα. Δηλαδή ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα τιμά τον άνθρωπο που…

χαρακτήριζε «ήρωες» τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές και Βρώμικους – κτηνώδεις τους Κρήτες αγωνιστές. Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να ανοίξουν και ένα ΙΕΚ αναθεώρησης της ιστορίας με επίτιμο διδάκτορα τον Ρουπακιά, που σίγουρα θα ενθουσίαζε τον Ράιχενμπαχ, τον Φούχτελ και τον Σόιμπλε.

Ενδεικτικά οι απόψεις του Richter και στο κείμενο οι απόψεις των «ντόπιων εθνικοσοσιαλιστών»:

«Οι συνέπειες της Μάχης της Κρήτης….οι ισχυρισμοί αυτοί ανήκουν στη σφαίρα του μύθου….».

«….Όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος….ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια καθαρός και έντιμος, αλλά βρόμικος και κτηνώδης».
«Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα , ότι οι επιχειρήσεις ΜΑΡΙΤΑ και ΕΡΜΗΣ καθυστέρησαν κατά έξι εβδομάδες τη γερμανική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης….ζει ως μύθος, τον οποίο τείνουν να πιστεύουν οι Έλληνες».
«Με το να καλλιεργείται η ψευδαίσθηση ότι η ελληνική συμβολή στον πόλεμο, ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των Συμμάχων, τονώνεται το ελληνικό εθνικό φρόνημα».
«….Νίκη των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη».(Ο ίδιος αναφέρεται, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς ,ότι το ύψ.107-και το αεροδρόμιο Μάλεμε, που έκριναν τη Μάχη της Κρήτης-εγκατελήφθη από τους αμυνομένους Νεοζηλανδούς και οι αλεξιπτωτιστές το κατέλαβαν αμαχητί).
« Η Μάχη της Κρήτης έγινε ένας στρατιωτικός μύθος».
«ΟΙ Έλληνες και οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές θαυμάζουν τις στρατιωτικές  επιδόσεις των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο»
«Η Μάχη )περιγράφεται ως ιπποτική και δίκαιη».
«Η γερμανική πλευρά δυσκολεύεται να καταλήξει σε αντικειμενική αξιολόγηση της επιχείρησης».

«’Εχει  φτάσει ο καιρός να προσπαθήσει και η Γερμανική πλευρά να καταλήξει σε μια πιο αντικειμενική εικόνα».

Και εις ανώτερα.

Ε. Σαμουήλ

 

WWW.OLYMPIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου