Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Όλα δικά σας Μπόμπολα-Ψυχάρη, διαβάστε τη (ν)τροπολογία-«δώρο» στους πάλαι ποτέ μεγαλοεκδότεςΤο δρόμο για τη συγχώνευση ΔΟΛ και «Πήγασου» ανοίγει η τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικώς το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή, και σε άσχετο νομοσχέδιο «φυσικά», η οποία θεωρείται «δώρο» στους μεγαλοεκδότες.
Συγκεκριμένα, η 22σέλιδη τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ..
για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ δύο ογκολογικών νοσοκομείων κι ανάβει το «πράσινο φως» για τσουνάμι απολύσεων και για εργαζομένους-σκλάβους στα ΜΜΕ, παρατείνει επ’ αόριστον το προσωρινό καθεστώς νομιμότητας των ιδιωτικών καναλιών ενώ αλλάζει τη διαδικασία είσπραξης του αγγελιόσημου.
«Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και της εκτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων», παραδέχεται ακόμα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 
Η συγκυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τυπολογιών», προχωρά σε αλλαγές στη νομοθεσία για:
-συγχωνεύσεις, κάθετες κι οριζόντιες, επιτρέποντας τις συνέργειες.
- Τη χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ και το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού για όλες τις κοινές εταιρείες των ιδιοκτητών.
-Την κατάργηση ορίων δεσπόζουσας θέσης ενημερωτικών Μέσων αν το θελήσουν όπως και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων.
-Την κατάργηση των επιστροφών στη διαφήμιση με τους ομίλους να καθορίζουν όπως θέλουν την πολιτική αυτή.
-Την απαλλαγή από το αγγελιόσημο των διαφημίσεων για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
-Την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης χωρίς όριο και των ραδιοφωνικών σταθμών επίσης.
-Την κατάργηση των ορίων στις χαρακτηριζόμενες ως διαφημίσεις αυτοπροβολής των ΜΜΕ.
Διαβάστε εδώ την τροπολογία.

 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου