Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

"Πιο έτοιμος από ποτέ να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ"


Την άποψη ότι βιώσιμη και δίκαιη λύση για το ελληνικό χρέος χωρίς μεγάλο κούρεμα δεν μπορεί να υπάρξει, επαναλαμβάνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία". Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος περισσότερο από κάθε άλλη φορά να κυβερνήσει, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ. Εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος από την..
παρούσα Βουλή, καθώς "δεν θα βρεθούν 180 βουλευτές που θα αγνοήσουν τις διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας".
"Εκτιμώ πως το θέμα του χρέους θα είναι ένα από τα βασικά αντικείμενα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πώς δηλαδή αξιοποιήθηκε για να επιβληθούν μια σειρά μέτρων που κύριο σκοπό είχαν να συρρικνώσουν το όποιο κοινωνικό κράτος και να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις. Με δύο λόγια, να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στο κόσμο της εργασίας και στους μικρομεσαίους. Άλλωστε, το γεγονός ότι εξακολουθεί και αυξάνεται είναι αποκαλυπτικό της πραγματικής στόχευσης του μνημονιακού προγράμματος", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης και επισημαίνει ότι δεν έχει ακούσει από την κυβέρνηση κάποια συγκεκριμένη άποψη για το χρέος γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι τυχαίο, αφού εκτικά ότι θα ακολουληθεί η προσφιλής τακτική της αποδοχής των προτάσεων των δανιεστών.
Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά παράλληλα ότι οι σκέψεις των ευρωπαίων δανειστών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αποσκοπείται η διαιώνηση του μνημονιακού καθεστώτος υπό τον έλεγχο τους, ενώ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το οτιδήποτε αν δεν του το επιτρέψουν οι δανειστές. "Είναι όμηρος της μέχρι τώρα τακτικής του" λέει χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης ξεκαθαρίζει ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ να κυβερνήσει υπογραμμίζοντας ότι: "Μόνο στο πλαίσιο των προγραμματικών μας επεξεργασιών συμμετείχαν 700 περίπου στελέχη και πάνω από 2000 συνεργάτες συνέβαλαν κατά περίπτωση, για να μην αναφερθώ σε εκατοντάδες εκδηλώσεις, ημερίδες, συναντήσεις με φορείς και παρεμβάσεις εντός και εκτός βουλής. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν σηκώνουν επιπολαιότητες και αμφισημίες. Όσον αφορά στην πολιτική των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή βρίσκει ανταπόκριση πρώτα απ' όλα μέσα στην ίδια την κοινωνία. Θα σου θυμίσω τις πολιτικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που διαμορφώθηκαν με αφορμή τις πρωτοβουλίες που πήραμε γύρω από το θέμα της μικρής ΔΕΗ και των αιγιαλών. Θα υπάρξει και συνέχεια".

 http://www.koutipandoras.gr/article/121029/p-skoyrletis-pio-etoimos-apo-pote-na-kyvernisei-o-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου