Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Η Γερμανία προειδοποιεί για την υπεραισιοδοξία των αγορών


Η Γερμανία προειδοποιεί για την υπεραισιοδοξία των αγορών


Κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους επενδυτές για την επίδειξη πρόωρων πανηγυρισμών σχετικά με την αναμόρφωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, τέσσερα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, αναφέρει ο Rainer Buergin σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «Germany Warns European Markets Not to Celebrate Prematurely».
«Είναι θετικό ότι επανήλθε η εμπιστοσύνη στις αγορές, αλλά, όπως...
έχω πει, εν μέρει υπερβάλλουν εκ νέου» δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, προς τους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον. Ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, σημείωσε από την πλευρά του ότι «γίνεται συζήτηση για τον κίνδυνο σταθερότητας που δημιουργούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς κατά κάποιον τρόπο κινούνται γρηγορότερα των διαδικασιών προσαρμογής».
Οι εκκλήσεις για προσοχή έγιναν λίγες ημέρες μετά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, για πρώτη φορά μετά το 2010, που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για το τέλος της κρίσης. «Χρειάζεται να καταστεί σαφές ότι οι επιτυχίες δεν θα πρέπει να μας παραπλανούν» δήλωσε ωστόσο ο Wolfgang Schaeuble προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να συνεχισθεί. Είναι επικίνδυνη η αυταρέσκεια στις ανθρώπινες κοινωνίες». Ο Jens Weidmann δήλωσε επίσης ότι «οι αμφιβολίες στην εφαρμογή των υποσχεθεισών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επαναξιολόγηση με κατάληξη υψηλότερα ασφάλιστρα κινδύνου».
http://www.bloomberg.com/news/2014-04-12/germany-warns-european-markets-not-to-celebrate-prematurely.html
Την προσοχή των αγορών επέστησε και ο Axel Weber, πρώην επικεφαλής της Bundesbank σε συνέντευξή του στο CNBC («Markets wrong to think euro crisis over: UBS chair») σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι αγορές εμφανίζονται πιθανώς ιδιαίτερα θετικές έναντι ορισμένων εξελίξεων στην Ευρώπη, δίνοντας τιμές που θεωρούν ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Αυτό που έχει ξεπεραστεί ωστόσο είναι τα κακά πρωτοσέλιδα, ενώ τα προβλήματα είναι ακόμη εδώ».

http://www.cnbc.com/id/101579100
 http://mignatiou.com/2014/04/i-germania-proidopii-gia-tin-iperesiodoxia-ton-agoron/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου