Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Για τον Θεοδωράκη κυβέρνηση είναι ο... ΣΥΡΙΖΑ



Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπορεί να μην έχει θέσεις, έχει όμως χολή σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και φροντίζει να την εκτοξεύει σε κάθε ευκαιρία. Την ίδια ώρα δεν λέει κουβέντα σε βάρος της κυβέρνησης. Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε σήμερα υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει ανοιχτά σύνορα, προσθέτοντας πως του προκαλεί εντύπωση η πρόσφατη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «όχι στους τροχονόμους, όχι στη Σένγκεν, όχι στo Frontex».
Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να...
καταλάβει πως τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά και ότι το κόστος της φύλαξής τους πρέπει να βαραίνει την Ε.Ε. κι όχι την ελληνική κοινωνία: «Είναι ανεύθυνο όταν στην Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες να λες ανοιχτά σύνορα ή να λες ότι το κόστος φύλαξης των συνόρων πρέπει να φορτωθεί στον ελληνικό λαό και όχι στη Frontex».
Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας που θα σέβεται όλους τους πολίτες εξίσου και θα μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της Θράκης: «Έκανα μια μεγάλη βόλτα το πρωί με τα πόδια και πήγα σε ωραίες γειτονιές, πήγα όμως και σε πολύ άσχημες, που είναι προσβολή για την πόλη. Ξέρετε πόσα εκατομμύρια των εκατομμυρίων έχουν δοθεί κατά καιρούς από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τους Ρομά; Που είναι αυτά τα λεφτά;» αναρωτήθηκε. Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε και με το πρόσωπο των ημερών, την πρόεδρο του συλλόγου «Ελπίδα» του καταυλισμού του Δροσερού Σουλεϊμάν Σαμπιχά Σαμπιχά και συζήτησαν για τα προβλήματα των Ρομά.
Ο ίδιος, εξάλλου, τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.: «Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, το κράτος, δεν μπορεί να είναι ταυτόσημο με την Εκκλησία. Σέβομαι τη λειτουργία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και ότι αυτά είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οι εκκλησίες μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία, αρκεί και αυτές να συγκρουστούν με τη σειρά τους με οπισθοδρομικές απόψεις».

 http://www.koutipandoras.gr/article/112709/gia-ton-theodoraki-kyvernisi-einai-o-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου