Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ε ε ε έρχεται... ο "Ζορό" της πολιτικής

Όταν συντάσσεις ένα δημοσιογραφικό κείμενο γνωρίζεις πως στο τέλος θα πρέπει σίγουρα να μπεί ο τίτλος, ο υπότιτλος και φυσικά ο υπέρτιτλος, που καλύπτει τα πάντα. Μάλλον, κάπως έτσι θα σκέφτηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, όταν αποφάσιζε να βάλει τον εαυτό του, όχι απλά μαζί με τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά πάνω και από εκείνον ακόμα! Πιθανότατα, ο...
"Ζορό" της πολιτικής και της συμπρωτεύουσας θεωρεί τον εαυτό του υπέρεθνάρχη, αλλιώς δεν εξηγείται το πως σκέφτηκε και τελικά παρουσίασε το νέο του κόμμα με τον ίδιο δίπλα από την "μαρκίζα" και τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή κάτω από την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης) και φυσικά κάτω από τον υπέρτατο, τον μοναδικό, τον ανεπανάληπτο Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Μάλιστα, η κωμωδία είχε και συνέχεια, καθώς, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι ο λόγος που επέλεξε αυτά τα δύο καρέ, ήταν γιατί θεωρεί εαυτόν συνεχιστή της Ευρώπης, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.   
Στο μεταξύ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην ομιλία του, με αφορμή την παρουσίαση του κόμματος για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, έβαλε για λίγο στην άκρη τον "Εθνάρχη" και θυμήθηκε κάτι από τα χρόνια της επανάστασης, καθώς ως άλλος εθνικός ήρωας (άλλωστε η ποικιλία ποτέ δεν χάλασε κανέναν, άσε που στο τέλος δεν μένει και τίποτα για να θυμάσαι), ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο πλήθος: "ελεύθερος γεννήθηκα, ελεύθερος και θα πεθάνω", θυμίζοντας έτσι και κάτι από Αθανάσιο Διάκο...
Αφού, ευχηθούμε καλή επιτυχία στο νέο του εγχείρημα θα θέσουμε και ένα ερώτημα: Για γέλια ή για κλάματα; Ή μήπως και για τα δυο; 
Ο έρωτας του υπέρτατου με το...σκαμνί
Πέρα από το αστείο του θέματος πάντως, αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν φημίζεται μόνο για τη κωμική στάση που κρατά και εφαρμόζει στη ζωή του, είτε στην πολιτική είτε στην προσωπική του πορεία. Ο πρώην νομάρχης της Θεσσαλονίκης είναι αρκετά γνωστός και στις δικαστικές αίθουσες της χώρας. Θα λέγαμε πως από ότι έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια, ο ίδιος, διατηρεί μια σχέση πάθους και εξάρτησης με το σκαμνί της δικαιοσύνης, καθώς παρόλο που επί χρόνια το απέφευγε τελικά μάζεψε στο τέλος όλες τις ποινές μαζί. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.
Εμπλέκεται σε δύο ποινικές υποθέσεις, η διερεύνηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη: Η μία αφορά τις «ύποπτες» προσλήψεις συγκεκριμένων ατόμων για εκτέλεση συγκεκριμένου έργου, τα οποία όμως δεν απασχολήθηκαν στα έργα αυτά, και η άλλη στην κατάτμηση των δημοσίων έργων σε μικρότερα, προϋπολογισμού κάτω των 45.000 ευρώ, ώστε να μπορούν να γίνονται απευθείας αναθέσεις, και όχι ανοιχτοί διαγωνισμοί.
Ο ίδιος άνθρωπος, ο μεγάλος αυτός ηγέτης και πατριώτης, ιδρυτής του νέου κόμματος που ζητά ξανά την ψήφο των εκατομμυρίων θαυμαστών του στην Ελλάδα για να τους εκπροσωπήσει και να σαρώσει στην Ευρώπη, έχει κάτσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ως Περιφερειάρχης, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων για τη διάσωση της λίμνης Κορώνειας, καθώς ο κ. Ψωμιάδης φέρεται να καθυστερούσε να επιβάλλει πρόστιμα σε βάρος βιομηχανιών παρά τις εισηγήσεις των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Επιπλέον, σας θυμίζουμε ότι ο τέως περιφερειάρχης έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με τις αποφάσεις 943-944/2011, σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η παράβαση καθήκοντος ανάγεται στο ότι καθ' υπέρβαση της διακριτικής ευχέρειας της εξουσίας μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο των 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, ο οποίος φέρεται να νόθευε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφελείται ο πρατηριούχος και να ζημιώνεται η Νομαρχία.

 http://www.koutipandoras.gr/article/111345/e-e-e-erhetai-o-zoro-tis-politikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου