Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Με Μαρξ και Λένιν τα «είπαν» βιομήχανοι και Τσίπρας


http://www.antinews.gr/
Όπως είχαμε προαναγγείλει, βιομήχανοι και Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στα… μαρμαρένια αλώνια του ΣΕΒ και συζήτησαν για Μαρξ και Λένιν. Οι αναφορές τους στους συγκεκριμένους διανοητές ήταν αυτές που σημάδεψαν τις εργασίες της Γενικής συνέλευσης – αν και κατά τη γνώμη μας ούτε ο Δασκαλόπουλος ούτε και ο Τσίπρας έχουν ιδέα από Μαρξισμό – Λενινισμό – στην οποία το απόγευμα θα μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο κ. Δασκαλόπουλος προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη ενός διαλόγου χωρίς προσχήματα ανάμεσα στο ΣΕΒ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε προκαταβολικά χαμένοι αν παραμείνουμε στα χαρακώματα – σε τακτικές διχασμού, σε πρακτικές αλληλοαποκλεισμού, σε παράθεση στερεοτύπων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δασκαλόπουλος.
Ο ίδιος τονίζοντας ότι οι μνημονιακές πολιτικές απέτυχαν, όπως και εμείς καθώς δεν κάναμε ένα δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, έκανε αναφορά σε ρήση του Μαρξ: «Δεν είμαστε φιλόσοφοι, ώστε να αρκεστούμε να ερμηνεύσουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Πρέπει να τον μετασχηματίσουμε – να τον ανασυγκροτήσουμε», σημείωσε και έκανε μνεία σε μία επίσης άλλη αναφορά του Μαρξ: «Ο ίδιος ο Μαρξ πίστευε πάντοτε ότι η παραγωγή, και η βιομηχανία ειδικότερα αποτελούν εκδήλωση των πιο ουσιαστικών δυνάμεων του ανθρώπου. Κι εμείς στον ΣΕΒ συμφωνούμε απόλυτα».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε την αναγκαιότητα της αλλαγής, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα βουλιάζει γιατί έχει μείνει στάσιμη. Χρειαζόμαστε λοιπόν ρηξικέλευθες πολιτικές και λύσεις ανατρεπτικές. Στο πλαίσιο αυτό ο ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμος και ευπρόσδεκτος», κατέληξε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, κάρφωσε τον ΣΕΒ αφού τόνισε ότι αποδέχεται την πρόσκληση σε ουσιαστικό διάλογο «χωρίς περιστροφές και περικοκλάδες. Κι επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς ιδεολογικά αντιπάλους, από το ΣΥΡΙΖΑ θα ακούσετε καθαρές κουβέντες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη την απουσία του ΣΕΒ από τον διάλογο για τη νέα ΕΓΣΣΕ, καλώντας τον «να επανεξετάσετε τη θέση σας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αναφορά του Λένιν και αστειευόμενος είπε απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ: «Θα τη βγω πιο αριστερά από τον πρόεδρο σας. Ο Λένιν είχε πει σοσιαλισμός ίσον σοβιέτ και εξηλεκτρισμός. Παραφράζοντας αυτή τη ρήση και μεταφέροντάς την στην εποχή μας, εγώ θα πω: Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις συν ελευθερίες συν κοινωνικά δικαιώματα συν επενδύσεις».
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την επιστράτευση λέγοντας ότι «οι πολιτικές επιστρατεύσεις παραπέμπουν σε δικτατορίες» αλλά και για την πολιτική που εφαρμόζει: «Αυτή μυθολογία πως θα βγούμε από την κρίση, ό,τι αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο ίσως έχει να κάνει με εκλογικούς σχεδιασμούς. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του χρειάζονται επειγόντως προσαρμογή στην πραγματικότητα».
Κι αφού είπε όλα τα όμορφα για το Λένιν άρχισε και τις πομπώδεις διακηρύξεις. Όταν θα γίνει πρωθυπουργός τόνισε ότι οι βασικοί του στόχοι είναι:η ακύρωση του μνημονίου, η δημοσιονομική σταθερότητα με αύξηση των εσόδων από νομικά πρόσωπα, το σταθερό εργασιακό και φορολογικό περιβάλλον με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας με δημόσιες επενδύσεις ταχείας απόδοσης και η αποκατάσταση των θεσμών κοινωνικής προστασίας.
Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής κάνοντας λόγο για λειτουργία καρτέλ σε βάρος της ανάπτυξης και συνέδεσε τη διαπλοκή με την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Ακόμη τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων των ΔΕΚΟ της ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ λέγοντας ότι «θα μπει τέλος στη φάμπρικα των ιδιωτικοποιήσεων και πως οι ΔΕΚΟ αυτές θα περάσουν στο δημόσιο έλεγχο».
Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΒ απαντώντας στην κριτική του κ. Τσίπρα για τον διάλογο της ΕΓΣΣΕ, είπε ότι ο ΣΕΒ μετέχει και θα είναι και αύριο παρών, ενώ σημείωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ αμείβει με μισθούς πάνω από το μέσο όρο, ενώ και οι μειώσεις δεν έχουν να κάνουν με τα ποσοστά του 30% με 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου