Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ Μ.Νετανιάχου: «Υπόσχομαι «να πατήσω το κουμπί» της επίθεσης κατά του Ιράν»


Στην τελική φάση εισέρχεται από σήμερα το δράμα της Μέσης Ανατολής και το μόνο ερώτημα είναι αν η σύγκρουση θα περιοριστεί στην Συρία ή θα επεκταθεί και στον Κόλπο σε έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με όλες τις μέρχρι στιγμής συγκρούσεις μετά τον Β'ΠΠ: Το Ιράν είτε το τέλουν είτε όχι, είναι μεγάλη δύναμη, ίσως όχι τόσο στρατιωτικά, όσο σε στρατηγικό επίπεδο: Τεράστιος πληθυσμός, φανατισμός και στρατηγική θέση.
«Εγγυώμαι πως εάν επανεκλεγώ ως πρωθυπουργός δεν πρόκειται να επιτρέψω στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό σταθμό λίγο πριν τα αποτελέσματα των ΗΠΑ και είναι σαφές το μήνυμα που έστειλε στον Μ.Ομπάμα: "Εγώ θα επιτεθώ, εσύ κάνε ότι θελεις".

Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του στο αν μπορεί να πατήσει το κουμπί μιας τέτοιας σύγκρουσης:«Είμαι ικανός, εάν θα πρέπει να το κάνω. Και θα χρειαστεί αν το Ιράν δεν σταματήσει». Συμπλήρωσε δε πως για την περίπτωση του Ιράν «εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή», το Ισραήλ θα είναι έτοιμο να δράσει και ανέφερε με νόημα πως «το εννοούμε αυτό, δεν κάνουμε σόου». Οι Ισραηλινοί δεν εντοιμάζονται για μία απλή επιδρομή.
Με δεδομένο ότι το Ιράν δεν θα σταματήσει, ετοιμάζονται για έναν πόλεμο τουλάχιστον 30 ημερών και θεωρούν ότι θα συμπαρασύρουν και τις ΗΠΑ. Οι εκλογές στο Ισραήλ είναι στις 22 Ιανουαρίου, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει το Ισραήλ να επιτεθεί και ενωρίτερα.
Σε ότι αφορά την Συρία, η υπόθεση είναι ξεκαθαρισμένη: Επίθεση πριν από το τέλος του έτους ίσως και εντός του Νοεμβρίου από το ΝΑΤΟ. Με ποιο στόχο; Θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν ένα τέλος a la Λιβύη.
"Τα έχουν βρει" με την Ρωσία; Γιατί χωρίς να έχει συμβεί αυτό δεν υπάρχει περίπτωση ΝΑΤΟϊκης επίθεσης. Θα φανεί από το αν τα αρματαγωγά που συνοδεύουν το Mοskva, εκκενώσουν ή αποβιβάσουν πεζοναύτες. Οι επόμενες ημέρες και ώρες θα το δείξουν...
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου