Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τα στατιστικά στοιχεία μετρήσεων της κατά αναλογικότητα προβολής των θέσεων των κομμάτων σε τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, καθώς και της παρουσίας εκπροσώπων τους σε τηλεοπτικές εκπομπές πολιτικού διαλόγου μας δικαιώνουν απόλυτα σχετικά με το διάβημα διαμαρτυρίας που υποβάλλαμε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την Παρασκευή 16/11/2012, σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλουμε «την συνεχή και καθημερινή καταστρατήγηση του χρόνου τηλεοπτικής παρουσίας που δικαιούμαστε ως τέταρτο κατά σειρά ψήφων και ποσοστών κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η οποία μεταφράζεται στη συστηματική απουσία εκπροσώπων μας (βουλευτών και στελεχών) από ενημερωτικές εκπομπές πολιτικού διαλόγου, καθώς και των θέσεων, δηλώσεων και ανακοινώσεών μας από τα Δελτία Ειδήσεων, κεντρικά και άλλα».
Η αναφορά κάποιων χαρακτηριστικών στοιχείων για την προβολή του κόμματός μας, το οποίο έλαβε ποσοστό 7,51% στις τελευταίες εκλογές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για άλλα συμπεράσματα πέρα από αυτά που αναφέρουμε στο κείμενο της διαμαρτυρίας μας.
 Συγκεκριμένα: Σε όλα τα δελτία ειδήσεων η προβολή των θέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταλαμβάνουν ποσοστό χρόνου που ξεκινάει από το εξαιρετικά χαμηλό 3,6% που μας δίνει το MEGA και φθάνει το πολύ έως το 5,4% που μας δίνει το STAR. Τα ποσοστά αυτά δεν έχουν φυσικά την παραμικρή σχέση με βάση την αναλογικότητα με το 7,5% του ποσοστού μας στις εκλογές, κάτι που ορίζει με σαφήνεια η σχετική νομοθεσία.
 Πιο αναλυτικά, τη χαμηλότερη κατ’ αναλογία με τα άλλα κόμματα προβολή, μας τη δίνει το MEGA σε ποσοστό 3,6%, ενώ ακολουθεί η ΝΕΤ με 4,2%. Σημειώνουμε ότι αποτελεί σκάνδαλο πολιτικής ουσίας και σημασίας το γεγονός ότι η Δημόσια Τηλεόραση, την οποία πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, πρωταγωνιστεί στον αποκλεισμό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος το οποίο στήριξαν με την επιλογή τους 462.406 ψηφοφόροι.
Τη μεγαλύτερη προβολή μας τη δίνει το STAR με ποσοστό 5,4%, το οποίο και πάλι υπολείπεται σε σχέση με τα εκλογικά ποσοστά μας.
 Την άνιση αντιμετώπισή μας σε σχέση με άλλα κόμματα την καταλαβαίνει οποιοσδήποτε ακόμη πιο εύκολα, αν εξετάσει με προσοχή τα ποσοστά προβολής της ΔΗΜΑΡ, η οποία, μολονότι έλαβε στις εκλογές ποσοστό 6,25% καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στην κατάταξη, τα στοιχεία των μετρήσεων λένε ότι υπάρχουν κανάλια τα οποία παρουσιάζουν στα δελτία τους τις θέσεις της σε αναλογία 7,2% (ΑΝΤ1), 7,3%% (ΝΕΤ), 8,1% (ΣΚΑΪ), ακόμη και 9,2% (MEGA), ή και 9,4% (STAR)! Υπερβολική είναι η συνολική προβολή των απόψεων της κυβέρνησης, μαζί με τα τρία κόμματα που την υποστηρίζουν. Η ΝΕΤ για παράδειγμα αφιερώνει αθροιστικά σε κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ το 66,1% του χρόνου, ενώ το MEGA το 74%! Δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο χρόνου προβολής των απόψεών της στα δελτία ειδήσεων απολαμβάνει και η ΝΔ, η οποία αν και έλαβε 29,7% στις εκλογές, ο ΑΝΤ1 της αφιερώνει 34,2%, ο ALPHA 36,9%, η ΝΕΤ 40,7% και το MEGA 43,9%.
Εξετάζοντας τους σχετικούς πίνακες με τα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των παρουσιών πολιτικών εκπροσώπων σε εκπομπές πολιτικού διαλόγου, διαπιστώνουμε και πάλι, πάνω και πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζουν μία κραυγαλέα δυσμενή διάκριση, η οποία πλησιάζει μερικές φορές στα όρια του αποκλεισμού. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τα διαστήματα για τα οποία τα κανάλια έχουν δώσει στοιχεία, στον ANT1 είχαμε 129 παρουσίες έναντι 242 της ΔΗΜΑΡ, στο MEGA 31 έναντι 67, στον ΣΚΑΪ 121 έναντι 188, στο STAR 119 έναντι 194, στη ΝΕΤ 83 έναντι 86. Όλα τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να ενισχύσουν την απαίτησή μας, όπως τη διατυπώσαμε στο διάβημα διαμαρτυρίας μας, να παρέμβει άμεσα, δραστικά και αποτελεσματικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να επιβληθεί «η διασφάλιση της πολιτικής πολυφωνίας και η παρουσίαση των απόψεών μας» σε εκπομπές πολιτικού διαλόγου όπως ορίζει ο νόμος 2328/1995, άρθρο 3, παράγραφος 22, αλλά και την παρουσίαση των επίσημων δηλώσεων, ανακοινώσεων και θέσεών μας πάνω στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα από τα δελτία ειδήσεων με βάση τη «μεγαλύτερη δυνατή πολυμέρεια» όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 77/2003, άρθρο 14, παράγραφος 1, αλλά και όπως το ΕΣΡ έχει κατά καιρούς υποδείξει με Οδηγίες που έχει εκδώσει.
 Μέχρι σήμερα, περιμέναμε να δούμε μέχρι σε ποιο βαθμό μπορεί να φθάσει η αυθαιρεσία και η παρανομία οι οποίες συντελούνταν σε βάρος του Κινήματός μας. 
Ενδεχομένως, κάποιοι εξέλαβαν την υπομονή μας ως αδυναμία. Κατάλαβαν λάθος. Καθιστούμε λοιπόν σαφές ότι οποιαδήποτε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας από εδώ και εμπρός, ή προσπάθεια φίμωσης των απόψεών μας και αποκλεισμού των εκπροσώπων μας θα προκαλέσουν την άμεση και δυναμική αντίδρασή μας, τόσο σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, όσο και με τη χρήση όλων ανεξαιρέτως των δικαιωμάτων που μας αναγνωρίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα.
 http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/11/blog-post_3206.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου