Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΝ ΨΥΧΡΩ "ΕΚΤΕΛΕΣΗ"

euro
Τη φημολογία που έφερε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να επανεξετάζει το θέμα της κατάργησης του πρόσθετου αφορολόγητου για όσους φορολογούμενους έχουν προστατευόμενα τέκνα, «έσβησε» σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπε ότι στην θέση του αφορολόγητου που καταργείται, θεσπίζεται ένα ειδικό επίδομα που θα δίνεται στις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και θα καταβάλλεται με βάση οικονομικά, κοινωνικά και άλλα κριτήρια. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είχαν ζητήσει από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ να διατηρήσει το αφορολόγητο όριο για τις οικογένειες με παιδιά αντικαθιστώντας την σχετική απώλεια εσόδων από αύξηση της επιβάρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων με μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Στη συνέχεια διευκρινίσεις για το θέμα έδωσε και ο επικεφαλής του Σωμάτος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Π. Τσακλόγλου, ο οποίος είπε ότι με το νέο σύστημα θα πάψει η ενίσχυση πλούσιων πολύτεκνων και η λιγοστοί πόροι που υπάρχουν πλέον στην οικονομία για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής θα δίνονται με περισσότερο στοχευμένο και αποτελεσματικό τρόπο.
Σημειώνεται ότι με βάση το προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου που έχει δοθεί από το ΥΠΟΙΚ στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, προβλέπει την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τους φορολογούμενους με παιδιά, γεγονός που φέρνει σημαντική επιβάρυνση στις οικογένειες. Το νομοσχέδιο δεν προβλέπει τον τρόπο και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος σε οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Αυτά θα καθοριστούν σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία (Εργασίας κα.).
Στη συνέντευξη ο κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα δοθεί σήμερα ή αύριο σε διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί στην Βουλή.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου