Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συγκλονιστικό ρεπορτάζ από το "Κουτί της Πανδώρας" για την "σπάνια περίπτωση Σπανουδάκη"! Ήταν ΔΣ της "Πετζετάκης" την "επίμαχη" περίοδο!..


http://www.koutipandoras.gr/?p=12671
Την Παρασκευή δικάζεται στο αυτόφορο ο συλληφθείς για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκις.
Ο Γιώργος Πετζετάκις καλείται να ρυθμίσει τα χρέη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο της θητείας του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή. Την επίμαχη όμως περίοδο για την οποία συνελήφθη ο Γιώργος Πετζετάκης, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, βρισκόταν και ένα άλλο πρόσωπο, που σύμφωνα με το νόμο, θα έπρεπε να διωχθεί εξίσου ποινικά ως υπεύθυνος.
Ο Γιάννης Σπανουδάκης την περίοδο της συσσώρευσης χρεών της Πετζετάκις προς το Δημόσιο, κατείχε επίσης τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της χρεωμένης εταιρείας.
Ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ και τέως διευθύνων σύμβουλος της Πετζετάκις, λοιπόν, καλείται να πληρώσει περίπου 500 χιλιάδες ευρώ για χρέη προς το Δημόσιο. Η ακίνητη περιουσία και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του νυν διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ έχουν δεσμευτεί. Οι αιτήσεις του για άρση των περιοριστικών και δεσμευτικών μέτρων, έχουν απορριφθεί.
Δεσμευμένη η περιουσία του δ. συμβούλου του ΟΠΑΠ
Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2010 η φορολογική Αρχή ΔΕΚ ΑΘΗΝΩΝ προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου επέβαλε περιοριστικά – δεσμευτικά μέτρα κατά του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννη Σπανουδάκη και προέβη στη δέσμευση της ακίνητης περιουσίας του και μέρους των τραπεζικών λογαριασμών του.
Στην ενέργεια αυτή προέβη το ΔΕΚ Αθηνών καθώς ο Γιάννης Σπανουδάκης ως τέως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πετζετάκις δεν κατέβαλε στο ελληνικό Δημόσιο φόρους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, ενώ κατά την ίδια ημερομηνία (Σεπτέμβριος 2010) η εταιρεία αυτή όφειλε στην εφορία, ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τον Δεκέμβριο του 2010 αφ’ ενός η φορολογική Αρχή ΔΕΚ Αθηνών προέβη εκ νέου στη λήψη περιοριστικών – δεσμευτικών μέτρων κατά του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αφ’ ετέρου το υπουργείο Οικονομικών απέρριψε σχετική αίτηση του Γιάννη Σπανουδάκη περί άρσης των εις βάρος του μέτρων που ελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2010.
Κατά της νέας ενέργειας του ΔΕΚ Αθηνών προς διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου, ο Γιάννης Σπανουδάκης κατέθεσε νέα αίτηση περί άρσης των εις βάρος του δεσμευτικών – περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2010. Η αίτηση απορρίφθηκε εκ νέου.
Τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται είναι τόσο νομικά όσο και ηθικά:
1.Υπάρχει αυτή τη στιγμή δικογραφία εναντίον του κ. Σπανουδάκη, την ώρα μάλιστα που ο νυν διευθύνων της Πετζετάκις οδηγείται στο αυτόφορο;

2.Πως επιλέχθηκε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου κρατικού οργανισμού, όπως είναι ο ΟΠΑΠ, όταν ήταν γνωστά από την πρώτη στιγμή τα χρέη της Πετζετάκις προς το Δημόσιο, όπως και ότι την ίδια περίοδο κατείχε την ομόλογη θέση στην Πετζετάκις με τα υπέρογκα χρέη προς το Δημόσιο να βαραίνουν την ιδιότητά του;

3.Πως ο ΟΠΑΠ παίρνει φορολογική ενημερότητα, όταν είναι γνωστό πως ο διευθύνων σύμβουλός του, είναι υπόλογος για χρέη προς το Δημόσιο;

4.Πως ο Γιάννης Σπανουδάκης παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, όταν το υπουργείο Οικονομικών με τη δέσμευση της περιουσίας του, αναγνωρίζει την συνυπαιτιότητά του εδώ και ενάμισι χρόνο;
Το ποσό του 1.800.000 ευρώ με ημερομηνία 9/2010 υπερέβη το ποσό των δυο εκατομμυρίων ευρώ τον Νοέμβριο του 2011, ποσό για το οποίο και συνελήφθη ο Γιώργος Πετζετάκις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το προαναφερόμενο ποσό δεν αποτελεί τις συνολικές οφειλές της εταιρείας Πετζετάκις προς το Δημόσιο σήμερα, αλλά μονό την οφειλή που καταλογίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης μέσω του δικηγόρου του και νομικού συμβούλου του ΟΠΑΠ, Γιώργου Γανωτή, μιλώντας στο www.koutipandoras.gr επιρρίπτει τις ευθύνες για την μη καταβολή των οφειλομένων στην πλευρά της Πετζετάκις, ενώ θεωρεί πως τα χρέη που οφείλει να πληρώσει, θα ρυθμιστούν από την διοίκηση της Πετζετάκις. Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία» πάντως, ο κ. Σπανουδάκης είχε παραδεχθεί τις ευθύνες του για τις οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ στην επιστολή του με ημερομηνία 11 Απριλίου του 2011, στην εφημερίδα ενημέρωνε πως η Πετζετάκις είχε ήδη καταβάλλει το χρηματικό ποσό που υπερέβαινε τις οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την θητεία του στη διοικητική θέση της εταιρείας.
Όπως αποδεικνύεται πάντως, η περιουσία του κ. Σπανουδάκη εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη, καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει καταβληθεί ούτε στο ελάχιστο, μέρος του χρέους και για αυτό ο Γιώργος Πετζετάκις οδηγείται στο δικαστήριο την Παρασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου