Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η διοίκηση του ΙΚΑ σχεδιάζει να πάρει δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ βάζοντας υποθήκη την ακίνητη περιουσία, τις εισφορές και συντάξεις !


Η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού την οικονομική χρηματοδότηση της επόμενης διετίας (2012-2013).Ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος με πρότασή του προς το υπουργείο εργασίας θέλει να υποθηκεύσει την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος, τις μελλοντικές εισφορές του, τις συντάξεις, προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο για να καλύψει την οικονομική κατάσταση στην οποία το έχουν καταδικάσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και η σημερινή συγκυβέρνηση.
Το σχέδιο περιλαμβάνει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το ΙΚΑ θα εκχωρήσει προς την τράπεζα τα έσοδά του για την 6ετία 2014-2020 από τις οφειλές επιχειρήσεων που έχουν ρυθμιστεί ύψους 5 δισ. ευρώ, θα προσημειωθούν ακίνητα που έχει στην περιουσία του ο ασφαλιστικός οργανισμός.
Η κυβέρνηση στην ουσία αφήνει οικονομικά ακάλυπτο το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας και τον εξωθεί και πάλι σε δανεισμό, αντί να τον χρηματοδοτήσει για να καλυφθεί η ρευστότητα της επόμενης διετίας.Έτσι ξαναρίχνει το ΙΚΑ στο φαύλο κύκλο του δανεισμού, τη στιγμή που οι εργοδότες τού χρωστάνε δισεκατομμύρια.
 Η εισφοροδιαφυγή και τα επόμενα χρόνια θα ξεπερνά το 1/3 των συνολικών εσόδων του, ενώ η ίδια η κυβέρνηση του δίνει τη χαριστική βολή αφού εντάσσει τα αποθεματικά του στο Πρόγραμμα ανταλλαγής των κρατικών ομολόγων (PSI).
 Η κυβέρνηση πρέπει να εξοφλήσει στο ακέραιο την αξία των κρατικών ομολόγων που σήμερα έχει στα χέρια του το ΙΚΑ, να καταπολεμήσει τη σε βάρος του εισφοροδιαφυγή, να εισπράξει τα δισεκατομμύρια που του χρωστάνε οι επιχειρήσεις, μόνο με αυτό τον τρόπο το ΙΚΑ δεν θα οδηγηθεί σε δανεισμό υποθηκεύοντας τα μελλοντικά του έσοδα, δηλαδή υποθηκεύοντας τις συντάξεις των ασφαλισμένων του.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους συνολικά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8/12/2011 3:00μμ στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (Αγ. Κωνσταντίνου & Σωκράτους).
 Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου