Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!



ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!

Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων μετά την ανεπιτυχή απόπειρα του Γιλμάζ να διαψεύσει τα αδιάψευστα, έρχονται να συγκλονίσουν την κοινή γνώμη και να φέρουν στο φως το βρώμικο και ύπουλο πόλεμο των τουρκικών αρχών σε βάρος της χώρας μας , πόλεμο που την ίδια ώρα το τουρκικό καθεστώς διεξάγει και σε βάρος των κούρδων, με τους τελευταίους να μετρούν δεκάδες θύματα από τουρκικούς βομβαρδισμούς στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ.

Νέα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο συντηρούν το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις δηλώσεις Γιλμάζ για εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες.

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας Μilliyet, με τον αρθρογράφο της, Τζαν Ντουντάρ, να επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ στην εφημερίδα Μπιργκούν περί εμπρησμού δασών στην Ελλάδα το 1995.

Επιπρόσθετα όμως, με χθεσινό του άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος κομίζει νέα στοιχεία αποκαλύπτοντας ότι σε εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο Σουσουρλούκ που είχε διατάξει ο Μεσούτ Γιλμάζ όταν ανέλαβε πρωθυπουργός μετά την Τανσού Τσιλλέρ, το 1996, υπήρχε σαφής αναφορά για επιχειρήσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών στοιχείων σε εμπρησμούς και βομβιστικές ενέργειες στην Ελλάδα. Μάλιστα γίνεται αναφορά σε βομβιστική ενέργεια σε στρατόπεδο στη Λαμία και σε εμπρησμούς στην Κρήτη και τη Ρόδο.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονταν σε 12 σελίδες της έκθεσης που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί επειδή είχαν χαρακτηριστεί κρατικά μυστικά.

Ο δημοσιογράφος σε προσωπική του έρευνα στο αρχείο του Ετσεβίτ είχε βρει την γραπτή απάντηση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών οι όποιες δικαιολογούν την απόφαση να χαρακτηριστούν τα στοιχεία αυτά απόρρητα λέγοντας ότι σε περίπτωση δημοσιοποίησης τους, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης και να προκαλέσουν αντίποινα.

Επίσης, ο Τζαν Ντουντάρ υποστηρίζει στο άρθρο του ότι στα μέσα της δεκαετίας του '90 η Αγκυρα έστειλε δύο ομάδες πρακτόρων με αποστολή τη διενέργεια δολιοφθορών ως αντίποινα για υποτιθέμενη βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα σε στελέχη του PKK.

Εμπρησμοί όμως, υπήρξαν και στα τουρκικά παράλια του Αιγαίου και σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο δημοσιογράφο οι ελληνικές αρχές ήρθαν σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές, ζητώντας ανακωχή και η υπόθεση σταμάτησε εκεί. Μάλιστα, νωρίτερα σήμερα, ο Ντουντάρ επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς σε ζωντανή εκπομπή του CNN Türk όπου ήταν καλεσμένος.

Ανάλογες αποκαλύψεις δημοσιεύει και η τουρκική εφημερίδα Vatan. Σύμφωνα με τη Vatan σε έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επι κυβερνήσεων Μεσούτ Γιλμαζ, ο εισαγγελέας αφιερώνει 12 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα».

Πληροφορίες από Deutsche Welle, Millyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου