Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ποιόν θέλουν για διάδοχο του ΓΑΠ οι μεγαλοεκδότες;



Επικοινωνιακό σφυροκόπημα εναντίον του Λοβέρδου εξαπέλυσε ο Βενιζέλος το Σαββατοκύριακο, επιχειρώντας να ανατρέψει τα αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων. Το επιτελείο του Βενιζέλου θορυβήθηκε από τις έρευνες που δείχνουν τον Λοβέρδο να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ είναι οι δύο ισχυροί υποψήφιοι είναι πολύ κοντά όταν το εκλεκτορικό σώμα μικραίνει (π.χ. ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ 2009, όσοι θα πάνε να ψηφίσουν).
Έτσι έβγαλαν μπροστά το βαρύ πυροβολικό και «ζωγράφισαν» τις σχέσεις που έχουν με τα μήντια και τους ιδιοκτήτες τους, τις οποίες μεθοδικά έχει χτίσει ο Βενιζέλος εδώ και πολλά χρόνια. Άλλωστε ο Βενιζέλος θεωρείται ως ο «άνθρωπος των συμφωνιών», ενώ για τον Λοβέρδο λένε ότι μπορεί να περιμένει.
Σήμερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ εκτιμάται ότι τρία εκδοτικά συγκροτήματα έχουν παρέμβαση: ο ΔΟΛ, ο Πήγασος και η Καθημερινή/Σκάι.
- ΔΟΛ: με την αρθρογραφία του Βήματος, που μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την «απόδραση» του Μόσιαλου από την ομάδα των Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, περιγράφεται σαφής προτίμηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Ο κύριος Σταύρος είχε «αποτελεσματική» συνάντηση με τον υπουργό.
- Πήγασος: οι σχέσεις της ιδιοκτησίας με τον Βενιζέλο είναι γνωστές και επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα.
- STAR: με μικρή παρέμβαση στο ΠΑΣΟΚ (προτιμά τον Κουβέλη). Διατηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Βενιζέλο – Λοβέρδο.
- MEGA: η στάση του καναλιού είναι το άρθροισμα των προτιμήσεων των μετόχων του, η οποία αποτελεί κάθε φορά την «ισορροπία» του καναλιού. Με δεδομένες και τις προσωπικές σχέσεις των στελεχών του καναλιού με τον Βενιζέλο, ο Λοβέρδος μπορεί να περιμένει τον δεύτερο ρόλο.
- Συγκρότημα Αλαφούζου: ιδεολογικά είναι πιο κοντά στον πολιτικό λόγο του Λοβέρδου, όμως αυτό ο υπουργός Υγείας δεν το έχει κεφαλαιοποιήσει σε πολιτική στήριξη.

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου