Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στο Νέο Ηράκλειο η πρώτη "δικαίωση" στην Αττική για το χαράτσι

Από το Νέο Ηράκλειο έρχεται η πρώτη δικαίωση στο Λεοκανοπέδιο Αττικής αναφορικά με το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς, μετά από ομαδική προσφυγή του Δήμου Ηρακλείου κατά του "χαρατσιού", το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας διέταξε να μη διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε 26 δημότες που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος λόγω της βεβαρημένης οικονομικής τους κατάστασης (άνεργοι, πολύτεχνοι, ανάπηροι, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλοεισοδηματίες).
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ομαδική προσφυγή στο Λεκανοπέδιο Αττικής που γίνεται δεκτή δικαστικά και αφορά την ουσία του ζητήματος του ειδικού τέλους ακινήτων.
Η απόφαση αυτή, αποτελεί μια ηχηρή απάντηση περί της νομιμότητας του ειδικού τέλους, αλλά και της κοινωνικής διάστασης της επιβολής του.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα συνεχίζει να στηρίζει κάθε προσπάθεια υπεράσπισης του οικογενειακού εισοδήματος από άδικες και αυθαίρετες επιθέσεις στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.
Την απόφαση του Ειρηνοδικείου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος που είπε οτι δικαιώνεται «η επιλογή μας να δράσουμε συλλογικά και συντεταγμένα με ολοκληρωμένη νομική προετοιμασία και τεκμηρίωση κατά της κοινωνικά άδικης επιβολής του τέλους ακινήτων, η οποία αγνοεί επιδεικτικά την οικονομική και κοινωνική διάσταση του μέτρου, η οποία τελικά στερείται νομιμότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου