Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ντρέπομαι για τους Έλληνες πολιτικούς. Εσείς;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ


Άκουσα  για μια ακόμα φορά, τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Βουλής να προσπαθεί απεγνωσμένα από το ύψος της Έδρας του στη Βουλή να πείσει τους Έλληνες ότι οι κκ Βουλευτές είναι «αδικημένοι» και θυσιάζονται γιατί έχασαν πολλά από τα Βουλευτικά τους «εισοδήματα». Δεν μίλησε, ούτε λέξη είπε για τα αναρίθμητα, σκανδαλώδη προνόμια που αποτιμώνται σε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ για τον καθένα Βουλευτή πέρα από τις άμεσες οικονομικές παροχές του αξιώματος.

Είναι θλιβερό έως γελοίο να νομίζει ένας Πρόεδρος Βουλής, που κατέχει αν δεν κάνω λάθος το τρίτο αξίωμα στην ιεραρχία του κράτους, ότι μπορεί να «αποκοιμίζει» ή να «εξαπατά» τον Ελληνικό λαό με τέτοια αφελή, αίολα επιχειρήματα. Θλιβερό έως γελοίο αν σκεφθεί κανείς ότι στην γειτονική Ιταλία, ο Πρωθυπουργός (δοτός και αυτός αλλά σοβαρός φαίνεται), μάθαμε σήμερα ότι παραιτήθηκε από την αμοιβή του και ως Πρωθυπουργού και ως Υπουργού Οικονομίας (ήθελα να μάθω αν ο «εύπορος» Έλληνας Πρωθυπουργός σκέφθηκε κάτι τέτοιο για ηθικούς λόγους ή αν οι Έλληνες Αντιπρόεδροι παραιτήθηκαν από τα διπλά γραφεία η καμιά από τις «πρόσθετες» χαριστικές αμοιβές που δικαιούνται για την θέση τους ή μήπως την αξιοποιούν για να πληρώσουν τις έκτακτες εισφορές για να μην τους συλλάβουν, όπως κάθε απλό πολίτη).

Ο κος Πρόεδρος της Βουλής δεν γνωρίζω αν έλαβε ίσως καμιά πρωτοβουλία να καλέσει και τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί έστω από μέρος του «μισθού» του και να μειώσει τις υπέρογκες δαπάνες της Προεδρίας και τις Προεδρικές αμοιβές που είναι μεγαλύτερες και από αυτές του Πλανητάρχη, Προέδρου των ΗΠΑ . (Δυστυχώς δεν καταδέχθηκε να μου απαντήσει σε δύο ηλεκτρονικές επιστολές που του έστειλα και τις δημοσίευσα ως ανοικτές επιστολές με κρίσιμα ερωτήματα για τις θέσεις του και για την μείωση του Προϋπολογισμού και του  κόστους λειτουργίας της Προεδρίας). Είναι φυσικά γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει σοβαρές βιοποριστικές ανάγκες, αν μάλιστα θυμηθούμε ότι δάνεισε άτοκα πρώην Πρωθυπουργό και δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει αν πήρε πίσω, πότε και με ποιο τρόπο τα δανεικά ή αν τα χάρισε.

Φυσικά τα αμέτρητα, εν πολλοίς σκανδαλώδη προνόμια του Βουλευτικού αξιώματος δεν είναι εύκολο να τα εντοπίσει ή να τα «αποτιμήσει» κανείς, όχι μόνο τα άμεσα οικονομικά (της Βουλευτικής αποζημίωσης) αλλά και τα «έμμεσα» που μπορούν να αξιολογηθούν και να αποτιμηθούν πολλαπλάσια και αυτής της κύριας Βουλευτικής αποζημίωσης.

Ζηλεύω που υπάρχουν αλλού ακόμα πολιτικοί-άνθρωποι που δακρύζουν και πνίγουν ένα λυγμό όταν εξαγγέλλουν μειώσεις μισθών και δύσκολα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, (τους Συνταξιούχους τους τίμησαν και δεν τους εξευτέλισαν οι γείτονες) και ντρέπομαι που οι πιο πολλοί συμπατριώτες μου Έλληνες πολιτικοί δεν δακρύζουν, δεν πνίγονται και δεν ντρέπονται για τα ανάλγητα, άδικα, βάρβαρα οριζόντια μέτρα που λαμβάνουν και για την συμπεριφορά, τις θέσεις και τις πράξεις τους.

Ας ελπίζουμε ότι ο «Θεός της Ελλάδας» θα μας προστατέψει από τις αποφάσεις τους.

                                                     

Κωνσταντίνος Κουλούρης

                                                                               Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου