Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»

Έξι συνολικά μαθητές αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Τα συνθήματα ειδικών δυνάμεων και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγουδούσαν μαθητές Λυκείου στην Αττική κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθούν από το σχολείο τους με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», πρόκειται για έξι συνολικά μαθητές οι οποίοι αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γι΄αυτή τη συμπεριφορά τους καθώς οι εκπαιδευτικοί τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.



Στο τέλος όμως «έκαναν του κεφαλιού τους» και φυσικά δέχτηκαν τις συνέπειες που ήταν η αποβολή. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Χτες μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των νεαρών.
Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα μιας και αποτελεί πάγια θέση τους να λύνουν τα ζητήματα όπως προβλέπει η εκπαιδευτική «δεοντολογία» δηλαδή με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Πηγή: https://www.voria.gr

2 σχόλια:

  1. Είναι ώρα να ομολογήσουμε το πασιφανές. Πως πολλοί καθηγητές των δημοσίων σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, που χαρακτηρίζονται από άκρατη αριστεροφροσύνη και κομματισμό, είναι συνυπεύθυνοι με την εξουσία για την αποπνευματοποίηση των μαθητών, την απομυθοποίηση των ηρώων και το ξέφτισμα ιερών εννοιών όπως το ''έθνος'', η ''πατρίδα'', η ''θρησκευτική πίστη'' και η ''φιλοπατρία''. Δε θα ήταν υπερβολή μάλιστα αν λέγαμε ότι ήταν έτοιμοι από καιρό για να αποδεχθούν τις παραμορφωτικές αυτές ''μεταρρυθμίσεις'' και επιχαίρουν γιατί ''δικαιώθηκαν'' μέσα απ' τα Γαβρόγλεια καινά δαιμόνια που έσπειρε ο ανεκδιήγητος Υπουργός στην Ιστορία. Με βάση αυτά απαξιώνεται το ηρωικό παρελθόν σπουδαίων προσωπικοτήτων της και εξοβελίζονται απ' τα σχολεία τα επιτεύγματα των κλασικών χρόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου... Όλα αυτά πρέπει να τα σταματήσει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση, όπως και τον εθνικό νεο-ραγιαδισμό, που προσπαθούν εδώ και τρία χρόνια να εμπεδώσουν στους περήφανους Έλληνες οι άθλιοι κυβερνώντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δικός μας σύλλογος διδασκόντων του 5ου και 10ου δημοτικού σχολείο Αγίων Αναργύρων αποφάσισε φέτος γιατι βαριόταν να μην κάνουν σχολική εορτή για την 28 Οκτωβρίου, τα ρεμάλια!!! αλλά αφού του δίνει την δυνατότητα η κυβέρνηση να το κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή