Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η περίπτωση της Πολωνίας και το ευρωπαϊκό σοσιαλφιλελεύθερο κατεστημένο

Εικόνα: Τηλέμαχος Χορμοβίτης
Τηλέμαχο Χορμοβίτη*
Τους τελευταίους μήνες η Πολωνία είναι ο αγαπημένος «σάκος του μποξ» για την Ε.Ε. και το σοσιαλφιλελεύθερο κατεστημένο. Αν τους πιστέψουμε, θα μείνουμε με την εντύπωση ότι η δεξιά κυβέρνηση της χώρας είναι ένα βήμα προτού εγκαθιδρύσει... φασιστικό καθεστώς! Ομως, στην πραγματικότητα, οι κατηγορίες αυτές εμπεριέχουν πολλές υπερβολές, μισές αλήθειες και, κυρίως, μπόλικη υποκρισία.

H πολωνική κυβέρνηση κατηγορείται ότι θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό της τη

Δικαιοσύνη και πως διορίζει δικούς της δικαστές στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Ομως, οι επικριτές της ξεχνούν να μας πουν ότι οι ενέργειες αυτές ήρθαν ως αντίδραση στις ενέργειες της προηγούμενης, «φιλοευρωπαϊκής» κυβέρνησης, η οποία, λίγο πριν από τις εκλογές και ενώ έβλεπε την ήττα της, έσπευσε να διορίσει πέντε δικούς της δικαστές, δένοντας έτσι τα χέρια των διαδόχων της!

Τότε, βέβαια, κανείς δεν μίλησε για κατάλυση του κράτους δικαίου, οι καθεστωτικές εφημερίδες ασχολούνταν με άλλα θέματα, ενώ στους διαδρόμους της Κομισιόν σφύριζαν αδιάφορα. Ομως, και οι διορισμοί ανώτατων δικαστών από την κυβέρνηση δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος διορίζει τους δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, και μάλιστα με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια. Στην Ελλάδα, πάλι, τους δικαστές των Ανώτατων Δικαστηρίων τούς διορίζει το υπουργικό συμβούλιο.

Στο δεύτερο μέτωπο που έχει ανοίξει, σοσιαλφιλελεύθεροι, προοδευτικούληδες και καλοπληρωμένοι υπάλληλοι της Ε.Ε. φωνάζουν (και σωστά) εναντίον του νέου νόμου της πολωνικής κυβέρνησης, που προβλέπει την επιβολή ποινών φυλάκισης σε βάρος όποιου λέει ότι η Πολωνία υπήρξε συνεργός στα ναζιστικά εγκλήματα.

Και εκεί που είσαι έτοιμος να χειροκροτήσεις την προσήλωσή τους στην ελευθερία του λόγου, σκέφτεσαι ότι πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν με φανατισμό την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος και τη σκληρή λογοκρισία των αντιρατσιστικών νόμων.

Ας μην κρυβόμαστε, λοιπόν, πίσω από το δάχτυλό μας... Δεκάρα δεν δίνουν η Ε.Ε. και η σοσιαλφιλελεύθερη ελίτ για τη διάκριση των εξουσιών ή την ελευθερία του λόγου. Αναρίθμητες φορές έχουν κλείσει τα μάτια σε παρόμοιες πολιτικές φιλικών προς αυτές κυβερνήσεων ή τις έχουν προωθήσει και οι ίδιοι. Ο λόγος που γίνεται τόσος θόρυβος είναι επειδή η πολωνική κυβέρνηση αντιδρά στην οικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους και την ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση.

Γι’ αυτό την πολεμούν ανελέητα και με κάθε μέσο. Mην εκπλαγείτε αν στο μέλλον αυτή η τακτική θα εφαρμόζεται όλο πιο συχνά εναντίον κάθε χώρας που θα αμφισβητεί τις πολιτικές του σοσιαλφιλελεύθερου κατεστημένου και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

*Νομικός

 http://www.dimokratianews.gr/content/83090/ypokrisia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου