Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Για προδοσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ο Σουλτάνος: Στο στόχαστρο και ο Βλ. Πούτιν λόγω του Άσαντ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετά τον όχλο... Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, χαιρετά τον όχλο... Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
Σε νέο παραλήρημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, επιδόθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για προδοσία, λόγω της υποστήριξής της έναντι των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), που κυριαρχούνται από τους μαχητές του YPG. Ο Ερντογάν, είπε ότι ποτέ η Άγκυρα, «δεν πρόδωσε τους συμμάχους της».
Αναφερόμενος στη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων με το YPG στη Συρία, σε ομιλία του στα νότια της Τουρκίας, είπε:


«Αυτοί που έρχονται από 11.000 χιλιόμετρα μακριά, αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς του YPG, εάν είστε σύμμαχός μας, κάντε αυτό που επιβάλλει η συμμαχία μας, και εάν δεν είστε να μας το πείτε. Έχουμε κάνει βήματα με τους συμμάχους μας και δεν τους προδώσαμε. Και δεν θα έχουμε σεβασμό για αυτούς που μας προδώσανε”.

Κατηγόρησε, επίσης, τις ΗΠΑ, ότι στέκονται πίσω από το Κίνημα Γκιουλέν, το οποίο χαρακτήρισε τρομοκρατικό οργανισμό, που οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.
«Έχουμε άλλο κράτος από τη Δημοκρατία της Τουρκίας; Που είναι το παράλληλο κράτος; Στην Πενσυλβάνια. Ποιος στέκεται μαζί του (με τον Γκιουλέν); Εσείς εκεί (ΗΠΑ) κρύβεται αυτόν που έκανε πραξικόπημα εναντίον του στρατηγικού σας εταίρου. Εάν δεν μας τον δώσετε, δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό στο έθνος μου. Άρα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε αυτόν τον σχεδιαστή του πραξικοπήματος πίσω σε αυτή τη χώρα».

Ο Ερντογάν, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει βήμα πίσω στη μάχη εναντίον του Κινήματος Γκιουλέν, και αυτοί που θα βρεθούν ένοχοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν μεγάλο τίμημα για αυτό που έκαναν, συμπεριλαμβανομένης της ισόβιας κάθειρξης.

Έκανε επίθεση, χωρίς να κατονομάσει, και εναντίον των χωρών (Ρωσία) που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία, λέγοντας, «πως είναι δυνατόν να προστατεύεται αυτός ο άνδρας; Ο Άσαντ είναι δολοφόνος. Δεν είναι αυτός που σκότωσε περίπου ένα εκατομμύριο από τους πολίτες του; Δεν είναι αυτός πίσω από τα χημικά όπλα, που σκότωσε του πολίτες του με συμβατικά όπλα; Δεν υποστηρίξαμε ποτέ καταπιεστές. Δεν καταπιέσαμε ποτέ».

HellasJournal.com by Mignatiou.com, HurriyetDailyNews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου