Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Σάββας Καλεντερίδης: Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται - Με Σημίτη τα Ίμια έγιναν "γκρίζα" και με Τσίπρα οι Τούρκοι τα προσάρτησαν ντε φάκτο

Η αλήθεια είναι πικρή και πρέπει να λέγεται.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Έκαναν την αρχή με τα συλλαλητήρια, που ήταν τα πιο έντιμα, ηθικά, ειρηνικά και δημοκρατικά στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
Αυτά που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτήρισε με αναιδέστατο τρόπο ως "ετερόκλητο όχλο".
Μετά τα συλλαλητήρια έφεραν άρον άρον το σκάνδαλο Νοβάρτις, για να θολώσουν τα νερά και να συνεχίζουν το έργο τους, που είναι η παράδοση της Μακεδονίας και μάλιστα με ψηλά το κεφάλι!!!
Όμως οι πολίτες φαίνεται ότι δεν το έχαψαν το παραμύθι και συνεχίζουν να δικεκδικούν το δικάιωμα που έχουν, να ορίζουν οι ίδιοι της τύχες της χώρας και όχι ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς, ο Καρανίκας και ο Μπουτάρης.
Ήδη, με πρωτοβουλία πολιτών της Θεσσαλονίκης, προγραμματίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Μπουτάρη, και ας ελπίσουμε οι ειρηνικές και δημοκρατικές αντιδράσεις του κόσμου να οδηγήσουν στην εκπαραθύρωσή του.
Και μετά θα ακολουθήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η εκπαραθύρωση των νεκροθαφτών της Μακεδονίας, τους οποίους στηρίζει ο κ. Σημίτης.
Και μια που αναφερθήκαμε στον πρώην πρωθυπουργό, να έλθουμε στο θέμα μας.
Ο κ. Σημίτης, με τον κ. Πάγκαλο, χειρίστηκε την κρίση των Ιμίων.
Μετά την κρίση, από το βήμα της βουλής, είπε "ευχαριστώ τους Αμερικανούς" που απέτρψαν τον πόλεμο.
Όμως, μετά από εκείνη τη νύχτα, που χάθηκαν τρεις ήρωες αξιωματικοί του πολεμικού μας ναυτικού, τα Ίμια έγιναν "γκρίζα ζώνη".
Δηλαδή, μια περιοχή χωρίς κρατική κυριαρχία.
Οι Έλληνες πολίτες, που τότε δεν είχαν τη φωνή που απέκτησαν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς έγινε στα Ίμια.
Και έδωσαν ευκαιρία στο ίδιο δίδυμο να προβεί στους γνωστούς χειρισμούς, που κατέληξαν στην παράδοση του Οτζαλάν στους Τούρκους.
Για να ακολουθήσει μάλιστα και η εκλογική επιβράβευση του κ. Σημίτη, στις εκλογές του 2000.
Τα χρόνια που ακολούθησαν τα Ίμια παρέμειναν γκρίζα ζώνη, μέχρι που φθάσαμε στο σήμερα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με την ανακοίνωση της παραχώρησης του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς, που σημαίνει αναγνώριση "μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας", έδωσε ένα μήνυμα στους γείτονες.
"Εδώ το μεγάλο παζάρι, όλα τα διαπραγματευόμαστε, όλα τα δίνουμε".
Και το μήνυμα το πήραν οι Αλβανοί, το πήραν οι Τούρκοι και εν καιρώ θα αποδειχτεί ότι το πήραν οι Βούλγαροι, οι Ιταλοί, οι Λίβυοι, οι Αιγύπτιοι κ.ο.κ.
Πάμε τώρα στα Ίμια.
Εκεί, το τελευταίο διάστημα, έγιναν σοβαρά πολιτικά λάθη, στα οποία δεν είναι ώρα να αναφερθούμε.
Εξ αιτίας αυτών των λαθών, δώσαμε την ευκαιρία στους Τούρκους να περικυκλώσουν τα Ίμια με πλοία της Ακτοφυλακής, δημιουργώντας μια κατάσταση που αποτελεί ντε φάκτο προσάρτησή τους.
Η κίνηση του σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής να εμβολίσει εν ψυχρώ τη ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος, ήταν ένα ΣΑΦΕΣ μήνυμα, το οποίο μας το έκανε σαφέστερο το τουρκικό ΥΠΕΞ και ο ίδιος ο Τσαβούσογλου.
Μετά το επεισόδιο, μας είπαν μπροστά στα μάτια μας και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι "Τα Καρντάκ είναι τουρκικά".
Αυτή η κατάσταση εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει, εκτός κι αν η Ελλάδα αποφασίσει να κάνει πόλεμο με την Τουρκία.
Άρα, οι μέρες αυτές είναι ιστορικές, γιατί ζούμε την απώλεια εθνικού εδάφους, μετά την απώλεια ή για την ακρίβεια την εθελουσία εκχώρηση μέρους της εθνικής μας ταυτότητας.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια και να πράξουν αναλόγως.
Μας αντιμετωπίζουν ως "όχλο", μας λένε ψέματα και μας παραπληροφορύν.
Μας είπαν ψέματα ότι ήταν επιτυχής η επίσκεψη Ερντογάν και να τα αποτελέσματα.
Μας είπαν ψέματα για ύπαρξη "γεωγραφικής Μακεδονίας", για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα της Μακεδονίας και να τα αποτελέσματα.
Οι Έλληνες πολίτες, στα συλλαλητήρια, όπου δεν είχε αναμειχθεί κάποιο κόμμα ή άλλος φορέας, έδειξαν απίστευτη ωριμότητα.
Κανένα επεισόδιο, καμία απρέπεια, καμία ύβρις, καμία καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσία.
Οι Έλληνες πολίτες δείξαμε ότι όταν απομονώνουμε τους πολιτικούς απατεώνες, τους ψεύτες και τους προβοκάτορες, μπορούμε να αποφασίζουμε και να πράττουμε ορθά.
Ήλθε η ώρα να διεκδικήσουμε το ρόλο που μας ανήκει.
Δεν θα αποφασίζει μια τσογλανοπαρέα που θρονιάζεται κάθε φορά στου Μαξίμου, με το συγγενολόι και τις γκόμενες σε υπουργικά έδρανα και κρατικές θέσεις.
Πρέπει να βρούμε τρόπο, οι κυβερνώντες να εφαρμόζουν ακριβώς αυτά που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών και όχι οι τσογλανοπαρέες και οι πρεσβείες.
Ας αρχίσουμε με την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που παραδίδουν τη Μακεδονία και εκείνοι που παρέδωσαν τα Ίμια στους Τούρκους.
Να μην δίνουμε ευήκοον ους στην παραπληροφόρηση.
Να μην επιτρέπουμε ομάδες ακραίων να δίνουν το δικό τους τόνο στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια.
Να δράσουμε ατομικά ομαδικά, συλλογικά, ενωτικά και πατριωτικά, χωρίς αποκλεισμούς.
Κανένα συλλαλητήριο δεν θα πρέπει να γίνεται, χωρίς συμμετοχή οργανώσεων από όλο το ιδεολογικό φάσμα.
Είπαμε, ας ξεκινήσουμε από την εκπαραθύρωση του Μπουτάρη και μετά να ακολουθήσουν εκείνοι που ξεπουλούν την Μακεδονία, εκτός κιαν κάνουν πίσω.
Δύσκολος ο δρόμος, ανηφορικός, όμως πολύ πιο εύκολος από το δρόμο που ακολούθησαν οι πρόγονοί μας για να προστατέψουν αυτήν την πατρίδα, που ήταν ένας δρόμος γεμάτος με αίμα.
Προχωράμε με αίσθημα ενότητας και ευθύνης, παραμερίζοντας ιδεολογικές και άλλες διαφορές, που ούτως ή άλλως είναι επίπλαστες.
Να σώσουμε την πατρίδα μας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου