Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Μια ομιλία γεμάτη ψέματα, υποκρισία φόβο και διχασμό

Το σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου στο πνεύμα των ημερών
του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη από το liberal.gr 
Ο χτεσινός λόγος του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική του ομάδα για τη σύσταση επιτροπής της Βουλής για τη Novartis είναι ίσως ο πιο εμπρηστικός πολιτικά. Και ίσως ο διανθισμένος με τα περισσότερα ψέματα μαζεμένα. Ταυτόχρονα, κατονομάζει ως ενόχους τους κατηγορούμενους πολιτικούς του αντίπαλους, δεν παραλείπει να ξεσκονίσει τη διακυβέρνηση Καραμανλή, αποκαλύπτει την απέχθειά του για όλο το κομμάτι του λαού που δεν στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την καθεστωτική αντιδημοκρατική νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Ο κ. Τσίπρας κατ αρχήν χτες έβγαλε ευθέως τη δικαστική απόφαση ότι οι κατηγορούμενοι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι ένοχοι. Είπε σε μια αποστροφή του
λόγου του: « Οι αληθινοί κουκουλοφόροι με τα λευκά κολάρα, που είχαν θρονιαστεί σε υπουργεία και κρίσιμα πόστα για τη δημόσια υγεία, που έκαναν τον πόνο του λαού αντικείμενο μίζας και πλουτισμού, τώρα που απειλεί η Δικαιοσύνη να τους βγάλει τις κουκούλες και να τους αποκαλύψει, καταγγέλλουν τους μάρτυρες ως δήθεν κουκουλοφόρους».
Και πιο πριν: «Δεν υπήρξε ουτε μια περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλων που αν μην έπαιξε η ίδια κασέτα περι πολιτικής δίωξης. Και σήμερα τα ίδια βλέπουμε. Μόνο που είναι άλλο η πολιτική εκτίμηση, άλλο η πιθανολόγηση και η εικασία και άλλο να βρισκόμαστε ενώπιον συγκεκριμένων καταγγελιών. Που παίρνουν μάλιστα τη μορφή ογκώδους δικογραφίας». Δηλαδή, επειδή υπάρχει ογκώδης δικογραφία αποδεικνύεται ότι αυτά τα 10 πολιτικά πρόσωπα τα πήραν! Και δεν τα πήραν επιλεκτικά κατά την κλίκα του Μαξίμου, οι δυο υπουργοί υγείας που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κουρουμπλής και η Ξενογιαννακοπούλου!
Μετά από έναν εύκολο δεκάρικο για το παλιό σάπιο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για όλα – και στο οποίο συμπτωματικά δεν εντάσσεται ο ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ και οι μορφές του που συμμετείχαν στη διακυβέρνηση είτε σιγοντάροντας τη διακυβέρνηση Σημίτη είτε πριν συμμετέχοντας στο ’89- ’90- ο πρωθυπουργός έφερε σαν επιχειρήματα του δίκιου και της διαφοράς που έχει το κόμμα του και ο συνεταίρος του από το σάπιο σύστημα ό,τι έχουν κι οι δυο κουρελιάσει ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ εδώ και 3 χρόνια! Και επί λέξει από την αρχή της ομιλίας του:
«Την ευθύνη, τη δημοκρατική συνέπεια, τη συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος, την πολιτική αποφασιστικότητα όλων μας»! Με βάση τα οποία υπογράφτηκαν δύο νέα μνημόνια, χωρίς αντίσταση, με ανευθυνότητα, με κουρελιασμένο το Σύνταγμα και με εξευτελισμό του θεσμού του δημοψηφίσματος!
Και λίγο μετά: « Για την Αριστερά και τους ηθικούς της κώδικες». Η ηθική της Αριστεράς στηρίζεται ανάμεσα σε άλλες, σε τρείς Αρχές: Συνέπεια, αντίσταση, αυτοθυσία. Η μόνη που έχει εφαρμόσει στην πράξη ο πρωθυπουργός και το κόμμα του είναι η Αρχή της κωλοτούμπας, για την οποία έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς. Και η Αρχή του yes madamyes mister, για τις οποίες εξυμνείται από όλους όσοι θα έπρεπε να τον τρέμουν αντί να τον χλευάζουν, αν ήταν αριστερός.
Και η υποκρισία συνεχίστηκε, με τον πρωθυπουργό να ζητάει διαλεύκανση για το έμπρακτο αύριο της χώρας: «Γιατί δεν υπάρχει αύριο για την ανάπτυξη, δεν υπάρχει αύριο για την κονωνία, για τη Δημοκρατία, για τη χώρα, αν δεν καταφέρουμε να ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες που κληρονόμησε (κληροδότησε είναι το σωστό, αλλά τα γράμματα δεν είναι το δυνατό του σημείο) το καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας, γι αυτό χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων και πάνω από όλα (εδώ είναι τα ωραιότερα) νηφαλιότητα, ψυχραιμία και απόλυτη προσήλωση στην ανακάλυψη και αποκάλυψη της αλήθειας»!
Είναι κωμικό αν δεν είναι τραγικό να ακούς τον πρωθυπουργό της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει διορίσει όλους τους συγγενείς και φίλους της με πλήρη αδιαφάνεια νεποτισμού και αναξιοκρατία εκεί που χρειάζονται τεχνοκράτες με γνώση αντικειμένων να μιλάει για ανάπτυξη, σεβασμό στο νόμο, τήρηση διαδικασιών και κανόνων!
Και είναι κωμικό αν δεν είναι τραγικό να ακούς τον πρωθυπουργό που διχάζει διαρκώς τους Έλληνες σπέρνοντας εμφύλιο σε κάθε ευκαιρία να μιλάει για νηφαλιότητα και ψυχραιμία!
Αλλά, για να μη μείνει καμιά απορία για τη βαθειά υποκρισία στο λόγο του κ. Τσίπρα χτες, ακολούθησε και ο αγιασμός του βούρκου: « Θέλουμε την αποκάλυψη χωρίς υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια. Είναι ξένη και εχθρική για την Αριστερά η επιδίωξη να πάρουμε κάποιου είδους ρεβάνς. Είναι ξένος και εχθρικός ο πολιτικός στόχος να εξοντώσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους». Θα ήταν κωμικό ακόμα και να αντιτάξει κανείς επιχείρημα σε τόσο χοντροκομμένα ψέματα. Που απευθύνονται είτε σε λοβοτομημένους είτε σε ανόητους.
Ποιοι είναι όμως οι δυνατοί σύμμαχοι που έχει ο πρωθυπουργός και το κόμμα του; «Η αρετή και η αλήθεια. Με αυτούς τους συμμάχους πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και με αυτούς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε». Ο μεγαλύτερος ψεύτης πρωθυπουργός από εποχής Δηλιγιάννη επικαλείται για σύμμαχό του την αλήθεια!
Πάνω σ’ αυτή την ιδιοσυγκρασία του ψεύτη προσάπτει αυθαίρετα στους κάθε είδους αντιπάλους και διαφωνούντες με τις παρακρατικές μεθοδεύσεις, ότι «δεν διστάζουν να κραυγάσουν πως δεν υπάρχει σκάνδαλο». Κουβέντα και θέση που δεν έχει ξεστομίσει κανείς! Αντίθετα, όλοι λένε ότι σκάνδαλό υπάρχει, μεγάλο. Αλλά, λένε επίσης μέχρι και νομικοί της παράταξής του ότι οι κατηγορίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων για τα πολιτικά πρόσωπα είναι αστείες.
Και επειδή είναι πλέρια δημοκράτης και σέβεται τη δικαιοσύνη αποφάσισε και διέταξε, παρά τις μέχρι τώρα αντίθετες αποφάσεις όλων των προκαταρκτικών επιτροπών (που έτσι κι αλλιώς καταλήγουν σε μια τρύπα στο νερό νομικά και σε σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων από το 1978), ότι το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί (κι ας το λέει ρητά το Σύνταγμα). Γιατί, με έναν νομικίστικο ακροβατισμό ερμηνεύεται ότι δεν είναι όλες οι πράξεις των υπουργών «κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Το πηγαίνειν για την ανάγκη τους, ας πούμε, δεν είναι! Και ποιος θα ερμηνεύσει το Σύνταγμα και θα αποφασίσει στη συγκεκριμένη περίπτωση; Μα, βρε κουτά. Η κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής προκαταρκτικης της Βουλής! Δηλαδή «εμείς». Δημοκρατιάρα, ε;
Δεν παρέλειψε κατά την προσφιλή του τακτική να αντιπαραθέσει τη διακυβέρνηση της ΝΔ επί Μητσοτάκη με εκείνη επί Καραμανλή, εξυμνώντας «τη νομιμοφροσύνη, τη δημοκρατική αυστηρότητα, την τάξη της λαϊκής δεξιάς», σε αντίθεση με «το σημερινό της διχαστικό λόγο»!
Φυσικά, μπας και αμφισβητούν τα στοιχεία “που έστειλαν υπερεθνικοί οργανισμοί και το FBI”! Πιάνουν αυτά στο λαό. Άμα δεν του λες ταυτόχρονα ότι στα χαρτιά του FBI δεν υπάρχουν τα ονόματα των πολιτικών που δίνουν οι κουκουκλοφόροι.
Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε, οι συγκεντρωμένοι στα συλλαλητήρια ήταν «ετερόκλητοι όχλοι των συλλαλητηρίων» κατά τον πρωθυπουργό. Δεν ήταν πολίτες της χώρα που υποχρεούται να σέβεται όπως όλους τους πολίτες.
Μέχρι να ακούσει τις καμπάνες αυτών των όχλων. Επειδή αυτοί, δεν είναι σαν κι εκείνους που ξέρει, και που ξεπουλιώνται για ένα ψωροεπίδομα. Τόσο αριστερόστροφοι δεν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου