Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Αχρείος και άθλιος!


.
Η πολιτισμική κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της χώρας, ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Novartis, είναι πλέον ανεξέλεγκτη – ενώ δεν φάνηκε μόνο μέσα στη Βουλή, όπου ορισμένοι μιλούσαν ως ανώριμοι έφηβοι, αλλά συνεχίζεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.  

Επικαιρότητα

Ο εκάστοτε εκλεγμένος πρωθυπουργός, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του, είναι ένας Θεσμός που οφείλει να γίνεται σεβαστός από όλους – αφού αυτός εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς. Μπορεί και πρέπει λοιπόν ο καθένας
να κρίνει τις πράξεις του, κάτι που έχουμε κάνει άλλωστε πάρα πολλές φορές, αλλά οφείλει να είναι προσεκτικός με τις εκφράσεις του, ευγενικός και κόσμιος – ενώ είναι κάτι περισσότερο από απαράδεκτο και αντεθνικό να χαρακτηρίζεται δημόσια από ένα βασικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι»!
Πόσο μάλλον να κατηγορείται τηλεοπτικά ότι «τα παίρνει» – πως χρηματίζεται δηλαδή, ότι έστησε μία σκευωρία όσον αφορά τη Novartis, ενώ είναι αχρείος και άθλιος! (πηγή). Οι χαρακτηρισμοί αυτοί εναντίον του πρωθυπουργού, πρωτοφανείς υποθέτω στα ιστορικά χρονικά, αποτελούν μία πολύ μεγάλη ντροπή για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για το πολιτικό προσωπικό της – ενώ εκφράσθηκαν όταν ο πρωθυπουργός βρισκόταν στην Ευρώπη, αντιμέτωπος με δύο μεγάλα προβλήματα της χώρας:
με το Σκοπιανό, καθώς επίσης με την βρώμικη τουρκική προκλητικότητα, η οποία στην περίπτωση της Κύπρου τεκμηρίωσε πως δεν έχουμε απέναντι μας έναν πολιτικό ηγέτη, αλλά έναν ακραία ψυχοπαθή και επικίνδυνο δικτάτορα.
Η επαίσχυντη συμπεριφορά τώρα του αντιπροέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσβάλλει μόνο την Ελλάδα και όλους εμάς τους Έλληνες αλλά, επίσης, τον επικεφαλής του κόμματος και το ίδιο του το κόμμα – το οποίο, εάν τυχόν το ανεχθεί σιωπηλά, θα είναι απαράδεκτο, ένα κατάμαυρο στίγμα στην ιστορία του. Πόσο μάλλον όταν ο πρόεδρος του κόμματος θα έπρεπε να είχε ήδη αποδεσμεύσει από τα καθήκοντα τους όλους όσους κατηγορούνται για το σκάνδαλο, έτσι ώστε να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την υπεράσπιση τους – έως ότου αποδειχθεί δηλαδή η αθωότητα τους.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε πάντως να καταλάβει το τεράστιο σφάλμα του ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος φαίνεται πως είτε από το φόβο του, είτε από την αλαζονεία της εξουσίας, είτε από τις πράγματι μεγάλες πολιτικές του επιτυχίες, συμπεριφέρθηκε με μία απίστευτη αμετροέπεια – με έναν τρόπο και με τέτοιες αγοραίες εκφράσεις που δυσκολεύεται κανείς ακόμη και να το πιστέψει. Ντροπή! Μεγάλη ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου