Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Παιχνίδια "νομιμότητας"

"Tραπεζίτες και Μαξίμου επιχείρησαν να χρηματίσουν έναν Έλληνα βουλευτή"

Το κυρίαρχο στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την υπόθεση χρηματισμού Χαικάλη, είναι για κάθε λογικό άνθρωπο, όσων λέγονται στο επίμαχο βίντεο. 
Δηλαδή οι παραδοχές μέσω του μεσάζοντα, ότι τραπεζίτες και Μαξίμου επιχείρησαν να χρηματίσουν έναν Έλληνα βουλευτή για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, δηλαδή να δώσει παράταση στην κυβέρνηση.
Είτε είναι αλήθεια είτε όχι όσα λέει ο μεσάζοντας, αυτό είναι το κυρίαρχο. Κοινωνία, κόμματα, Δικαιοσύνη πρέπει να απαντήσουν..
αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αν δηλαδή έχουμε εκτός από ένα ποινικό αδίκημα και μια Συνταγματική εκτροπή, γιατί γι αυτό πρόκειται.
Γίνεται ωστόσο μια προσπάθεια το κυρίαρχο όχι μόνο να γίνει δευτερεύων αλλά να εξαφανιστεί. Έτσι το βασικό ερώτημα αντικαθίσταται με το αν είναι νόμιμο το βίντεο ή αν πρέπει να δημοσιευτεί. Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κύριος Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή να διερευνηθεί η διαρροή του βίντεο. Κανονικά ο κύριος Ντογιάκος έπρεπε να έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί το άλλο βίντεο το οποίο διέρρευσε και εμφανίζει τον πρωθυπουργό να του δίνει εντολές να παραβεί το καθήκον του αλλά δεν το έκανε. Άρα αυτή ευαισθησία περί της διαρροής, νόμιμη και θεμιτή μεν, αλλά αναξιόπιστη δε.
Για να ξεκαθαρίσουμε όμως τα περί νομιμότητας, ανεξάρτητα από τους νόμους που δημιουργούν η επικαλούνται για να στεγανοποιήσουν τις αποκαλύψεις, γνωρίζουν καλά πως το υπέρτατο αγαθό είναι το δημόσιο συμφέρον, το οποίο σταθμίζεται ως πρώτο στη νομική αξιολόγηση. Αυτό άλλωστε το δημόσιο συμφέρον επικαλέστηκαν δύο δικαστήρια για να αθωώσουν τον Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Τη νομιμότητα είχαν επικαλεστεί και τότε για να αποδυναμώσουν τις αποκαλύψεις αλλά επικράτησε η νομιμότητα που στηρίζεται στην απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι την επίκληση των νόμων.
Το βίντεο που διέρρευσε, αποδεικνύει πως όσα  κατήγγειλε ο Χαικάλης πως ειπώθηκαν, πραγματικά ειπώθηκαν και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του ή προβοκάτσια. Αποδεικνύει δηλαδή πως κάποιοι επιβουλεύονται το δημόσιο συμφέρον, επιχειρούν να πλαστογραφήσουν τη Δημοκρατία και να κακοποιήσουν την έκφραση της λαικής θέλησης.
Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα το να επιχειρεί η Εισαγγελία να "τηρήσει τους νόμους" όταν καίγεται το σύμπαν, πρακτικά δηλώνει πως μέλημά της είναι να χρησιμοποιήσει τη νομιμότητα με στόχο τη σιωπή.

Γνωρίζουν πολύ καλά πως με τα σημερινά τεχνικά μέσα, ακόμη και αν απαγορεύσουν στο όνομα της νομιμότητας τα ντοκουμέντα, αυτά μπορούν να ανέβουν σε μερικά δευτερόλεπτα σε μια ρωσική ή κινεζική πλατφόρμα και να διαδοθούν σε μερικά δευτερόλεπτα σε όλο τον κόσμο, αφού πρώτα η χώρα εκτεθεί για μια ακόμη φορά ως χώρα που βάζει φραγμό στην ελευθερία του Τύπου.
Άρα ο σκοπός των πιθανών απαγορεύσεων δεν είναι η μη μετάδοση απαραίτητα, αλλά η ενίσχυση της εντύπωσης στην κοινή γνώμη πως πρόκειται για "παράνομα πράγματα" και άρα δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν
Οι εισαγγελείς που θα θελήσουν για μια ακόμη φορά να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στην πληροφόρηση, πρέπει να διαβάσουν καλά το ακροτελεύτιο  άρθρο του Συντάγματος το οποίο ξεκάθαρα λέει πως
 "H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία"
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για παράβαση κάποιου νόμου για την καταγραφή συνομιλιών. Το διακύβευμα είναι το Σύνταγμα της χώρας το οποίο κάποιοι επιχειρούν να καταλύσουν και να στρεβλώσουν τη λαική θέληση. Αυτές οι βιντεοσκοπήσεις προφανώς αποδεικνύουν αυτή την προσπάθεια. Η Δικαιοσύνη έχει υποχρέωση να το διερευνήσει και ταυτόχρονα να διαφυλάξει το Σύνταγμα. Η διαφύλαξη του Συντάγματος όμως δεν είναι υπόθεση μόνο της Δικαιοσύνης αλλά κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό κάνουμε.

 http://www.koutipandoras.gr/article/129571/paihnidia-nomimotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου