Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Brexit, ελληνική δημοσιογραφία και διαστροφή



του Περικλή Δανόπουλου

Θα μπορούσε να είναι θέμα επιθεώρησης, αν δεν ήταν ταυτόχρονα τόσο θλιβερό και εξοργιστικό.
Κανάλια, συστημικός τύπος, sites, μέχρι τελευταία στιγμή, ακόμα και όταν είχε αρχίσει η ψηφοφορία, μίλαγαν για θρίλερ σχετικά με το brexit. Ακόμα και όταν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν την τεράστια ψαλίδα, ακόμα και όταν είχαν βγει τα exit polls, συνέχιζαν την παραπληροφόρηση.
Γιατί άραγε; Μήπως πίστευαν ότι θα επηρεάσουν Βρετανούς που… ακούνε Ελληνικά κανάλια ή διαβάζουν Ελληνικό τύπο, να αλλάξουν γνώμη; Είναι πλέον τόσο απλωμένη η γάγγραινα της προπαγάνδας, που αυτοί οι γελοίοι δημοσιογραφίσκοι, κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, την οικογένεια και τους γνωστούς τους. Το ψέμα είναι πλέον δεύτερη φύση και αποκτά διαστάσεις απόλυτης διαστροφής.

Εκτός και αν όσα έλεγαν για θρίλερ, έχει μια δόση αλήθειας. Το θρίλερ για τους ίδιους που άρχισε την νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου και την πρώτη τόσο ισχυρή σφαλιάρα, στην Ευρωλαγνεία. Θρίλερ γιατί κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει ποιός θα είναι ο επόμενος, μέχρι ο τελευταίος να κλείσει φεύγοντας και την πόρτα. Θρίλερ και για τον σπασμένο παρθενικό υμένα της α(να)ξιοπιστίας τους, για τις ελλείψεις και τις καταστροφές στην γηραιά Αλβιώνα .Θρίλερ για την ίδια την ξεφτιλισμένη δουλειά τους, όταν ο κόσμος αντιληφθεί τα καθημερινά ψέματα που αραδιάζουν.
Κατά τα άλλα, δεν υπήρξε κάποια έκπληξη. Ο Βρετανικός λαός, τον οποίο δεν θα εξυμνήσω, απλά έμεινε στην αρχική του απόφαση. Έμεινε σταθερός και γι’ αυτό τουλάχιστον πρέπει να επαινεθεί. Ο Μπόρις Τζόνσον, ήταν διορατικός και κατάλαβε εξ αρχής πως η Αγγλία, δεν είναι-δυστυχώς για εμάς-Ελλάδα. Και δεν έκανε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από το να σεβαστεί την βούληση του λαού. Αυτό λέγεται Δημοκρατία Και αυτό είναι κάτι που φοβίζει και φυσικά, μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ για την ελίτ, η απόφαση των λαών να παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τους ίδιους.
Όσο για την αριστερά… ποιά αριστερά; Ο Άγγλος Τσίπρας, κατάφερε να χάσει τους δικούς του ψηφοφόρους, να χάσει εκεί όπου θεωρητικά έχουν πλεονέκτημα οι εργατικοί, στις εργατικές συνοικίες και τις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις της κεντρικής και βόρειας Αγγλίας. Και τι ειρωνεία για τον κάθε Κόρμπιν, τον αγώνα για ανεξαρτησία του ΗΒ από το Ευρω ιερατείο, να αναλάβουν συντηρητικοί.
Και τέλος, όταν βλέπεις ψευτοαριστερούς και φιλελέδες να ιδρώνουν από την αγωνία τους, καταλαβαίνεις πια ότι σε επίπεδο ηγεσιών, οι πολιτικές έχουν τελειώσει.
Οι λαοί είναι πλέον ελεύθεροι από τους χαλκάδες των σκευρωμένων ιδεολογημάτων, να σκεφτούν πως θα αλλάξουν την μοίρα τους, μακριά από τις καθολικά ξεπουλημένες ηγεσίες τους.
Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν.

Και μερικοί «εποικοδομητικοί» διάλογοι… προσφορά των «Αιρ. Ιδεών»:
Χατζηνικολάου: «Βγάλε το σκασμό Γιαννάκη! Και πες μας πόση διαφήμιση πήρε ο όμιλός σου από τη Novartis τα χρόνια εκείνα, εμείς πήραμε ψίχουλα Γιαννάκη»
Αλαφούζος: «Δεν έχω εκβιάσει τραπεζίτες για να με υπερδανείσουν. Δεν έχω ζητιανέψει σε επιχειρηματίες για να ζω πολυτελώς. Δεν έχω γλύψει Κυβερνήσεις για να μου χαρίζουν τα χρέη μου προς Δημόσιο».
Χατζηνικολάου: «Στον καθρέπτη του κοιτιέται και μόνος του… αγαπιέται! Οι εταιρείες του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής χρωστούν σε δάνεια 100 εκατομμύρια ευρώ!».

Ναι, αυτοί οι τύποι μας «ενημερώνουν»… εργολαβικά! Και για να βγάζουμε όλοι εμείς τον… σκασμό κατά Χατζηνικολάου.


 https://www.hereticalideas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου