Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Χριστούγεννα των… ξωτικών!

Ο στολισμός του Ιδρύματος Ωνάση στην Βασιλίσσης Σοφίας  
του Λεωνίδα Αποσκίτη 
Ο φετινός άχρωμος στολισμός της Αθήνας για τις Γιορτές παραπέμπει σε μια καταφανή «πολυπολιτισμική» αντίληψη για …Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της «μετατροπής της οικουμένης σε ενιαία οικονομική, πολιτική και πολιτιστική επικράτεια», σύμφωνα με τον ορισμό του Μπαμπινιώτη.
Όμως, η υπερεθνική νομενκλατούρα που μιλάει για “πολυπολιτισμό”, ουδόλως νοιάζεται στην πραγματικότητα για κανέναν πολιτισμό ή θρησκεία, για τον Χριστό, τον Βούδα ή τον Μωάμεθ. Είναι μια διεθνής σέκτα τοκογλύφων που πιστεύει μόνο στην δική της θεότητα, τον Μαμμωνά, τον αρχαίο θεό της απληστίας.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης με την μοναδική πένα του έχει  περιγράψει αυτή την κυνική κακότητα στη νουβέλα του “Χαλασοχώρηδες” (δηλ. αυτοί που “χαλάνε”, καταστρέφουν την χώρα): “Διότι ο Μαμμωνάς είναι ισχυρός, ο κραταιότατος, όστις υποτάσσει παν άλλο είδωλον και τον Μολώχ και τον Ασταρώθ και τον Βάαλ. Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου, ο διαρκής Αντίχριστος”.
Οι σημερινοί Μαμμωνίτες, δηλαδή η υπερεθνική συνωμοτική-χρηματιστηριακή ελίτ… “ζητούν μια θρησκευτική πίστη στο αλάθητο της άναρχης αγοράς”, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου του Νόαμ Τσόμσκυ, Profit Over People (εκδ. Seven Stories Press, Ιούλιος 2003): “Οι Μαμμωνίτες δεν δίνουν δεκάρα για τον λαό της Αμερικής, αλλά τον χρησιμοποιούν σαν το εργαλείο τους, για να αποκτήσουν την παγκόσμια κυριαρχία. Αν μπορούσαν να εξαφανίσουν τον ντόπιο πληθυσμό και να εισάγουν εξαθλιωμένους εργάτες έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, θα το έκαναν, όπως το κάνουν οι όμοιοί τους στους Παλαιστίνιους”.
Η εικόνα ίσως περιέχει: νύχτα
Ο στολισμός της Κόκα Κόλα στην Πανεπιστημίου  
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι όσα συμβαίνουν σήμερα αντανακλούν τον προαιώνιο πόλεμο του “δράκοντα” κατά του Λόγου και της ένταξης του ανθρώπου ως “προσώπου” στην ιστορία, τον πόλεμο κατά της Πίστης ως πνεύματος αλληλεγγύης και σχέσης εμπιστοσύνης μέσα στην κοινωνία.
Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος της τωρινής παρακμής στην Δύση και ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές χώρες όπου το θεμελιώδες υπόβαθρο είναι η χριστιανική πίστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου