Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

«Ισλαμοφοβία» και διωκόμενοι χριστιανοί

«Ισλαμοφοβία» και διωκόμενοι χριστιανοί
Ζούμε έναν θρησκευτικό "πόλεμο" ; Οι προσφυγικές ροές σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν στόχο την ισλαμοποίηση των ευρωπαίων; Το blog του Λάμπρου Καλαρρύτη στο pagenews.gr έρχεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με την "ισλαμοφοβία".
Θα έχετε ακούσει το τελευταίο διάστημα τη λέξη «ισλαμοφοβία» η οποία επιστρατεύεται όλο και πιο συχνά από συγκεκριμένους κύκλους και πρόσωπα, ως απάντηση, δήθεν, στις αυξανόμενες αντιδράσεις για τις διαστάσεις εποικισμού που έχει λάβει το μεταναστευτικό. Πρόκειται για μία στρατευμένη, προπαγανδιστική επιχείρηση ενοχοποίησης των ανησυχιών για την εκτός ελέγχου κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα δεκάδων χιλιάδων μεταναστών από 80 κράτη.

Επειδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, ο κατασκευασμένος όρος «ισλαμοφοβία» χρησιμοποιείται στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που δέχεται η χώρα ώστε αφενός να επιβαρυνθούν επικοινωνιακά οι κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών οι οποίες αποσαθρώνονται από την κατευθυνόμενη μεταναστευτική ροή, αφετέρου να αποτραπούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Γι’ αυτό κα ακούτε όλο και περισσότερο τον όρο «ισλαμοφοβία» ο οποίος δεν προκύπτει από πραγματικά γεγονότα. Αυτό που δεν έχετε ίσως ακούσει είναι ότι περισσότεροι από 245 εκατομμύρια χριστιανοί σε όλον τον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωποι με διώξεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
1499625453564_mousoulmanoi_1034Ότι πάνω από 4.000 δολοφονήθηκαν μόνο την περίοδο 2017-2019 επειδή ήταν χριστιανοί και αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία, με τους πραγματικούς αριθμούς να είναι μεγαλύτεροι διότι υπάρχουν περιοχές στις οποίες δεν είναι δυνατή η ακριβής καταγραφή των βιαίων θανάτων χριστιανών. Την ίδια περίοδο  1.847 εκκλησίες και άλλα χριστιανικά κτίρια δέχτηκαν επίθεση με θρησκευτικό κίνητρο.
Η έρευνα έγινε από την οργάνωση «Βοήθεια στην Εκκλησία που έχει Ανάγκη»  και αφορά στο 2019. Οι διώξεις εντοπίζονται κυρίως στην Ασία και την Αφρική και σύμφωνα με τα στοιχεία οι πιστοί του χριστιανισμού είναι η θρησκευτική ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο παγκοσμίως…
Είναι ενδεικτικό ότι ο αριθμός των χριστιανών του Ιράκ μειώθηκε κατά περισσότερο από 90% σε μία γενιά! Οι χριστιανικοί πληθυσμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με δολοφονίες, βασανιστήρια, περιορισμό έκφρασης, στερήσεις, φυλακίσεις, απαγωγές, σεξουαλική κακοποίηση, βίαιη υποχρέωση αλλαγής θρησκείας, σε 73 χώρες, όπου σύμφωνα με την οργάνωση «Open Doors» ζουν 245 εκατομμύρια χριστιανοί και στις οποίες το 2018 «έλαβαν χώρα ακραία, πολύ υψηλά ή υψηλά επίπεδα διώξεων»…

1492531877436_ekklisia
Η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς το 2017 ο αντίστοιχος αριθμός των επισφαλών για τους χριστιανούς χωρών 58και των διωκομένων 215 εκατομμύρια Κάθε μέρα δολοφονούνται 11 χριστιανοί σε 50 χώρες λόγω της πίστης τους. Τα 12 πιο επικίνδυνα κράτη για να είναι κάποιος χριστιανός είναι το Πακιστάν, η Αίγυπτος, το Σουδάν, το Ιράκ, η Νιγηρία η Μιανμάρ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Κίνα, , η Ινδία, οι Φιλιππίνες, η Σρι Λάνκα, και η Νότια Κορέα. Συνολικά σε 144 χώρες οι χριστιανοί υφίστανται κάποιου είδους παρενόχληση.
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος θα κάνει λόγο για «ισλαμοφοβία» ψάξτε να βρείτε που και για ποιον δουλεύει, τσεκάρετε αν είναι μέλος κάποιας ΜΚΟ η οποία κάνει μπίζνες με το μεταναστευτικό και επίσης ρωτήστε τον πως είναι δυνατόν ενώ διώκονται εκατομμύρια χριστιανών, οι μεταναστευτικές ροές να αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμάνους οι οποίοι μάλιστα προέρχονται από χώρες όπου τη βία την υφίστανται οι χριστιανοί.
Επίσης ρωτήστε γιατί οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν κατευθύνονται στα ζάμπλουτα κράτη ομοθρήσκων τους, όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή σε άλλα, οικονομικά ανερχόμενα, όπως η Μαλαισία. Βέβαια, μην περιμένετε απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου