Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Είναι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ανόητε

Είναι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ανόητε
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για την «αντιεξουσιαστική» οργάνωση «autonome antifa», που βρίσκει λογικά τα επιχειρήματα της Άγκυρας και παράλογη την προσπάθεια της Ελλάδας να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Κουίζ: Ποιος και τι είναι αυτός που λέει τα εξής: «Όλοι εκτός από τους Έλληνες συμφωνούν ότι ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους ταυτίζεται με τα χωρικά του ύδατα, είναι δηλαδή έξι μίλια. Κατά τη γνώμη των στρατηγών και των υπουργών του ελληνικού κράτους ο εναέριος χώρος δεν ταυτίζεται με τα χωρικά ύδατα. Κατά τη γνώμη τους ο εναέριος χώρος του ελληνικού κράτους είναι μοναδική περίπτωση παγκοσμίως και εκτείνεται δέκα μίλια από τον βράχο.
Γιατί; Γιατί έτσι!»

Πολλαπλές επιλογές:

Η σωστή απάντηση είναι το δ’. Πρόκειται για κείμενο της «αντιεξουσιαστικής» οργάνωσης «autonome antifa» που περιέχεται σε αφίσα με τίτλο «Παραβίαση του ελληνικού χώρου for dummies».

antifa-4Μπερδευτήκατε; Δίκιο έχετε, αλλά δεν θα έπρεπε. Την προσοχή σας για λίγο. Δείτε και το επόμενο απόσπασμα:  «Η εικόνα περικύκλωσης που προκύπτει δεν είναι τυχαία. Από το 2010 και μετά το ελληνικό κράτος ξεκίνησε να επιδιώκει τη συμμαχία με όποιον πιθανό και απίθανο εχθρό της Τουρκίας μπορεί να βρεθεί ανατολικά του Σουέζ. Δηλωμένος στόχος ήταν η κήρυξη ΑΟΖ στα νότια της Τουρκίας δίχως να ρωτηθεί η Τουρκία. Προσπαθεί (το ελληνικό κράτος) να χρησιμοποιήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να απαλλαγεί από την υποχρέωση αποστρατικοποίησης των Δωδεκανήσων και των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Μπλοκάρισε εσκεμμένα τις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό και αμέσως μετά δήλωσε ότι οι «Κύπριοι αδελφοί» μπορούν να αρχίσουν να ψάχνουν για πετρέλαιο. Δηλαδή ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στο νησί».
Για να μην επαναλαμβάνουμε το κουίζ, η απάντηση είναι και πάλι δ’. Είναι κείμενο από άλλη αφίσα της ίδιας «αντιεξουσιαστικής» οργάνωσης, «autonome antifa», με τίτλο «Αναρωτιέστε τι προκαλεί την τουρκική προκλητικότητα; – Τα σχέδια του ελληνικού κράτους!». Ξαναμπερδευτήκατε; Κακώς. Ούτε τώρα θα έπρεπε. Συνήθως προσπαθούμε να προσεγγίσουμε κάποιον ή κάποια κατάσταση με βάση αυτό που δηλώνουν, ενώ θα έπρεπε να βγάζουμε συμπεράσματα βάσει αυτών που λένε και κάνουν. «Εξ όνυχος τον λέοντα» έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι Έλληνες. Αν αυτά που λέει και πράττει κάποιος δεν αντιστοιχούν σε αυτό που δηλώνει ότι είναι, τότε το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι αυτό που δηλώνει. antifa-2
Λογικό είναι να αναρωτιέται κάποιος γιατί μία «αντιεξουσιαστική» οργάνωση υιοθετεί και αναπαράγει πλήρως την τουρκική επιχειρηματολογία και πως γίνεται να την πειράζουν οι ελληνικές σύννομες εθνικές θέσεις και όχι ο τουρκικός παράνομος απολύτως φασιστικός επεκτατισμός και μιλιταρισμός; Τι σόι «σύντροφοι» είναι που βρίσκουν λογικά τα επιχειρήματα της Άγκυρας και παράλογη την προσπάθεια της Ελλάδας να προστατεύσει τα κυριαρχικά και άλλα δικαιώματά της και εν τέλει την ίδια της την ύπαρξη; Πώς εξηγείται αυτό;
Εξηγείται. Δεν είναι «σύντροφοι» αυτοί που τα γράφουν αυτά, αλλά η ίδια η Τουρκία, η οποία μέσω των μυστικών υπηρεσιών της έχει χειραγωγήσει ένα μάτσο εγχώριους χρήσιμους ηλίθιους, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι «σύντροφοι», αλλά στην πραγματικότητα είναι πιόνια στον υβριδικό πόλεμο που διεξάγει η γείτονα χώρα εναντίον της Ελλάδας. Φυσικά, αυτοί που γράφουν τα κείμενα δεν είναι ηλίθιοι, καθοδηγητές είναι. Και για να μην χάσουμε την επικαιρότητα αλλά και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τα ρεφλέξ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ορίστε και ένα φρέσκο κείμενο για την Λιβύη. Προφανώς, η Τουρκία ενοχλήθηκε από την (έστω καθυστερημένη) προσέγγιση της Αθήνας στον Χαλίφα Χαφτάρ τον αντίπαλο του ανδρείκελου Φαγιέζ αλ Σάραντζ με τον οποίο η Άγκυρα υπέγραψε την πειρατική συμφωνία για δήθεν ΑΟΖ.

Η αφίσα, αυτή τη φορά, έχει τίτλο «Μήπως τελικά είμαστε Rogue State;»:

«Αγαπητό υπουργείο, με χαρά βλέπουμε ότι αποφασίσατε επιτέλους να μας αποκαλύψετε το ‘ζήτημα της Λιβύης’ και θα θέλαμε να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για τις περίτεχνες ενέργειές σας. Βέβαια, καταλαβαίνουμε τα πάντα. Χάρις στην διαυγή ενημέρωση που εξασφαλίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα σε όλους τους πολίτες της χώρας μας, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι συμμετέχουμε στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων της Λιβύης από το μακρινό 2011. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι ελληνικά νοσοκομεία χρησιμοποιούνταν από το 2011 για τη νοσηλεία «Λίβυων ανταρτών». Γνωρίζουμε επίσης ότι σταματάμε στο Αιγαίο τουρκικά πλοία φορτωμένα με οπλισμό που προορίζεται για τη Λιβύη και κατόπιν διοχετεύουμε τον οπλισμό στους Κούρδους του Ιράκ, ήδη από 

το 2013. antifa-1
Γνωρίζουμε, τέλος, ότι εν τω μεταξύ χρησιμοποιούμε τη διάλυση της Λιβύης, στην οποία συμμετέχουμε εμπράκτως, ως πρόσχημα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ‘μονομερώς’, που λέτε και στην ιδιόλεκτό σας, τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, παραχωρώντας ‘οικόπεδα’ για ‘έρευνες πετρελαίου’ από την κούτρα μας δίχως καμία συνεννόηση με τη Λιβύη (και πώς; αφού έχουμε κανονίσει να διαλυθεί!). Ότι παρόλ’ αυτά, η πρόσφατη τουρκική δραστηριότητα στη Λιβύη μπορεί να παρουσιάζεται ως ‘απρόσμενη πρόκληση άνευ προηγουμένου’, είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για το οποίο σας αξίζουν συγχαρητήρια. Το ίδιο και για την προσέγγιση με την ‘Βουλή της Λιβύης’ και στον ‘στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ’. Ότι αυτοί οι νέοι μας σύμμαχοι δεν είναι αναγνωρισμένοι από τον ΟΗΕ, αποτελεί παρωνυχίδα μπροστά στη δυνατότητα να συμπληρωθεί η βεντάλια των συμμαχιών μας ταιριαστά, από τον καλόκαρδο κύριο Νετανιάχου, στον δημοκρατικό στρατηγό Σίσι και τελικά στον αγωνιστή στρατηγό Χαφτάρ!».
Ελπίζω να μην μπερδευτήκατε πάλι. Δεν πιστεύω να έχετε ακόμα απορίες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου