Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκαλύφθηκε το παιγνίδι του Ερντογάν με τους Patriot: Τάζει χρήματα στον Ντόναλντ Τραμπ!


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα παίξει πάλι το γνωστό παιγνίδι του με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο -όπως είπε- θα συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την τελευταία εβδομάδα Σεπτεμβρίου.

  • Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε ακόμα τη συνάντηση, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει -διότι συχνά ο πρόεδρος της Τουρκίας προχωρεί σε ανακοινώσεις που δεν διαψεύδονται. Εάν δεν πραγματοποιηθεί η συνάντηση τότε το μήνυμα θα είναι ισχυρό και τρανταχτό… Θα σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Αμερικής αντιλήφθηκε επιτέλους ότι ο Ερντογάν τον παίζει στα δάκτυλα του ενός χεριού του. Και αυτό αποτελεί και το απόλυτο ρεζίλεμα του, καθώς -όπως διατείνεται- δεν ανέχεται μύγα στο σπαθί του. Τα βάζει με όλους τους ηγέτες του κόσμου, αλλά μπροστά στον Ερντογάν υποκλίνεται. Γιατί άραγε;
Το παιγνίδι του Τούρκου προέδρου, αυτή τη φορά, έχει το όνομα Patriot (ΕΔΩ). Είπε στους δημοσιογράφους του πρακτορείου Reuters, ότι επιθυμεί να τους αγοράσει, χωρίς να στείλει πίσω στον Βλαντιμίρ Πούτιν τους S-400, και βεβαίως ψεύδεται. Διότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή έχει αποφασίσει ήδη το Κογκρέσο, σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως γνωστό, η προσφορά πώλησης των Patriot έχει αποσυρθεί με απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης. Για να δοθεί το αμερικανικό σύστημα στην Τουρκία πρέπει αυτή να απαλλαγεί από τους S-400.

Υπάρχει και ένας λόγος που δεν μπορεί να πουληθεί το αμερικανικό σύστημα στους Τούρκους. Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, και αναφέρεται στην ανταπόκριση του Reuters, η Τουρκία απαιτεί συμπαραγωγή και επίσης ζητά να μοιραστεί η Αμερική μαζί της την απόρρητη τεχνολογία των Patriot. Και η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και η παρούσα του κ. Τραμπ αρνούνται να μοιραστούν την αμερικανική τεχνολογία ακόμα και με τους Βρετανούς. Πόσο μάλλον με τους Τούρκους, που συνεργάζονται πλέον και στρατιωτικά με τη Ρωσία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου