Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κεραμέως γιατί δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ για το θρήσκευμα στα απολυτήρια ;
Του Δ. Κ. Αναγνώστου, Θεολόγου
Τώρα, ακούω στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ στον τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ ότι το τελικώς, παρά τις ενστάσεις πολλών φορέων, αποφάσισε την απάλειψη από τους τίτλους σπουδών και κάθε σχολικό έγγραφο ή αποδεικτικό μαθητείας ΚΑΙ του ΚΑΙ της ιθαγένειας των μαθητών.


Ούτε Χριστιανοί λοιπόν, ούτε Έλληνες! Όχι, ότι δεν θα είμαστε, αλλά δεν θα επιτρέπεται πλέον αυτό να αναγράφεται!….. Εν ονόματι, βεβαίως, της… πολυπολιτισμικότητος και της εξαλείψεως των διακρίσεων! Αυτά λένε απαιτεί το Ενωσιακό δίκαιο (αχ, Ευρώπη! εσύ μας μάρανες!…) και πρέπει να εναρμονιστούμε. Αφήστε που τα πρεσβεύουν κιόλας, όπως δηλώνουν.
Μπράβο, βρε! Πάνω απ’ όλα θαυμάζω το θράσος σας να μιλάτε μολαταύτα (και) για σεβασμό στη θρησκεία και την καταγωγή του καθενός! Όταν απαγορεύετε στη μουσουλμάνα μαθήτρια τη μαντίλα και αύριο τον εμφανή σταυρό στον λαιμό του μαθητή, γιατί εκεί το πάτε, και όταν «ενοχοποιείτε» την αναγραφή της ιθαγένειας ΔΕΝ σέβεστε καμία θρησκεια και καμία καταγωγή!

Απλά προφασίζεστε ή προσχηματικά επιχειρηματολογείτε, περί εκσυγχρονισμού και προοδευτικότητος, υπηρετώντας την επιβολή της ισοπέδωσης όλων των θρησκειών και όλων των Εθνών. Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ελευθερία αλλά καταπίεση και επιβολή.
Η ελευθερία στηρίζεται στον ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟ που καλλιεργείται και διδάσκεται (δεν σκηνοθετείται), στην αποδοχή των διαφορών και τη συνύπαρξη! ΌΧΙ, όμως, στην απάτη της αφομοιώσεως, αλλοιώσεως ή εξαλείψεως (ουτοπικό άλλωστε), δι επιβολής, των διαφορών ή την υποκριτική αποσιώπηση στοιχείων που χαρακτηρίζουν και κάνουν περήφανο τον κάθε άνθρωπο που τα διαθέτει και τα πρεσβεύει δημοσίως!
Είναι τόσο γελοίο και προσχηματικό το σκεπτικό τέτοιων αποφάσεων που ουσιαστικώς κατεξευτελίζουν τίς έννοιες που επικαλούνται, όπως η προοδευτικότητα και η ελευθερία! Αν το καλοσκεφτούμε πρόκειται για έναν επερχόμενο, έξωθεν και άνωθεν προωθούμενο και επιβαλλόμενο, Νέο-Μεσαίωνα!
Η αποσιώπηση ή απόκρυψη των πολιτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων, της Πίστης και της εθνοτικής καταγωγής του ανθρώπου δεν ταιριάζει σε πολιτισμένες κοινωνίες! Η αντιστροφή της λογικής υποτιμά τους πολίτες (πολύ δε περισσότερο τα παιδιά) εκλαμβάνοντας τους ως εν δυνάμει ρατσιστές και οιονεί ανώριμους να είναι (και) ελεύθεροι και διαφορετικοί, αλλά και με φανερή την ταυτότητα που έχουν και επιλέγουν.
Το Υπουργείο της, πάλαι ποτέ εθνικής, Παιδείας και θρησκευμάτων δέν έκανε καλή αρχή, ούτε καλή συνέχεια θα έχει με τέτοιες αποφάσεις. Τι συμβαίνει; Άλλα περιμέναμε, επειδή άλλα υπόσχονταν! Υπάρχουν κρυφές δεσμεύσεις ή άτεγκτες οδηγίες; Μήπως δίνουν εξετάσεις «προοδευτικότητας» σε μερικούς που έχουν ξεμείνει στο Υπουργείο από την προηγούμενη διοίκησή του στίς νευραλγικές θέσεις τους αδικαιολογήτως; Ή, μήπως, τώρα αποκαλύπτονται πολλών καρδιών οι διαλογισμοί και τα βαθύτερα πιστεύω;
Εξαντλείται η υπομονή μας και στο θέμα της διδασκαλίας των νέων προσηλυτιστικῶν στόν Οικουμενισμό θρησκευτικών των κ. κ. Φίλη και Γαβρόγλου. Τη δόξα τους ζηλώσατε ή την τύχη τους προκαλείτε; Ὅπως και νάχει, αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα και κανονονικότητα άμεσα, θα εκπλαγείτε! Η δικαιολογημένη αντίδραση θα γίνει τσουνάμι!….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου