Μιλάει... και ο μπάρμπα Γιάννης

Αίσθηση προκάλεσε μια δήλωση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ο οποίος είπε ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας.
Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε: «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας γιατί όταν πάω στο εξωτερικό με αντιμετωπίζουν σαν λεπρό».
Αναφερόμενος στο πολιτικό σύστημα είπε: «Πάμε για μία καινούρια Ελλάδα. Και με σαλαμούρα το καινούριο δεν γίνεται. Είμαστε όλοι με χάπια. πρέπει να ξεχάσουμε τα παλιά και να φτιάξουμε τα καινούρια. Νέοι είμαστε ακόμα».
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα αυτή έχει κάνει τα πάντα για να μετατρέπει τους πολίτες της σε ταπεινωμένους ανθρώπους που δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι. Είναι αλήθεια ότι στο εξωτερικό μας αντιμετωπίζουν άλλοτε με περιφρόνηση, άλλοτε με στωϊκότητα, αλλά σίγουρα χωρίς τη ματιά εκείνη που σου δίνει την αίσθηση ότι σε υπολογίζουν. Η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έκανε όλο τον κόσμο να προσκυνήσει μπροστά
στο μεγαλείο της, σήμερα είναι το «μαύρο πρόβατο».
Μας λένε τζαμπατζήδες, σπάταλους, απερίσκεπτους και τόσα άλλα «κοσμητικά επίθετα» που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε. Για όλη αυτή την κατάσταση μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει το πολιτικό σύστημα. Έχουν οι λανθασμένες επιλογές των κυβερνήσεων τα προηγούμενα 40 χρόνια, έχουν βεβαίως και οι πολίτες που ψηφίζουν, διαμαρτύρονται, επιλέγουν τι θέλουν.
Εντάξει, λοιπόν, η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι καλή στο εξωτερικό και πρέπει να την αλλάξουμε. Πρέπει να ξαναγίνουμε ένας τίμιος και περήφανος λαός που θα τον σέβονται όλοι και γιατί όχι: Θα τον φοβούνται. Ως εδώ καλά, αλλά να κάνει κριτική και ο Μπουτάρης πάει πολύ. Ο μπάρμπα – Γιάννης είναι κι αυτός μέρος του συστήματος. Άλλωστε, μαζί με τον Καμίνη «πλασαρίστηκαν» από τους επικοινωνιολόγους της κεντροαριστεράς ως οι «ανανεωτές» της χώρας. Κάποιοι μάλιστα τους έδωσαν και ανώτερο ρόλο: «Γιατί να μην ηγηθεί ο Καμίνης της ανανέωσης του κέντρου και να αναλάβει πιο υψηλές θέσεις;» αναρωτιούνται κάποιοι. Τα «ορφανά» του εκσυγχρονισμού, του Σημιτισμού και της ψευτοκουλτουριάρικης κεντροαριστεράς έκαναν «μεγάλους ηγέτες» τον Μπουτάρη και τον Καμίνη. Ο ένας ψήθηκε στις αλατιέρες κι ο άλλος σε μια ρόδα που ακόμη δεν λέει να γυρίσει.
Ειδικά ο μπάρμπα Γιάννης δεν έχει δικαίωμα να μιλά. Δεν είναι δα και ο πετυχημένος δήμαρχος που θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Σκουλαρίκι, αμφιλεγόμενες δηλώσεις, προσέγγιση της Τουρκίας και των Σκοπίων και από «τηγανίτα» τίποτε.
Ας ντρέπεται λοιπόν αυτός που είναι Έλληνας. Δεν έχει κάνει τίποτε για να γίνει η πατρίδα του καλύτερη. Το αντίθετο.

 http://www.antinews.gr/action.read/politiki/milaei-kai-o-mparmpa-giannis/2.113379