Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Οι φιλόσοφοι για το σεξ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΥΘΑΓΟΡΑΣΟι Νεοπαγανιστές, έχουν κάνει τη σεξουαλική διαφθορά σημαία, και κατηγορούν τους Χριστιανούς ως υπεύθυνους που δεν μπορούν χωρίς τύψεις να ζουν ακόλαστα όπως οι ψευτοθεοί τους. Λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες χαίρονταν τον έρωτα και τη ζωή, ενώ ο Χριστιανισμός τους χάλασε το γλέντι. Όμως οι Φιλόσοφοι είχαν διαφορετική γνώμη από τους σκοτισμένους από τα πάθη Νεοπαγανιστές...
Οι Νεοπαγανιστές, σκοτισμένοι από τα διεστραμμένα πάθη που τους ανέπτυξε ο πολυθεϊσμός κατά μίμησιν τών δαιμονικών θεών τους, δεν κατανοούν απλά πράγματα τής ιστορίας. Δεν κατανοούν, ότι αυτό που θαυμάζουμε στην αρχαία Ελλάδα, δεν ήταν η έκλυτη ζωή τών ψευτοθεών τους. Ούτε η διαστροφή τής κοινωνίας τους με τις ιερές πόρνες. Αυτό που θαυμάζουμε είναι οι τέχνες (όπως τα ωραία αγάλματα και κτίσματα), και ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ.
Οι σύγχρονοι πολυθεϊστές, μόνο την ηδονή τους σκέφτονται, και γι' αυτό δεν κατανοούν ότι αντί να προσκολληθούν σε όσα αξίζουν από την αρχαιότητα, τα οποία διατήρησε και ανέπτυξε περισσότερο ο
Χριστιανισμός, προσκολλώνται σε όσα ψευδή, βρώμικα και ψεύτικα απέρριψε τόσο ο Χριστιανισμός, όσο και οι αρχαίοι φιλόσοφοι που προετοίμασαν την εμφάνιση τού Χριστιανισμού.
Οι φιλόσοφοι δεν δέχονταν τις δαιμονικές συνήθειες τής πολυθεϊστικής δαιμονικής θρησκείας, γι' αυτό άλλωστε και διώχθηκαν από τη διεφθαρμένη πολυθεϊστική μάζα τής αρχαίας Ελλάδος. Τους χάλαγαν το διεφθαρμένο γλέντι, όπως το χαλούν οι Χριστιανοί στους συγχρόνους Παγανιστές, που θέλουν να ζουν μόνο για τις ηδονές κατ' απομίμησιν τών ψευτοθεών τους. Ας δούμε μερικά παραδείγματα, από τις απόψεις τών αρχαίων φιλοσόφων για το θέμα τού σεξ:
ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, Περί του πυθαγορικού βίου:
§ 48 «...(ο Πυθαγόρας) τους είπε μάλιστα να προσέχουν και τούτο: να έχουν σχέσεις μονάχα με τους συζύγους τους.»
Το εφαρμόζουν αυτό οι σύγχρονοι πολυθεϊστές; Ή πάνε με όποια τους καπνίσει; Αν ναι, δεν είναι αντίθετοι μόνο στον Χριστιανισμό, αλλά είναι προδότες και τού Πυθαγόρα και τής Ελληνικής του φιλοσοφίας. 
§ 55 «...άν όμως (η γυναίκα) έρθει σε συνουσία με άλλον άνδρα (όχι  το συζυγό της), ο θεός δε θα τη συγχωρέσει».
Λες να είναι "εβραιόψυχος" ο Πυθαγόρας (κατά τις εκφράσεις τών Νεοπαγανιστών), ή του κλέψανε τις διδασκαλίες τοι Χριστιανοί; Όπως και να έχει, η μοιχεία είναι ασυγχώρητη. 
§ 210 «Το μικρό αγόρι πρέπει ν' ανατρέφεται μ' αυτόν τον τρόπο, ώστε να μην αναζητά κατά τα πρώτα του 20 έτη την συνουσία... (οι Πυθαγόρειοι) θεωρούσαν ότι πρέπει να περισταλούν όλες οι παρά φύση γεννητικές λειτουργίες καθώς και αυτές που γίνονται με ακόλαστο τρόπο και να παραμείνουν όσες γίνονται με σωφροσύνη και νομιμότητα, όσες δηλαδή στοχεύουν στην τεκνοποιία»
Που σημαίνει, ότι κατά τον Πυθαγόρα, άμα είσαι κάτω τών 20 ετών, δεν πρέπει να κάνεις σεξ. (Εδώ ο Χριστιανισμός είναι πιο φιλελεύθερος. Δεν βάζει όριο ηλικίας, πέρα από το όριο τού γάμου). Και προφανώς ούτε τον αυνανισμό επικροτεί εδώ ο Πυθαγόρας, ούτε το σεξ για πλάκα. Το σεξ πρέπει να στοχεύει μόνο στην τεκνοποιία λέει εδώ. Και να μην ξοδεύουν οι Νεοπαγανιστές αρχαιοελληνικό σπέρμα για τη διασκέδασή τους. Ή μήπως τελικά οι Νεοπαγανιστές δεν δέχονται τους Φιλοσόφους, που είναι αυτό που άξιζε από την αρχαία Ελλάδα, αλλά μόνο τη διαφθορά τού πολυθεϊστικού όχλου; Σκέφτονται δηλαδή με βάση τα πάθη τους, και όχι με βάση τις αξίες τής λογικής;
«Ο Δημόκριτος αποδοκίμαζε τις σαρκικές απολαύσεις, διότι, έλεγε, καταβάλλουν τη συνείδηση δια της ηδονής... (Ο Δημόκριτος) είχε κακή γνώμη για τις γυναίκες, και δεν επιθυμούσε παιδιά, γιατί η ανατροφή τους παρεμποδίζει τη φιλοσοφία» (Μπ. Ράσσελ, Ιστορία της Δυτικής Φιλοσοφίας, Α, σελ. 146)
Που σημαίνει, ότι αν θέλουν οι Νεοπαγανιστές να το παίζουν φιλόσοφοι, να το κόψουνε το σεξ και τον αυνανισμό, και κάθε ηδονή. Και να μη κατηγορούν τους Χριστιανούς ότι τους χαλάσανε τα όργια τής αρχαίας θρησκείας. Ή τους φιλοσόφους που είχαν την αξία, ή τον πολυθεϊσμό, που ήταν η χειρότερη μελανή σελίδα τής αρχαίας Ελλάδος. Φιλόσοφοι και σεξομανείς δεν συμβιβάζεται.
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ, X, 118 «(Ο Επίκουρος λέει ότι) ο σοφός δε θα συνευρεθεί με γυναίκα, με την οποία οι νόμοι απαγορεύουν κάτι τέτοιο. (...) Οι Επικούριοι πιστεύουν ότι ο σοφός δε θα ερωτευτεί. Ακόμη, ότι ο έρωτας δεν είναι θεόπεμπτος. (...) Η συνουσία ποτέ δεν ωφέλησε. Καλό θα ήταν και να μην έβλαπτε»
Φυσικά για τους Χριστιανούς μπορεί κάποιος και σοφός να είναι, και παντρεμένος. Φυσικά ούτε για τους Χριστιανούς, ούτε για τους Επικούριους δεν είναι σοφοί οι Νεοπαγανιστές, που αποζητούν το σεξ "ως γνήσιοι ερωτιδείς" όπως γράφει κάποιος δήθεν φιλόσοφος Νεοπαγανιστής που σκέφτεται με τα πάθη και όχι με το μυαλό. Και στην Αγία Γραφή έχουμε το Άσμα Ασμάτων, ολόκληρο βιβλίο γραμμένο για τον έρωτα. Ας πάνε λοιπόν να κατηγορήσουν τους φιλοσόφους, και όχι τον Χριστιανισμό οι αμαθείς Νεοπαγανιστές. "Το σεξ δεν ωφέλησε ποτέ, (λένε οι φιλόσοφοι). Καλό θα ήταν και να μην έβλαπτε". Τουλάχιστον οι Χριστιανοί δεχόμαστε το σεξ στο γάμο. 
Στο τέλος της αρχαιότητας ο μαθητής του Πλωτίνου Πορφύριος αντιμετωπίζει αυστηρότερα από τον διδάσκαλό του τα αφροδίσια. Γράφει ότι ο άνθρωπος πρέπει να αποθέσει τον σάρκινον χιτώνα του σώματός του και να επιτύχει ένα είδος ασωματίας (Περί αποχής 1, 30). Αυτό επιτυγχάνεται δια της αποκοπής της προς τα υλικά σχέσεως, κυρίως δε της πολυφαγίας και των αφροδισίων (Περί αποχής 1, 41). «Τα αφροδίσια μιαίνει», διακηρύσσει.
Οι Παγανιστές μιαίνονται πολλαπλά: Μία που κατηγορούν τους Χριστιανούς, για πράγματα που τα είπαν και οι Έλληνες φιλόσοφοι, και μάλιστα πολύ πιο τραβηγμένα από τους Χριστιανούς. Δεύτερον που κάνουν ότι δεν τα ξέρουν, γιατί έτσι βολεύει τη σκοτισμένη από τα πάθη διάνοιά τους και συνείδηση, (ή έστω επειδή μιλούν χωρίς να ξέρουν). Και τρίτον επειδή παραδίδουν την ανθρώπινη φύση στις ασχήμιες τών δαιμονικών "θεών" τους, αντίθετα από τη θεόδοτη συνείδηση, που ακόμα και οι προ Χριστού φιλόσοφοι είχαν αναπτύξει σε σωστή κατεύθυνση, αν και με κάποια υπερβολή.
Και κάτι τελευταίο. Άμα δεν παντρεύτηκαν ακόμη κάποιοι Νεοπαγανιστές, να πάνε να παντρευτούν. Δεν το λέει αυτό το Πηδάλιο. Το λέει ο Πλούταρχος!
Ο Πλούταρχος, στο «Περί παίδων αγωγής» γράφει (κεφ. 19 [13f]): «πρέπει να επιχειρούμε τους επιρρεπείς στις ηδονές και τους αδιάφορους στις επιπλήξεις να δένουμε με το ζυγό του γάμου.  Γιατί αυτός είναι το ασφαλέστατο χαλινάρι της νεότητας».
Καλή βαθειά νύχτα στους πορωμένους και σκοτισμένους από το σεξ Νεοπαγανιστές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου