Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Γιατί πήγε ξαφνικά στην Άγκυρα ο Αμερικανός Αρχηγός! Τι συμφώνησε με τους Τούρκους


dundford
Η εφημερίδα Evrensel αποκάλυψε, πριν πέντε μέρες, το λόγο της ξαφνικής επίσκεψης του Αμερικανού Γενικού Επιτελάρχη , Στρατηγού  Dunford στην  Άγκυρα. 
Ο  Στρατηγός συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογο του Hulusi Akar την εγκατάσταση ενός αμερικανού αξιωματικού στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, για να δίνει αναφορές στον διοικητή  του Κέντρου CENTCOM Στρατηγό  Votel.
Μετά τη συνάντηση  ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, με την οποία έχει αναπτύξει τόσο φιλικές σχέσεις ώστε ζητάει να την επισκεφθεί ακόμα
και τις Κυριακές.
Ο Αμερικανός αξιωματικός θα συντονίζει τις επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία και θα δίνει αναφορές στον Στρατηγό Votel.
Την είδηση έσπευσε να διαψεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα  Yeni Safak, η οποία ανέφερε ότι ο αμερικανός αξιωματικός δεν θα εγκατασταθεί στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αλλά στο γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας στην Άγκυρα.
Το Κόμμα ΗΚΡ ( Σωτηρίας του Λαού )  προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά την τιμωρία  του Προέδρου Ερντογάν, του Γενικού επιτελάρχη  Hulusi Akar,  του υπουργού εξωτερικών Cavusoglu, του πρωθυπουργού Yildirim, του υπουργού Eθνικής Άμυνας Fikri Isik και των Αμερικανών στρατηγών  Dunford και Votel, για βαρύτατα αδικήματα, όπως συνεργασία με τον εχθρό, πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία, προδοσία, αδικήματα πολέμου.
Ποια είναι η  αλήθεια; Σίγουρα ο ρόλος του αμερικανού αξιωματούχου θα είναι σημαντικός είτε τοποθετηθεί στο Γενικό Επιτελείο , είτε όχι.  Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία ενεργεί πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσιγκτον. Συνεπώς οι πρόσφατοι  λεονταρισμοί και οι επεκτατικές βλέψεις του Ερντογάν , μετά από αυτή την πληροφορία αποκτούν άλλη βαρύτητα.
Δεν είναι απλά λόγια “παράφρονα” αλλά πιθανότατα μέρος ενός σοβαρού σχεδίου που μας αφορά άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου