Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ στηρίζει τον Ερντογάν στη θεωρία ότι για όλα φταίει ο Γκιουλέν!


gulen

Όχι μόνο δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση για τη φασιστική συμπεριφορά του,αλλά άρχισε να βρίσκει και συμπαραστάτες εντός ΕΕ στην θεωρία ότι για το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου υπεύθυνος είναι ο Γκιουλέν και το κίνημά του!
Υποστήριξη όχι από οποιονδήποτε αλλά από τον Ολλανδό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραντς Τίμερμανς,ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κίνημα Γκιουλέν «διαδραμάτισε πράγματι κάποιο ρόλο στο πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία».Την άποψη αυτή την εξέφρσε  σε συνέντευξή του προς το περιοδικό Knack όπου επικαλείται τα πορίσματα αμερικανικής έρευνας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ “αναφερόμενη στη συνέντευξη αυτή η βελγική εφημεριδα De Tijd σημειώνει ότι «το νούμερο δύο» της Κομισιόν ομολογεί “mea culpa” παραδεχόμενος ότι το κίνημα Γκιουλέν «’έβαλε πράγματι το χεράκι του’ στο τουρκικό πραξικόπημα» και «η Ευρώπη δεν συμπαραστάθηκε
στην Τουρκία όσο θα έπρεπε».
Ωστόσο σημειώνεται ότι ο Τίμερμανς εξακολουθεί να είναι επικριτικός απέναντι στην κατασταλτική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και στηλιτεύει το πογκρόμ εκκαθαρίσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για επαναφορά της θανατικής ποινής. Αναφορικά με το προσφυγικό ο Τίμερμανς αντιπαρέρχεται τις αιτιάσεις Ερντογάν ότι η ΕΕ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και δεν παρέχει την οικονομική βοήθεια που έχει υποσχεθεί στην Τουρκία και εκφράζει την άποψη ότι η συμφωνία με την Τουρκία παράγει αποτελέσματα, αν και παραδέχεται ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι «δραματική».
Η ίδια εφημεριδα προβάλλει εξάλλου τις νέες κατηγορίες του Ερντογάν σε βάρος του Βελγίου ότι παρέχει ‘χείρα βοηθείας’ προς τους οπαδούς του PKK και του κινήματος Γκιουλέν. Επισημαίνεται ειδικότερα ότι σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Βέλγιο ένα «σημαντικό κέντρο» για τους οπαδούς του PKK και του Γκιουλέν , σημειώνοντας ότι «κανείς δεν δείχνει να ενοχλείται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου