Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Κέντρο δημοκρατικής ιστορίας το σπίτι του Π.Μπακογιάννη με λεφτά απο το ΕΣΠΑ!


Το Μητσοτακέικο ξαναχτυπά! Το σπίτι του Παύλου Μπακογιάννη γίνεται μουσείο δημοκρατίας και εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Στέρεας Ελλάδας με υπογραφή του γιου του Κώστα Μπακογιάννη!

Σύμφωνα με τον Λαμιακό τύπο:
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη η ένταξη του έργου «Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας» του Δήμου Καρπενησίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας προϋπολογισμού 647.746,75 ευρώ. 
Πρόκειται ουσιαστικά για το σπίτι του πατέρα του Περιφερειάρχη στο χωριό Βελωτά, του δολοφονημένου, Παύλου Μπακογιάννη, όπου θα μεταμορφωθεί στο ισόγειο σε κέντρο ενημέρωσης για τη δημοκρατία στην Ελλάδα από την αρχαιότητα ως τις μέρες του βουλευτή Ευρυτανίας στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ στον όροφο θα διατηρηθεί η κατοικία όπου έζησε και μεγάλωσε με την έκθεση όλων των αντικειμένων ακόμη και προσωπικών, στο κοινό που θα το επισκέπτεται. 
Στον υπαίθριο χώρο, στο χώρο των κερκίδων θα γίνονται συζητήσεις για τη δημοκρατία, τη ζωή και τη δραστηριότητα του Παύλου Μπακογιάννη. 
Το πατρικό του σπίτι στη Βελωτά ο κ. Μπακογιάννης το είχε παραχωρήσει στο Δήμο Καρπενησίου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Περιφέρεια, ζητώντας να στεγαστεί εκεί ένα μουσείο Δημοκρατίας και Εθνικής Ενότητας, το οποίο θα πάρει "σάρκα κι οστά" με ευρωπαϊκούς πόρους. 
Η ένταξη του έργου γίνεται στον Άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του ΕΠ Στερεάς Ελλάδας.


Και κάπως έτσι στα χρόνια των μνημονίων, αντί τα λεφτά του ΕΣΠΑ να πάνε σε τομείς που παράγουν πλούτο, πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, πάνε σε αυτούς που τον καταναλώνουν ή τον συσσωρεύουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου