Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Περί... «τουρκολάγνων» και άλλων εξωτικών πτηνών

Περί... «τουρκολάγνων» και άλλων εξωτικών πτηνών

«Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Υπάρχει όμως και το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε, σε ένα χωριό έξω από τη Θεσσαλονίκη, τον Λαγκαδά. Από εκεί είναι η οικογένειά μου. Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες».
Αυτά τα είπε ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος πλέκοντας το εγκώμιο του Κεμάλ Ατατούρκ ο οποίος δολοφόνησε μερικές χιλιάδες Ελλήνων της Μικράς Ασίας ή Ποντίων. Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής μιας άνευ προηγουμένου γενοκτονίας, της ίδιας που ο Νίκος Φίλης δεν αναγνωρίζει. Προφανώς ο Ρέμος είναι ανιστόρητος και καλό είναι να σιωπά ή να... τραγουδά από το να κάνει
αναφορές σε ιστορικά πρόσωπα. Ειδικά αμφιλεγόμενα.
Είναι, ωστόσο, ένα φαινόμενο το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Άθελά του προφανώς ο κ. Ρέμος, πνιγμένος στους καπνούς και τα ουίσκια της νύχτας, απλά επιβεβαίωσε μια γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για μια αναθεώρηση της ιστορίας ιδιαίτερα στρογγυλεμένη. Μην προσβάλλουμε π.χ. τους Τούρκους, μη θίξουμε τους κομμουνιστές, μην στεναχωρηθούν οι απόγονοι του... δημοκρατικού στρατού, μη πάθουν τίποτε οι ευρωλιγούρηδες και άλλα πολλά. Έτσι και στην περίπτωση του Ρέμου. Δίνει συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα και για να μην τους προσβάλλει, ρίχνει κι έναν ύμνο για τον Κεμάλ, τον αρχιδολοφόνο. Μην χάσει προφανώς καμιά πελατεία για τα τραγούδια του.
Όμως, δεν είναι έτσι ακριβώς. Αφελής ο Ρέμος, στημένοι όλοι οι υπόλοιποι. Ο Λιάκος που τον έχουν βάλει επικεφαλής για τις αλλαγές στην Παιδεία. Η αλήστου μνήμης Ρεπούση ή ο Φίλης που τα έχει βάλει με τους Πόντιους ή με την Εκκλησία, προσβάλλοντας ιερωμένους χωρίς να έχει κανένα στοιχείο για όσα λέει.
Και μαζί μ' αυτούς, ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει πρόβλημα να πει τα Σκόπια Μακεδονία, τους μουσουλμάνους της Θράκης Τούρκους ή ακόμη και να αναγνωρίσουν δικαιώματα των Αλβανών στην Τσαμουριά. Οι ίδιοι που στηρίζουν τρομοκράτες ή υποθάλπουν μπαχαλάκηδες στο δρόμο προς τον δημοκρατικό σοσιαλισμό που όλα τα αλέθει.
Δεν είναι λοιπόν ο Ρέμος... τουρκολάγνος. Άλλοι είναι αυτοί που έχουν στήσει εδώ και χρόνια ένα «συστηματάκι» προκειμένου να αλλοιωθεί η ιστορία και να βαφτιστούν ήρωες οι δολοφόνοι και φίλοι οι Τούρκοι.
Με αφορμή τη συνέντευξη του Ρέμου, οι Πόντιοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν:
«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή κ. Αντώνη Ρέμου, σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά ,θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής.
Χρόνια τώρα και εμείς ,όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του ,ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς ,άσχετα αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών.
Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν ,θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914-1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι ,Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στην συνέχεια και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 εκ. και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς την θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000χιλ. χρόνια και ότι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας .
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημα μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο Υπουργείο παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές ,για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου Ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και δυστυχώς οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν.
Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρήσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του ,αντί συγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία εργασιών.
Νωρίτερα ο Α. Ρεμός ανάρτησε κείμενο στο facebook , όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι δεν έχει διάθεση να απολογηθεί σε κανέναν.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου.
Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας.
Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό.
Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα».

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου