Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Να μαλώνουμε ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο καλό στην Πατρίδα

Στέλιος Παπαθεμελής
papathemelis 
Η απίστευτη αποστροφή του Σόιμπλε προς τον πρωθυπουργό προκαλεί αηδία και οργή. Αρχέτυπο του επηρμένου γερμανού ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου, ο οποίος ενσαρκώνει τον τύπο που μισεί ολόκληρη την ανθρωπότητα , μολονότι διακηρύσσει την υποτιθέμενη πίστη του στην πλήρη τιμιότητα και την γυμνή αλήθεια. Στην πράξη όμως εφαρμόζει  την << εύκαμπτη αρετή >>.
Ο σιδηρούς πληρεξούσιος του ευρωγερμανικού νεοφιλελευθερισμού πάσχει από χρόνιο αστιγματισμό . Δεν βλέπει πίσω από τους αριθμούς τον άνθρωπο.
Και οι μεν ξένοι είναι αυτοί που είναι. Τη δουλειά τους κάνουν. .Μας χρησιμοποιούν.
Στον Επιτάφιό του (Ι, 144) ο Περικλής αποφαίνεται: :<< Μάλλον..
πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας, ή τας των εναντίων διανοίας >> . (=Περισσότερο φοβάμαι τα δικά μας λάθη παρά τα σχέδια των εχθρών μας).
Λάθη επί λαθών στα καθ΄ημάς. Ρουσφετολογία, παλαιοκομματικά τεχνάσματα,ερασιτεχνισμοί, παλινδρομικές κινήσεις, έλλειψη πυξίδας.
Ο Αριστοφάνης δια του χορού στον <<Οικέτην >> του (542) διδάσκει:
<<Ερέτην χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν>> ( = Να αρχίσεις πρώτα από κωπηλάτης πριν πάρεις στα χέρια σου το τιμόνι). <<Κατ΄εντεύθεν πρωταρεύσαι και τους ανέμους διαθρήναι>>  ( = Κατόπιν να πιλοτάρεις και να βιγλίσεις τους ανέμους).  <<  Κάτα κυβερνάν  αυτόν εαυτώ >> (=και ύστερα από όλα αυτά να γίνεις καπετάνιος). Εδώ ο λαός τα όρισε ανάποδα….
Κατά τον Σωκράτη αληθινοί άρχοντες δεν είναι όσοι κρατούν τα σκήπτρα ούτε όσοι έχουν εκλεγεί από τυχαίους  [<<  υπό των τυχόντων αιρεθέντες >> ] ούτε όσοι κληρώθηκαν , ούτε όσοι πήραν την εξουσία με την βία  , ούτε όσοι εξηπάτησαν , αλλά εκείνοι που ξέρουν να κυβερνούν [<< τους επισταμένους άρχειν >> ] (Ξενοφώντος Απομνημονεύματα Γ, 9 , 10).
Τους <<επισταμένους άρχειν >> αναζητεί εναγωνίως το έθνος, αλλά δυσκολεύεται να τους εντοπίσει και ακόμη πιο δύσκολο να τους αναδείξει.
Στο Νταβός ο κ. Τσίπρας <<κατάπιε >>αντί να αποδώσει εντόκως την προσβολή .Η καλόπιστη κριτική τού χρεώνει όλα τα <<πλην>> της γενιάς των καταλήψεων: αμηχανία, απουσία προετοιμασίας και πρωτογενές έλλειμμα πολιτικής και γενικής παιδείας ..
Η χώρα περνά μιαν αντίξοη καμπή όπου η εθνική συνεννόηση αποτελεί conditio sine qua non για την υπέρβασή της .
Η στάση του δίκαιου Αριστείδη που υπερβαίνοντας την αντιπαλότητά του με τον Θεμιστοκλή ( << εόντα μεν εαυτώ ου φίλον , εχθρόν δε μάλιστα >> ), σπεύδει να τον συναντήσει με την βαρύνουσα δήλωση που διασώζει ο Ηρόδοτος ( Η , 79 ):
<<Ημέας στασιάζειν χρεόν εν τε τεώ άλλω καιρώ και δη εν τώδε ,  περί του οκότερος  ημέων πλέω αγαθά την πατρίδα εργάσεται>>. Εμείς, δηλαδή, πρέπει να μαλώνουμε και σε άλλες περιστάσεις και προ  πάντων τώρα, ποιος θα κάνει μεγαλύτερο καλό στην πατρίδα.
Για όλο το πολιτικό προσωπικό ισχύει το << μπρος τρακτέρ  και πίσω Σόιμπλε>> . Η κοινωνία που αντιμετώπισε ως τώρα  με στωική απάθεια και ιώβειο υπομονή τα μνημονιακά βασανιστήρια εξερράγη.
ΔΝΤ και Βερολίνο << αγάπησαν >> τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ , διότι αναιμάκτως και αδαπάνως περνάει  όλα τους τα μέτρα. Το ασφαλιστικό ωστόσο απειλεί να εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα.
Επί της ουσίας: Πρώτον, δεν υπάρχει νομοσχέδιο,  μόνον ιδέες. Δεύτερον,
δεν έχει προηγηθεί , ως όφειλε , αναλογιστική μελέτη. Τρίτον, εξαγγέλλονται εν τούτοις  τερατογενέσεις :σταδιακή κατάργηση  ΕΚΑΣ, τριπλασιασμός ασφαλιστικών  εισφορών αγροτών, μειώσεις κυρίων συντάξεων, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κ.ά.
Στη Βουλή διεξήχθη μία ακόμη συζήτηση αρχηγών.<< Ποθούμενό >>της η εθνική συνεννόηση με όρους εφαρμοσμένης πολιτικής. Τελικά αντί συγκλίσεων κυριάρχησαν διχαστικά σύνδρομα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέλαβε και κάποιες αυτοκριτικές αναφορές. Όμως από κείνον και από όλους γενικό σιωπητήριο για τα μείζονα εθνικά  (Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ΑΟΖ, σκοπιανό, ελληνοαλβανικά).  Καταθλιπτική η διαπίστωση του Παλαμά: << Σβησμένες όλες οι φωτιές οι/ πλάστρες  μες στη χώρα>>!
Σωστά τιμάται  η Ήμέρα μνήμης των Εβραίων συμπολιτών μας .Εγκληματικά υπο-τιμάται η Ημέρα μνήμης των Ελλήνων της καθ΄ημάς Ανατολής, θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας. Ο υπουργός που αρνείται προκλητικά τη δική μας Γενοκτονία παραμένει στη θέση του… Καταγγέλλει μάλιστα όσους  επέκριναν την περίεργη (;) ομάδα φοιτητών (REN) που επαγγέλλεται κατάργηση των Θρησκευτικών, αντικατάσταση στο Σύνταγμα των όρων <<Έλληνες>> και<<εθνική  και θρησκευτική συνείδηση>>, ενώ με εγκύκλιό        του ουσιαστικά καταργεί την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Πρόκειται για τα έκγονα του σημιτικού εθνομηδενισμού και της εθνοαποδομητικής ανανεωτικής αριστεράς  ( άξονα περιστροφής τού νυν ΣΥΡΙΖΑ) , αλλά και της νεοφιλελεύθερης ( όχι λαϊκής) δεξιάς .
Όλοι αυτοί κεκράκτες των Ανάν ,   Ρεπούση , Σόρος. Οι αποδομητές δεν αγαπούν την πατρίδα, αλλά … ντρέπονται να το πουν και βαφτίζουν τον πατριωτισμό  <<εθνικισμό>>.
Και το άκρον άωτον της αβάσταχτης ελαφρότητας της εξουσίας:  Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει << έργο >> του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού!!!
Μωραίνει Κύριος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου