Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

«ΠΑΝΙΚΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


700x257611_untitled-1_1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη έκταση με εμφανείς ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στον τουρκικό τύπο η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, κ Καμένου στην Μόσχα και το περιεχόμενο των συζητήσεων που αναμένεται να έχει με τους Ρώσους ιθύνοντες των οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, ο Ελληνας ΥΠ.ΕΘ.Α., (κόκκινο πανί στην Άγκυρα), προκειται να συζητήσει..
με τους Ρώσους
για την επαενεργοποίηση των S-300 που εδώ και είκοσι χρόνια «αραχνιάζουν» κάπου στην Κρήτη, για τα Tor-M1 και για τα Kornet, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει και η συζήτηση για την αγορά και άλλων ρωσικών οπλικών συστημάτων για την ελληνική άμυνα. Παράλληλα αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα υποσχεθεί στους Ρώσους ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της ρώσικης οικονομίας.

Τους Τούρκους τους έχει ανησυχήσει έντονα η τελευταία προσέγγιση της Ελλάδας με την Ρωσία που άρχισε σχεδόν αμέσως με την πολιτική αλλαγή στην ελληνική κυβέρνηση και όπως φαίνεται αρχίζουν και υπολογίζουν έντονα την πιθανή προοπτική δημιουργίας και εξ ανάγκης, με την πολεμική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ελλάδας, ενός ελληνορωσικού τόξου που θα έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην Τουρκία σε πολλά επίπεδα. Ιδιαίτερα το θέμα των ρωσικών πύραυλων, S-300, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν μεγάλη δημοσιότητα στον τουρκικό τύπο, ανοίγουν παλιές «πληγές» στην Άγκυρα από την εποχή που η Τουρκία με τις πιέσεις που είχε ασκήσει στην Κύπρο τα συστήματα αυτά αντί να ενισχύσουν την κυπριακή άμυνα κατά της Τουρκιάς, αποθηκεύτηκαν στην Κρήτη και μόνο το 2013 είχε γίνει μια πειραματική δοκιμή τους
Φαίνεται πως στην άλλη πλευρά του Αιγαίου άρχισαν να υπολογίζουν τα διαμορφούμενα νέα δεδομένα και μάλλον να σκέπτονται περισσότερο την προκλητική τους πολιτική έναντι της χώρας μας. Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου