Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Forbes: "Αυτά που θέλουν οι δανειστές από την Ελλάδα τα εφάρμοσε μόνο ο Ν.Τσαουσέσκου και τον πυροβόλησαν"

Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθούν αυτά που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα είναι να μην έχει εκλεγμένη δημοκρατική κυβέρνηση αλλά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τύπου Νικολάι Τσαουσέσκου αφού ήταν ο μόνος που είχε πετύχει παρόμοιες "επιτχίες" με αποτέλεσμα ο ρουμανικός λαός από "ευγνωμοσύνη" να τον πυροβολήσει!

Ο αρθρογράφος του Forbes, Tim Worstall, σε μια σπάνια ειλικρίνεια από αυτήν που δεν χαρακτηρίζει τον στρατευμένο Δυτικό Τύπο αποκαλύπτει τι πραγματικά ζητάνε οι δανειστές και η ελληνική κυβέρνηση ως οφείλει δεν τους το δίνει,διότι πρώτο της μέλημα είναι ο ..
ελληνικός λαός και μετά οτιδήποτε άλλο.
Όπως αναφέρει, "η πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας στην οποία προχώρησε ο οίκος Standard & Poor's, επί της ουσίας, δεν προσφέρει κάτι καινούργιο, καθώς εδώ και καιρό αρκετοί αναλυτές έχουν επισημάνει τους κινδύνους που προκύπτουν για την Ελλάδα, αν αθετήσει τις υποχρεώσεις της. Οι αξιολογήσεις των οργανισμών επηρεάζουν πολύ λιγότερα τις εξελίξεις, από όσο τείνουν να πιστέψουν ή να υποθέσουν οι άνθρωποι. Και αυτό διότι αντί να οδηγούν τις αγορές, στην πραγματικότητα έχουν την τάση να τους ακολουθούν."
"Έτσι, αν η βασική είδηση που προκύπτει από την κίνηση της S & P είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να οδηγηθεί σε πτώχευση, τότε δεν λέει κάτι παραπάνω από αυτό που πιστεύουν πολλοί. 
Οτι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της."
«Πολύ απλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μια οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα να τρέξει ένα αρκετά μεγάλο πλεόνασμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώνει το χρέος της. Απλώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
Το μοναδικό πρόσωπο που έχει πλησιάσει ποτέ αυτό το είδος δημοσιονομικού κατορθώματος, ήταν ο Τσαουσέσκου – με τη μόνη διαφορά ότι γι' αυτό το κατόρθωμα πυροβόλησαν αυτόν και τη γυναίκα του οι Ρουμάνοι», αναφέρει ο Worstall.
Επισημαίνει, δε, πως "αυτό που περιμένουν όλοι για την περίπτωση της Ελλάδας, είναι να γίνει γνωστός ο συνδυασμός που «καθαρίσει το χάλι». Θα είναι συγχώρεση κεφαλαίου; Μείωση επιτοκίων; Επέκταση στις ημερομηνίες λήξης των οφειλών ή, μήπως, τελικά μια προεπιλογή; Κατά τον Worstall, αυτό που πρέπει να προσεχθεί αυτές τις ημέρες είναι το σημείο που έχουν φτάσει τα ελληνικά ομόλογα στις διεθνείς αγορές. 
Τη στιγμή που τα βασικά επιτόκια στη ζώνη του ευρώ είναι κοντά στο 0,5%, τα ελληνικά ομόλογα κινούνται άνω του 25%. Παράλληλα, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση αποπληθωρισμού και όχι πληθωρισμού, επομένως το υψηλό επιτόκιο πρέπει να αντανακλά τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων από πλευράς της Ελλάδας."
Όλα αυτά δείχνουν πως: «Οι αγορές, χωρίς καμία βοήθεια από τους οίκους αξιολόγησης, υποδεικνύουν ότι υπάρχει, ήδη, υψηλός κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεων από την Ελλάδα. Επομένως, αυτό που πρέπει να μελετήσουμε είναι τις τιμές της αγοράς και όχι τις εκτιμήσεις των οίκων αξιολόγησης». 
Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι στην Ελλάδα παίζεται κάτι πολύ περισσότερο από την απλή οικονομική ευμάρεια. Παίζεται το δικαίωμα της επιλογής, της ελευθερίας και της ψήφου. Δίότι κάποιοι παγκοσμιοποιητές που επί του πρακτέου είναι οι οργανωτές της Νέας Τάξης Πραγμάτων επιχειρούν να καταλύσουν τις εκλογές και τα έθνη με τον ύπουλο τρόπο της οικονομικής σκλαβιάς.
Θυμίζουμε ότι στην αρχαία Αθήνα οι πολίτες της πόλης έχαναν την ελευθερία τους λόγω χρεών, μέχρι που ήρθε ο Σόλων και έφερε την σεισάχθεια, αυτό που καλέιται να επιτύχει και η κυβέρνηση απέναντι στην Παγκόσμια Δικτατορία που επιχειρεί να υποδουλώσει τον πλανήτη, ξεκινώντας συμβολικά από την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου