Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Aμερικανικά ΜΜΕ: «Με 38 δολάρια η Χίλαρι ''εξαγοράζει'' την ψήφο των Αμερικανών»




«Με 38 δολάρια η Χίλαρι ''εξαγοράζει'' την ψήφο των Αμερικανών»,  σχολιάζουν πικρόχολα τα αμερικανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στο υπέρογκο ποσό που θα δαπανήσουν οι χρηματοδότες της με στόχο την εκλογή της στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ. Η ομάδα της τέως επικεφαλής των αμερικανικής διπλωματίας θα δαπανήσει συνολικά το ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου η γιαγιά Χίλαρι να κατακτήσει την αμερικανική προεδρία.
Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αμερικανικών ψηφοφόρων, η ..
ιστοσελίδα «washingtonexaminer» κατέληξε στο συμπέρασμα η κάθε ψήφος θα ελαφρύνει το πορτοφόλι της πρώην «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ κατά 37,8 δολάρια.
Φρεσκάροντας τη μνήμη των Αμερικανών , το CNN υπογραμμίζει ότι, η Χίλαρι είναι έτοιμη να δώσει μία περιουσία για να διαβεί το κατώφλι του Λευκού Οίκου.
Για την προεκλογική του εκστρατεία, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δαπανήσει το ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Χίλαρι είναι έτοιμη να ξοδέψει τα διπλάσια χρήματα προκειμένου να αναλάβει το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.
Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Χίλαρι για το προεδρικό χρίσμα με το Δημοκρατικό Κόμμα «άναψαν τα αίματα» στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων με πολλά στελέχη να σχολιάζουν την προχωρημένη ηλικία της, θεωρώντας την απαγορευτική για να διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία.
Μάλιστα, πολλοί επικριτές της έσπευσαν να την κατηγορήσουν ότι πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο λογαριασμό της στο Twitter είναι ψεύτικοι.
Η ίδια πάντως, δεν πτοείται. Κι όπως επισημαίνει  στο δίλεπτο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ,«οι απλοί Αμερικανοί έχουν ανάγκη από έναν αγωνιστή. Θέλω να είμαι αυτή η αγωνίστρια. Ξεκινάω εκστρατεία για να κερδίσω τις ψήφους σας».
Η Χίλαρι θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να λάβει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της «Wall Street Journal» και του «NBC», το 44% των Αμερικανών έχουν θετική άποψη για την γιαγιά Χίλαρι και το 23% για τον Ρεπουμπλικάνο Τζεμπ Μπους, αδερφό του τέως προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.
Η Χίλαρι προγραμματίζει την πρώτη της μεγάλη συγκέντρωση στο τέλος Μαίου, ενώ , όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η καμπάνια της θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της μεσαίας τάξης με έμφαση στην αύξηση μισθών και τη μείωση της οικονομικής ανισότητας.
Επιπλέον, αυτή τη φορά είναι αποφασισμένη να παίξει γερά το χαρτί του φύλου για δύο λόγους: 1ον : Οι γυναίκες αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες και σταθερές δεξαμενές ψήφων για τους Δημοκρατικούς και 2ον: Η ίδια, αν νικήσει στις εκλογές του 2016, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Επικεφαλής της  προεκλογικής της εκστρατείας είναι ο Τζον Ποντέστα, προσωπάρχης του Μπιλ Κλίτντον ο οποίος εργάστηκε και ως σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.
Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, οι ανακοινώσεις των υποψηφίων έρχονται βροχή...
Ο 43χρονος κουβανικής καταγωγής , γερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μετά τους γερουσιαστές του Τέξας και του Κεντάκι, Τεντ Κρουζ και Ραντ Πολ. Έπεται η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, και του κυβερνήτη του Ουσκόνσιν, Σκοτ Γουόκερ ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα της πρώην διευθύνουσας συμβούλου της Hewlett Pckard, Κάρλι Φιορίνα, του Αφροαμερικανού Μπεν Κάρσον, συνταξιούχου νευροχειρουργού και του Μάικλ Χάκαμπι , πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας,
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, το υπερσυντηρητικό κίνημα Tea Party έχει ιδιαίτερη προτίμηση στον 44χρονο - και πανύψηλο- Τεντ Κρουζ ο οποίος αντιτίθενται στον Ομπάμα σε ότι αφορά τα όπλα, τις εκτρώσεις, τη μετανάστευση και την περίθαλψη, υπόσχεται λιγότερο κράτος και λανσάρεται ως ο βασικός υπερασπιστής των καθαρών αμερικανικών αξιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου