Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Α.Τσίπρας στο Stern: "Το πρόγραμμα λιτότητας έχει πεθάνει"

  
Αποτυχημένο επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ότι είναι το παλαιό πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.
Στη συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευθεί ολόκληρη στο τεύχος της Τετάρτης και η οποία σύμφωνα με το περιοδικό πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αλλά τμήματά της προστέθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι «το παλαιό πρόγραμμα έχει πεθάνει», προσθέτοντας ότι είναι..
«παράδοξο η πρόταση για επέκτασή του για άλλους έξι μήνες». «Όποιος έχει αυτές τις ιδέες, χάνει το χρόνο του» στέλνει το μήνυμά του  ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας.
Αναφερόμενος στο τελεσίγραφο που δόθηκε από τους ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να υπάρξει να υποβληθεί αίτημα παράτασης του προγράμματος έως την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «δεν θα πρέπει να υπάρχει χώρος για τέτοια τελεσίγραφα στους κόλπους της ΕΕ. «Κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει από εμάς να συνεχίσουμε από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση Σαμαρά» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός.
Εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν ζητά νέο δάνειο αλλά χρόνο για προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. «Γι' αυτό χρειαζόμαστε το πρόγραμμα-γέφυρα. Αυτό θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε χρήματα μέσα από βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα».
Τονίζει, ακόμα, ότι δεν υπάρχει Plan B για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, «γιατί δεν το χρειαζόμαστε καθώς θα παραμείνουμε στο ευρώ αλλά αυτό δεν θα το κάνουμε σε βάρος των αδυνάτων-  όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Χαρακτηρίζει ως «πραγματίστρια» την Άνγκελα Μέρκελ σημειώνοντας ότι στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες «ένιωσα ότι είναι ευγενής και όχι τόσο αυστηρή όσο πιστεύουν οι περισσότεροι που την γνωρίζουν μέσω των ΜΜΕ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου