Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

PASOK-Samaras 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η χώρα αυτή επί πέντε σχεδόν χρόνια σέρνεται ημιθανής από μια πρωτοφανή ιστορική τραγωδία που εξόντωσε την κοινωνία, παρέδωσες την εθνική κυριαρχία της σε ξένους ανθέλληνες τοκογλύφους και κατέστρεψε την οικονομία της. 
Όλες οι μέχρι σήμερα δηλώσεις και μεγαλόσχημες υποσχέσεις για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε σε αυτή..
την εθνική καταστροφή, παρέμειναν υποσχέσεις υποκρισίας και ασυλίας των ενόχων. Τώρα και ενώ κρίνεται για άλλη μια φορά το μέλλον μας, ενώ οι εταίροι μας του Βερολίνου για άλλη μια φορά «ακονίζουν» τα μαχαίρια της καρατόμησης μας, θα πρέπει επιτελούς να μάθουμε το πως και το ποιοι μας έριξαν σε αυτόν τον εθνικό γκρεμό. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και κανείς δεν μπορεί να μας το ακυρώσει. Είναι και η μεγίστη ιστορική ανάγκη για αυτή την χώρα.
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών.
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα.
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών.
Είναι η ώρα να μάθουμε ποιες εθνικές δεσμεύσεις έδωσε ο κος Σαμαράς στην κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούγκερ.
Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά.
Είναι η ώρα επίσης, να μάθουμε γιατί αλήθεια το 2012 ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό, «forget it Giannis».
Και να πάμε ακόμα πιο πίσω. Είναι επιτέλους η ώρα να μάθουμε τι έγινε πριν από το 2009 όταν ο Παπανδρέου ωρύονταν να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή. Ποιοι απειλούσαν με «εκτέλεση» τον τότε πρωθυπουργό. Ποιοι προωθούσαν τον ΓΑΠ στην εξουσία για να μας ρίξει στην συνέχεια στον γκρεμό των μνημονίων. Ποιοι τέλος πρόδωσαν την τότε ελληνορωσική προσέγγιση που αν πραγματοποιούνταν θα άλλαζαν τότε όλα τα στρατηγικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής και ίσως θα αποτρέπονταν η μνημονιακή καταστροφή της Ελλάδας, ο αιματηρός εμφύλιος στην Συρία και η ουκρανική κρίση.
Είναι η ώρα επιτέλους να μάθουμε όλο το μέγεθος της εθνικής προδοσίας και επιτέλους να κατονομαστούν από επίσημα χείλη οι υπεύθυνοι και να τους αποδοθούν οι ευθύνες.
Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με ελπίδα αποκλείοντας για το μέλλον αυτού του τόπου νέες προδοσίες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου