Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Μπαινοβγαίνουν οι λαθρομετανάστες από το χωριό του Μιχαλολιάκου

Ως γνωστόν, το χωριό του αρχηγού της “Χρυσής Αυγής” είναι τα Κορογονιάνικα της Μάνης (ΣΣ, Κορογονιάνικα σημαίνει “γεννάνε …Κορώνες).
Λίγο πιο κάτω από τα Κορογογιάνικα βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Μαρμάρι που (μαζί με το διπλανό Πόρτο Κάγιο) χρησιμοποιείται όπως μαθαίνουμε τακτικά και για την αβλαβή διέλευση εύπορων Πακιστανών και Αφγανών VIP, προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός στα παρακείμενα λιμάνια (Γύθειο, Καλαμάτα). Έτσι έγινε και την περασμένη εβδομάδα. Το Σάββατο το βράδυ αποβιβάστηκαν στο Μαρμάρι καμιά 8οαρια Πακιστανοί. Σ
τη συνέχεια επιβιβάσθηκαν σε ένα φορτηγό για να αρχίσουν την περιήγηση τους στην ενδοχώρα. Ύστερα από λίγο όμως, το φορτηγό βγήκε από τον δρόμο και ακινητοποιήθηκε κοντά στο χωριό Βάθεια. Ακολούθησε πανικός. Ενώ το μοναδικό αστυνομικό όργανο της περιοχής προσπαθούσε να βρει τι θα τους κάνει, οι Πακιστανοί ξεχύθηκαν στα παρακείμενα χωριά, όπου ζητούσαν από τους κατοίκους λίγο ψωμί, λίγο τυρί και καμιά κουβέρτα δανεική. Προφανώς τους είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων ότι οι συμπατριώτες του κ. Μιχαλολιάκου είναι πολύ ευαίσθητοι σε ανθρωπιστικά ζητήματα και πολύ φιλόξενοι. Στο σημείο αυτό όμως το ρεπορτάζ αρχίζει να μπερδεύεται και είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε τις αποστάσεις μας.
Η αστυνομική εκδοχή του περιστατικού είναι η εξής: “Για παράβαση της νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών, κατηγορείται ένας 33χρονος Έλληνας, που συνελήφθη στο Μαρμάρι του δήμου Ανατολικής Μάνης, να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο, 66 αλλοδαπούς. …
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί είχαν μεταφερθεί στο σημείο με το φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 33χρονος, με σκοπό να φύγουν παράνομα από τη χώρα, μέσω θαλάσσης, από ερημική παραλία της περιοχής….”. Το Πόρτο Κάγιο από τα Κορογονιάνικα
Αντιθέτως οι κάτοικοι της περιοχής που μας διηγήθηκαν τα συμβάντα, επιμένουν ότι οι λαθρομετανάστες μπήκαν στην Ελλάδα και δεν έφευγαν από αυτήν.
Και εξηγούν, αυθαιρέτως φυσικά, το μπέρδεμα μεταξύ πραγματικότητας και αστυνομικού ρεπορτάζ με το γεγονός ότι όλως τυχαίως τις ημέρες εκείνες βρέθηκε για ολιγοήμερη ξεκούραση στην περιοχή και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, συνοδευόμενος μάλιστα από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος κ. Κασιδιάρη.
Θα προσέξατε επίσης ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν προσδιορίζει την “ερημική περιοχή” από όπου μπαινοβγαίνουν οι λαθρομετανάστες και η οποία είναι “βούκινο” για τους κατοίκους της περιοχής. Γεγονός μάλλον άσχετο με το ότι η περιοχή είναι τόπος καταγωγής υψηλών πολιτικών προσωπικοτήτων.
Αν στην θέση του κ. Μιχαλολιάκου, βρισκόταν, άλλος πολιτικός αρχηγός, η Χρυσή Αυγή θα είχε ήδη ξεσηκώσει τον κόσμο διαμαρτυρόμενη ότι “οι λαθρομετανάστες μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα από την Λακωνία, πίσω από τις πλάτες των υπευθύνων”
Μακριά από όμως τέτοιοι απαράδεκτοι συνειρμοί. Δεν θα διαπιστώσουμε λοιπόν ότι οι άγρυπνοι και αυτόκλητοι «φρουροί της πατρίδος» συνελήφθησαν κοιμώμενοι. Έχουν κι αυτοί δικαίωμα να μην τα παίρνουν όλα χαμπάρι. Φανταζόμαστε μόνο ότι όταν τελειώσουν οι διακοπές του κ. Μιχαλολιάκου στη Μάνη, να συνεχιστεί απρόσκοπτα το φιλάνθρωπο έργο των δουλεμπόρων, γιατί με την παρουσία του τα δρομολόγια έχουν περιορισθεί, εις ένδειξη σεβασμού…
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου