Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ!

ΚΑΡΑΤΟΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΔΙΟΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

Η κυβέρνηση με στόχο την πλήρη χειραγώγηση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ προχωρεί σε κινήσεις «εντυπωσιασμού» προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση με τις επιταγές της αλλά και της τρόικα! Σε αυτό το πλαίσιο προχώρησε και στην καρατόμηση του διοικητή της ΛΑΡΚΟ, Αναστασίου Μπαράκου.
Μάλιστα, η συγκυβέρνηση-υπάλληλος της τρόικα και της ΕΕ, εξαπολύει απειλές ότι ο χρόνος για την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων για την εφαρμογή του νόμου του 2011 που προβλέπει νέες μειώσεις μισθών 35% στις ΔΕΚΟ, εκπνέει μέσα στα επόμενα 24ωρα και απειλεί με καρατομήσεις διοικήσεων. Με εντολή του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει εξαρχής τον νόμο για τις μειώσεις μισθών, τόσο στις διοικήσεις όσο και στο προσωπικό των Οργανισμών.
 Όπως προαναφέραμε, πρώτο «δείγμα γραφής» ήταν το χθεσινό με την «καρατόμηση» του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΛΑΡΚΟ, Αναστάσιου Μπαράκου, διότι η εταιρεία προχώρησε μόλις την περασμένη Δευτέρα σε αυξήσεις των απολαβών εργαζομένων με το επιχείρημα -κατά το οικονομικό επιτελείο- της σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγή.
Όπως είναι φανερό η τρικομματική συγκυβέρνηση-θίασος δεν επιδιώκει την ορθή διοίκηση των οργανισμών αλλά την πλήρη χειραγώγηση των διοικήσεων ώστε να πράττουν ως υπάλληλοί της και να λογοδοτούν πλήρως σε αυτήν και αυτή με την σειρά της στην τρόικα και την ΕΕ.
«Αυτό θα γίνει! Και όσοι δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο εδώ και μήνες, ούτε με την εγκύκλιο, θα υποστούν τις συνέπειες, τελεία και παύλα!», φέρεται ότι επανέλαβε. Αντ. Σαμαράς έχοντας ανοίξει την πόρτα για να αποχωρήσει από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, προχθές, και ζητώντας από τους X. Σταϊκούρα και Μέργο (σ.σ. τον γενικό γραμματέα του υπουργείου) να καταγράψουν το μισθολογικό κόστος σε όλες τις ΔΕΚΟ, ώστε να υπάρξουν σύντομα αποφάσεις για όσους, αρνήθηκαν να υπακούσουν στον πραξικοπηματικό νόμο-έκτρωμα.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εν λόγω σύσκεψη κυβερνητικά στελέχη αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες που αφορούσαν αφενός την κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ και αφετέρου στην ΕΥΔΑΠ υπό τη διοίκηση των Λέκκα και Μπάρδη. Είναι φανερό επίσης ότι με πρόσχημα την κακοδιαχείριση στις ΔΕΚΟ, από πλευράς διοικήσεων, που η ίδια η κυβέρνηση διόρισε, η συγκυβέρνηση του ξεπουλήματος αναμένεται να προχωρήσει σε νέες ιδιωτικοποιήσεις-ξεπουλήματα δημόσιων οργανισμών, σε βάρος των φορολογουμένων, της δημόσιας υγείας (βλ. Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης) αλλά και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Η ΛΑΡΚΟ, η ΕΥΔΑΠ αλλά και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις ύδρευσης της χώρας φαίνεται ότι στοχοποιούνται από τις εγχώριες και ξένες πολυεθνικές αλλά και τους υπαλλήλους τους της τρικομματικής-προδοτικής συγκυβέρνησης. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη (συμμετείχαν στη σύσκεψη μεταξύ άλλων οι κ. Σταϊκούρας, Κεδίκογλου, Λαζαρίδης, Μέργος κ.ά.) οι καταγγελίες «στοχοποιούν» τη διοίκηση, αλλά από τη στιγμή που αναμένονται τα «αποδεικτικά στοιχεία» για την εφαρμογή των νόμων, δεν προτίθενται να προβούν σε περαιτέρω κινήσεις πριν τη λήξη της προθεσμίας. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να «ξηλώσει» διοικήσεις και να να προχωρήσει στις μειώσεις φωτιά στις ΔΕΚΟ! Είναι πασιφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου με την κίνηση απομάκρυνσης χθες του διοικητή της ΛΑΡΚΟ θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα-υποταγής προς την τρόικα αλλά και μήνυμα χειραγώγησης προς τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν υπάκουσαν στον νόμο του 2011. Κυβερνητικός παράγοντας, εκ των βασικών συνομιλητών του Α. Σαμαρά, λέει άλλωστε ότι οι υπολογισμοί που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την κατάρτιση της λίστας των 11,5 δισ. ευρώ είναι απολύτως συνδεδεμένοι με τη «ροή» των εξελίξεων στις ΔΕΚΟ και το πρόγραμμα ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών.
 Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

 «Αποκαλύπτει» δηλαδή ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης συνεργασίας είναι η «νέου τύπου διαχείριση» των ΔΕΚΟ, με διοικήσεις πιόνια και οι αποκρατικοποιήσεις-ξεπούλημα αυτών. «Είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις τον αριθμό των απασχολούμενων στον δημόσιο τομέα, χωρίς να υπάρξουν άνεργοι. Η περίπτωση της Αγροτικής είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας. Καταλαβαίνετε ότι ελαφρύνεται το βάρος, η πίεση, στο να κάνουμε άλλες περικοπές», ισχυρίστηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χωρίς βέβαια να αναφέρει από πού προκύπτει ότι η Τρ. Πειραιώς αναλαμβάνει να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, πέραν από προφορικές δεσμεύσεις και το βασικότερο με ποιες συνθήκες πρόκειται να εργαστούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΑΤΕ και νυν της Πειραιώς, διότι όπως φαίνεται οι εργαζόμενοι οι οποίοι προέρχονται από την ΑΤΕ (όσοι δεν απολυθούν) πρόκειται να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας που επικρατούν και για τους συναδέλφους τους της Πειραιώς.

http://www.iskra.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου