Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Στοιχεία φωτιά για τα ειδύλλια της Νταϊάνα - Θρίλερ με τον θάνατο εραστή της

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα από τον υπεύθυνο προστασίας Ken Wharfe.

Ενώ η Scotland Yard συμβουλεύει όλους τους αξιωματικούς να μη συνδέονται ποτέ πολύ στενά με τους ανθρώπους που προστατεύουν, ο Barry Mannakee δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ευάλωτη πριγκίπισσα.

Όταν το 1986 ο Ken Wharfe έγινε σωματοφύλακας των δύο γιων της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κυκλοφορούσε η φήμη πως είχε σχέση με τον Barry Mannakee. Οι ψίθυροι ήταν έντονοι στο παλάτι, με έναν άνθρωπο του πρίγκιπα Καρόλου να έχει κάνει τσακωτό το παράνομο ζευγάρι την παραμονή του γάμου της Sarah Ferguson με τον πρίγκιπα Ανδρέα.

Η βασίλισσα γνώρισε στα τέλη της δεκαετίας του '70 για τη σχέση της κόρης της πριγκίπισσας Άννας με τον σωματοφύλακά της Peter Cross και το τελευταίο πράγμα που ήθελε ήταν ένα ακόμα τέτοιου είδους σκάνδαλο. Οι φήμες περί του νέου παράνομου ειδυλλίου ήταν αρκετές για να αποσπαστεί ο Barry Mannakee και να απομακρυνθεί από το πλευρό της πριγκίπισσας.

Ένα χρόνο αργότερα, το 1987, ο Barry Mannakee πέθανε σε τροχαίο όταν η μηχανή του χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Ο άλλος εραστής της πριγκίπισσας Νταϊάνα James Hewitt ισχυρίστηκε χρόνια μετά πως είχε δολοφονηθεί από αδίστακτους Βρετανούς πράκτορες. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα του είχε εκμηστυρευτεί πως κοιμόντουσαν μαζί και πως είχε ένα καφέ αρκουδάκι στην κρεβατοκάμαρά της που ήταν δώρο του Barry Mannakee. Ο δεσμός της με τον Barry Mannakee είχε ξεκινήσει το 1985, ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ήταν μικρότερος από ενός έτους και η Νταϊάνα έπασχε από κατάθλιψη.


Η πριγκίπισσα ωστόσο είχε αρνηθεί στον υπεύθυνο προστασίας Ken Wharfe πως είχαν κάποια υπόσταση οι φήμες. Τις απέδιδε απλά σε ανθρώπους από το στρατόπεδο του πρίγκιπα Καρόλου. "Δεν ήταν άνθρωπος που θα ομόρφαινε την αλήθεια. Την πίστεψα τότε και συνεχίζω να την πιστεύω", γράφει ο Ken Wharfe.

Αναμφίβολα όμως ο Barry Mannakee, που ήταν σχεδόν 15 χρόνια μεγαλύτερος από την Νταϊάνα, έγινε κάτι περισσότερο από σωματοφύλακάς της. Έγινε στενός της φίλος και καλός ακροατής, ένας άνθρωπος που τον είδε περισσότερο ως πατρική φιγούρα.

"Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος είπε στην Νταϊάνα για τον θάνατο του Barry Mannakee ενώ ταξίδευαν στο RAF Northolt, ξέσπασε σε κλάματα. Αυτό όμως δεν αποδεικνύει κανέναν δεσμό. Ήταν η φυσική αντίδραση μιας ιδιαίτερα συναισθηματικής γυναίκας που μάθαινε για τον θάνατο ενός στενού της φίλου. Όσο για αυτά που ισχυρίζεται ο Hewitt περί δολοφονίας του λόγω της σχέσης του με την πριγκίπισσα, είναι απλά πράγματα ενός ρομαντικού θρίλερ.

Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι η Νταϊάνα δεν φοβόταν να παίζει με τους εραστές της. Απολάμβανε να αποπλανεί περισσότερους από έναν άντρες την ίδια περίοδο. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80 και ενώ είχε σχέση με τον Hewitt, είχε επίσης συνδεθεί αισθηματικά με έναν άλλο γόη, τον πωλητή αυτοκινήτων και κληρονόμο James Gibley. Είχε εμμονή μαζί της, ενώ εκείνη ποτέ δεν ένιωσε την ίδια λατρεία για εκείνον όπως με τον Hewitt.

Αυτό το διπλό ειδύλλιο σήμαινε ότι έπρεπε να βασίζεται σε έμπιστους φίλους για να εξασφαλίζει ασφαλή σπίτια όπου θα μπορούσε να περνά ώρες με έναν εραστή της. Πολλές φορές συμβουλευόταν χαρτορίχτες για να βρει λύσεις στα προβλήματά της, ενώ το κινητό τηλέφωνο είχε γίνει απαραίτητο εργαλείο στη ζωή της για να επικοινωνεί με τους εραστές της.

Πολλές φορές εξέφραζε την οργή της για την παράνομη σχέση του Καρόλου, αλλά αγνοούσε τις δικές της απιστίες. Σε ένα τηλεφώνημα μάλιστα εξέφραζε τη θλίψη της για την εχθρότητα που ένιωθε από την οικογένεια του συζύγου της. "Μετά από όσα έχω κάνει για αυτούς". Ήταν ένα παράπονο που είχα ακούσει πολλές φορές.

Η σχέση της με τον παντρεμένο έμπορο έργων τέχνης Oliver Hoare ήταν πολύ πιο έντονη από ό,τι αυτή με τον James Gilbey. Δεν μου άρεσε και παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα απολάμβανε την παρέα του, ο Hoare μισούσε την παρουσία μου. Μάλλον πίστευε ότι τον κατασκόπευα αν και στην πραγματικότητα πίστευα ότι η Scotland Yard δεν έπρεπε να γνωρίζει για την ύπαρξή του δεδομένου ότι δεν αποτελούσε κανένα κίνδυνο.

Ο Hoare ήταν φίλος με τον Κάρολο, με την Νταϊάνα να τον συναντά πρώτη φορά το 1985 όταν διέμεναν ως επισκέπτες με τη γυναίκα του στο κάστρο της βασίλισσας. Αμέσως την προσέλκυσε κάτι στον Hoare. Μου είχε εξομολογηθεί πως είχε κοκκινίσει όταν φλέρταραν και πως η επαφή τους τελείωσε όταν ξαφνικά τους διέκοψαν ο πρίγκιπας Κάρολος και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Είναι πολύ πιθανό να τον επέλεξε επειδή ο Hoare ήταν επίσης φίλος με την Καμίλα και έτσι θα μπορούσε να μαθαίνει τα πάντα για την αντίζηλό της. Μια νύχτα που ήταν μαζί του το 1992 χτύπησαν ξαφνικά όλοι οι συναγερμοί καπνού στο παλάτι του Kensington. Έτρεξα προς το δωμάτιο της πριγκίπισσας και πριν φτάσω στην πόρτα ανακάλυψα τι είχε συμβεί. Ο Oliver Hoare στεκόταν πίσω από ένα τεράστιο φυτό στον διάδρομο με το πούρο του. Η Νταϊάνα μισούσε τη μυρωδιά του καπνού και πρέπει να τον έβγαλε από το υπνοδωμάτιο. Τον συμβούλευσα να γυρίσω στο δωμάτιο, με κοίταξε με αξιολύπητο βλέμμα και έφυγε.

Το επόμενο πρωινό προσπάθησα να κάνω ένα αστείο για το περιστατικό, υπονοώντας πως έπαιζαν στριπ πόκερ στο δωμάτιό της. Η Νταϊάνα θύμωσε και κατάλαβα ότι ξεπέρασα τα όρια. Εκ των υστέρων φάνηκε ότι αυτό ήταν η αρχή της διάλυσης της επαγγελματικής μας συνεργασίας. Μια περίοδο μιλούσαμε τυπικά και μετά από μερικά ταξίδια στο εξωτερικό, η Νταϊάνα ξεσπούσε πάνω μου τον θυμό της. Το γεγονός ότι είχε σταματήσει να μου μιλάει ανοιχτά, με έκανε να αισθάνομαι άβολα ενώ παράλληλα αυξανόταν η επιρροή του Oliver Hoare πάνω της.

Η διάλυση της συνεργασίας μας ήρθε όταν τσακωθήκαμε για το παρκάρισμα! Είχε παρκάρει παράνομα και την προειδοποίησα πως αν έρχονταν αστυνομικοί θα τους άφηνα να πάρουν το αυτοκίνητο αντί να την καλύψω. "Αυτό ήταν". Ήξερα ότι είχε φτάσει το τέλος. Φάνηκε αστείο που μια σχέση τόσων ετών θα μπορούσε να διαλυθεί επάνω σε έναν καυγά για το παρκάρισμα. Μετά όμως από όσα είχαν συμβεί ένιωσα πως οποιαδήποτε απόσπαση θα ήταν καλύτερη. Λίγη ώρα αργότερα της είπα πως αποφάσισα να παραιτηθώ. Η πριγκίπισσα δεν είπε τίποτα. Βγήκε από το αυτοκίνητο και περπάτησε με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν κοίταξε ποτέ πίσω".

Πηγή: Dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου