Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Οι μουσουλμάνοι ζητούν να τεθεί σε αχρηστία ο νόμος κατά της πολυγαμίας

«Εφόσον δεν έχουν πρόβλημα να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου, δεν βλέπουμε γιατί να έχουν πρόβλημα με την πολυγαμία, μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των μουσουλμάνων

Αίτημα στις ιταλικές αρχές να δρομολογήσουν την «απενεργοποίηση» του νόμου περί πολυγαμίας, έχουν καταθέσει χιλιάδες μουσουλμάνοι που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.

Πάνω από 20.000 περιπτώσεις έχουν ήδη καταγραφεί στην Ιταλία, με βασικό «πάτημα» την έγκριση των γάμων ατόμων του ίδιου φύλου, ο οποίος ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες. Με βάση το μουσουλμανικό νόμο, ένας άνδρας μπορεί να παντρευτεί πολλές γυναίκες, αρκεί να πάρει την έγκριση της πρώτης στη σειρά.

Αυτή η τελευταία... λεπτομέρεια δεν εφαρμόζεται... φανατικά από τους μουσουλμάνους, οι οποίοι έχουν και άλλες συζύγους δίχως... έγκριση, παραβιάζοντας το θρησκευτικό τους νόμο. Στην Ευρώπη ωστόσο, η πολυγαμία διώκεται ποινικά. Ως εκ τούτου, οι μουσουλμάνοι που ήθελαν... ποικιλία στην ερωτική τους ζωή, δίχως την έγκριση της πρώτης συζύγου τους, κινδυνεύουν να βρεθούν έκθετοι, με μία απλή καταγγελία.

«Εφόσον δεν έχουν πρόβλημα να παντρεύονται άτομα του ίδιου φύλου, δεν βλέπουμε γιατί να έχουν πρόβλημα με την πολυγαμία, μεταξύ ατόμων διαφορετικού φύλου», δήλωσε ένας εκπρόσωπος των μουσουλμάνων.

Οι περιπτώσεις πολυγαμίας στην Ιταλία έχουν αυξηθεί από 14.500 το 2013, σε πάνω από 20.000 το 2016, αποτυπώνοντας τις αλλαγές που συντελούνται στην ιταλική -και όχι μόνο- κοινωνία. «Στη δική μας θρησκεία επιτρέπεται να έχουμε πολλές συζύγους και εμείς το πράττουμε, έστω και αν αυτό στην Ιταλία απαγορεύεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου