Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Πρωτοσέλιδο η φωτογραφία που έδωσαν οι τζιχαντιστές – Η υποκρισία των φονιάδων!

Πρωτοσέλιδο η φωτογραφία που έδωσαν οι τζιχαντιστές – Η υποκρισία των φονιάδων!
Ο Μαχμούντ Ρασλάν, που τράβηξε τις εικόνες του 5χρονου Ομράν Νανκές σε κατάσταση σοκ [δείτε εδώ] ύστερα από τη διάσωσή του στο κατεχόμενο από τους τζιχαντιστές ανατολικό Χαλέπι, είναι τζιχαντιστής και μάλιστα έχει βγάλει και selfie φωτογραφία με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που έγιναν παγκοσμίως γνωστοί επειδή αποκεφάλισαν ένα παιδί Παλαιστίνιο, ουρλιάζοντας ότι είναι χειρότεροι από το Ισλαμικό Κράτος.

raslan 

 Ο Ρασλάν, που τράβηξε τις εικόνες με τον Ομράν Νανκές, σε αναμνηστική selfie με τους τζιχαντιστές συντρόφους του που αποκεφάλισαν τον παιδί Παλαιστίνιο [δείτε εδώ].

paidi xalepi syria 

 Η «δυνατή» φωτογραφία του Ομράν Νανκές, μέσα σε ασθενοφόρο, που έγινε viral. Τη φωτογραφία τράβηξαν και διοχέτευσαν οι τζιχαντιστές.

Σημειώνοντας τα καλά νέα, ότι ο 5χρονος Ομράν Νανκές ενώθηκε τελικά με τους γονείς του, οι οποίοι ζουν, και τότε μόνο έκλαψε, ας γυρίσουμε στην ουσία του θέματος, το πώς δηλαδή διεξάγεται η τζιχαντιστική προπαγάνδα και πόσο εύκολα την «καταπίνει» αμάσητη η δυτική κοινή γνώμη επειδή ένας δημοσιογράφος της Telegraph αποφάσισε να κάνει viral μια φωτογραφία που την έδωσαν οι τζιχαντιστές.
Καθημερινά στο Χαλέπι σκοτώνονται παιδιά. Καθημερινά διεξάγεται ένας βάρβαρος και συνήθως δίχως κανόνες πόλεμος μέχρις εσχάτων. Ένας πόλεμος που δεν ξεχωρίζει αμάχους από στρατιώτες.
Το καθεστώς, που ελέγχει τις δυτικές συνοικίες, βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές που κατέχουν τις ανατολικές συνοικίες. Και οι τζιχαντιστές από τις ανατολικές συνοικίες βομβαρδίζουν τις δυτικές.
Οι βόμβες που ρίχνουν ο ένας στον άλλο είναι «χαζές», είναι πρωτόγονες, συνήθως είναι φιάλες υγραερίου που εκτοξεύονται από πρωτόγονους καταπέλτες και όλμους, είναι στην κυριολεξία ο ορισμός του «όποιον πάρει ο χάρος».
Οι τζιχαντιστές επίσης συνηθίζουν να κρύβονται στα υπόγεια των πολυκατοικιών, κάτω από τα διαμερίσματα των κατοίκων. Χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες. Το κάνουν από την πρώτη ημέρα της ισλαμιστικής τους επανάστασης.

aleppo_paidia Καθημερινά τα παιδιά στο Χαλέπι είναι θύματα αυτού του παράλογου πολέμου. Πόσα παιδιά μετράτε σε αυτή και μόνο την εικόνα; Τρία. Αυτά τα παιδιά όμως δεν θα τα δείτε ποτέ πρωτοσέλιδο, δεν «πληρούν» τις προϋποθέσεις» των σαρκοφάγων ΜΜΕ. Ποιες είναι αυτές; Δεν βγήκαν καλή φωτογραφία. Αυτή είναι η υποκρισία που καταπίνει η κοινή γνώμη αμάσητη.

Καθημερινά στο Χαλέπι σκοτώνονται παιδιά. Παιδιά και από τις δύο μεριές της πόλης. Και η κυβέρνηση σκοτώνει παιδιά και οι τζιχαντιστές σκοτώνουν παιδιά.
Ξέρετε γιατί; Γιατί τους είναι εντελώς αδιάφορα τα παιδιά!
Έχουν δει τόσο αίμα, έχουν όλοι τους βουτηχτεί μέχρι το λαιμό στο αίμα και τη σφαγμένη σάρκα, που δεν έχουν πλέον καμία συγκίνηση για τίποτα.
Καθημερινά στο Twitter αναρτώνται φωτογραφίες με σκοτωμένα παιδιά στο Χαλέπι.
Καθημερινά, αλλά αυτή η τραγωδία αφήνει ασυγκίνητη την κοινή γνώμη, αφήνει ασυγκίνητο τον μέσο αναγνώστη που «ξαφνικά» ή «άξαφνα» θα «νιώσει» μόνο όταν του προσφέρουν την κατάλληλη φωτογραφία.
Την ώρα που οι τζιχαντιστές διακινούσαν την εικόνα του 5χρονου Ομράν, οι κυβερνητικοί απαντούσαν με δύο εικόνες, από παιδιά που χτυπήθηκαν από τζιχαντιστές στο δυτικό Χαλέπι.
aleppo_kids
«Αυτά τα παιδιά βομβαρδίστηκαν από τους τζιχαντιστές, αλλά δεν θα τα δείτε πρωτοσέλιδο διότι είναι από την κυβερνητική πλευρά», γράφουν οι ακτιβιστές του Άσαντ στο Twitter και έχουν δίκιο, δίχως αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.
Στους πολέμους της Μέσης Ανατολής οι εικόνες των παιδιών από εμπόλεμες ζώνες είναι στην πραγματικότητα πυρομαχικά στην προπαγάνδα της μίας ή της άλλης πλευράς.
Η δυτική κοινή γνώμη, αποχαυνωμένη από την μακροχρόνια ειρήνη, «σοκάρεται» από τις εικόνες που δεν σοκάρουν τους ίδιους τους συμπολίτες τους. Διότι εάν η κοινή γνώμη στη Συρία ένιωθε το ίδιο σοκ που νιώθεις εσύ δυτικέ άνθρωπε, θα είχαν φροντίσει τουλάχιστον να μην σκοτώνουν τα παιδιά τους.
Όχι μόνο όμως δεν σοκάρονται, όχι μόνο συνεχίζουν να σκοτώνουν τα παιδιά τους, αλλά τα χρησιμοποιούν η μία ή η άλλη πλευρά για να εξυπηρετούν τις προπαγάνδες τους.
Αυτή η υποκρισία δεν θα περνά από το TRIBUNE άκριτη.

http://www.tribune.gr/world/news/article/274828/pagkosmio-protoselido-fotografia-pou-edosan-tzichantistes-ipokrisia-ton-foniadon.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου